paweuuu Opublikowano 27 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2010 Witam . Mam dziwny problem. Wyłączyłem komputer a przy następnej próbie uruchomienia już się nię włączył. Dioda na plycie głównej miga , gdy wcześniej świeciła się stałym światłem . Próbowałem włączyć komputer z odłączonymi zbędnymi podzespołami ( napędy , hdd ) lecz wciąż żadnej reakcji. Za 2 dni będę miał możliwość sprawdzenia PC z innym zasilaczem więc w międzyczasie chciałbym się dowiedzieć czy ktoś miał podobny problem i czego to może być wina . pc: MOBO: sapphire axion socket 939 .. ciężko znaleźć informacje na temat tej płyty , jeśli będą potrzebne postaram się czegoś o niej dowiedzieć ZASIŁKA: Tagan uo-1 380w .. dość stary więc wzbudza moje podejrzenia. =1 gb ram goodram =athlon 64 3700 =radeon 2600xt =nagrywarka dvd =hdd proszę o pomoc i z góry dziękuję za odpowiedzi , jeśli temat znajduje się w złym dziale proszę moderatora o przesunięcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mhrok Opublikowano 27 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2010 (edytowane) Pozycz od kogoś zasilacz i sprawdź, najłatwiej tak będzie. Przy okazji zobacz czy kondensatory na płycie są w dobrym stanie(nie wybrzuszone). Edytowane 27 Marca 2010 przez Mhrok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2010 MOBO: sapphire axion socket 939 .. ciężko znaleźć informacje na temat tej płyty Sapphire Axion (9100IGPMS4-A39 FL, RS300-AA38FL, 9100IGPAS4-A38 FL, 9100IGPAS4-A38 L , 9100IGPAS4-A38, A3-A275, A4-M292 itd) to płyty pod procesory P4/celeron socket 478. (przykład: Recenzja - Sapphire 9100IGP vs Intel Extreme Graphics - FrazPC.pl - Twój Vortal Technologiczny ) Więc albo masz inny model płyty (bez "Axion" w nazwie"), albo inny procesor. W sumie bez znaczenia, ale należy sprawdzić ->> objawy wskazują na uszkodzenie zasilacza lub płyty głównej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweuuu Opublikowano 29 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2010 (edytowane) Sapphire axion chipset radeon xpress 200 p , 1 zlacze pciex , socket 939. kiedys widzialem w internecie ten model . sprawdzilem komputer z innym zasilaczem , i wystartowal . dziękuję za odpowiedzi , temat do zamknięcia . Edytowane 29 Marca 2010 przez paweuuu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...