Send1N Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2010 Chce kupić płytę główna tak aby za 2-3 miesiące kupić nowy procesor jakiś Athlon || lub phenom || ale obecnie chciałbym używać tego procesora który mam czyli X2 5600+ i tu moje pytanie na stronie producenta płyty którą chce kupić pisze ze obsługiwane jest AM2 , AM2+ i AM3 ale znajomy powiedział ze mój Athlon X2 (AM2) nie będzie działał na płycie z AM3. Jak to jest jeżeli producent podaje ze kompatybilne jest AM2 czy to nie jest jakaś ściema ? proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2010 Twoj znajomy dobrze powiedział proce AM2 nie chodza na płytach AM3 ( pamieci DDR3 a kontroler DDR2 ) ale procek AM3 zadziała na płytach AM2 ( kontroler DDR2 i 3 ). Zgodnosc idze w dół ( w gore czsami też ) jak mozesz to kupuj proca i mobo... bo jeszce proca pogonisz za sensowne pieniadze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...