Skocz do zawartości
GunloK

Zla jakosc czesci ikon i innych

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Wlasnie zrobilem reinstalke XP-ka na laptopie Dell XPS m1710 z karta graficzna GeForce 7950 gtx. Po zainstalowaniu sterownikow z karty graficznej (najnowsze ze strony nVidii) niby wszystko jest ok, poza tymi ikonkami i czescia innych obrazow na stronach internetowych itd.

Link do screenshota, zeby zobaczyc o co mi chodzi. Prosze spojrzec na ikonki kolo zegara, banery, itd.

http://i42.tinypic.com/z0tb7.png

Bardzo prosze o pomoc!

Pozdrawiam.

Update;

Widze, ze z tego zdjecia za wiele nie wynika, bo jakos jest drastycznie obnizona, ale prosze spojrzec np. na ikonke aktualizacji. Jest ona strasznie spikselowana.

Edytowane przez GunloK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz antyczną przeglądarkę i stary system. IE6 fatalnie skalował elementy, a XP też miał poszarpane ikony po zwiększeniu np. systemowego dpi. Zacznij od aktualizacji IE6 do wersji 8 lub zainstaluj jakąś normalną przeglądarkę np. Firefox 3.6.2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, rzeczywiscie problem wyswietlania stron byl wylacznie problemem przegladarki. Nie rozwiazuje to problemu dziwnych ikon.

Nie mow mi o starym systemie, bo XP byl zainstalowany kilka godzin temu, jak i kilka miesiecy temu i wszystko bylo w porzadku. Po ostatniej reinstalce tez byl problem z ikonami, ale zainstalowalem sterowniki inne i zadzialalo.

Edytowane przez GunloK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rozwiazuje to problemu dziwnych ikon.

Nie mow mi o starym systemie, bo XP byl zainstalowany kilka godzin temu, jak i kilka miesiecy temu i wszystko bylo w porzadku.

Na standardowym dpi zapewne. Stary system = Windows XP (choćby zaraz po instalacji)

Wracajac do tematu- problem rozwiazany. Zmienilem rozmiar DPI z wlasciwosci i juz wroiclo do normy.

... jak widać problemem było powiększenie dpi w windows XP (o czym wspominałem na początku tematu) ... takiego problemu nie ma na nowszych systemach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi