CavV6 Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2010 (edytowane) Proszę o wsparcie, wczoraj nieco się męczyłem z ustawieniem coolerów w obudowie. Proszę o wskazówki, co i jak, bo wydaje mi się, że temperatury dalej są zbyt wysokie. Przy niekręconym CPU w Idle mam ~45'C, w stressie ~75'C. Po OC sięga odpowiednio ~55'C / 90'C. Temperatury wg. RealTemp. Skok wzwyż o ponad 10'C zaraz po odpaleniu Orthosa w stresie. Pasta wymieniona z Mugena na ArcticSilver5. Proszę też o opinie, pomysły - czy coś jeszcze można zrobić z kablami? Co do chłodzenia - na chwilę obecną: 120mm Scythe chłodzący Mugena 120mm Scythe wyciągający za Mugenem z obudowy na zewnątrz 120mm AC 1200rpm wyciągający z obudowy nad zasilaczem zasilacz zamontowany do góry nogami - wieje w górę na cooler AC dyski w macierzy RAID w Scythe Bay chłodzone 70mm Zephyrem BQ 90mm zamontowany w kieszenie za dyskami w bocznej tylnej ściance obudowy Dodatkowo nie czepiajcie się, na zdjęciu brak mostka CF i podłączonego zasilania do grafik :) Na zdjęciu jeden z Mugenów (gwiazdka) jest omyłkowo założony oczywiście odwrotnie :) Edytowane 28 Marca 2010 przez XLR8R Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro0912 Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2010 IMO zasilacz lepiej dać normalnie żeby wyciągał ciepłe powietrze z budy, ten wentylator nad zasilaczem raczej niewiele daje. Za dyskami są 2 wentylatory? Możesz spróbować kable pomiędzy 2 a 3 dyskiem (licząc od góry) spróbować jakoś bardziej na bok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2010 Ten wentylator który dmucha na dysk (jest równolegle do dysku) jest zbędny. Daj drugą 80 na dole, gdzie jest wolne miejsce. Możesz też wyjąć cpu, położyć na stopie mugena i pod światło zobaczyć czy nie ma drastycznych nierówności/wypukłości/krzywizn powierzchni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...