Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Głośniczki mam ok pół roku. Jakiś czas temu wydawało mi się, że podświetlenie na panelu czasami przygasa. No i mi się nie wydawało, bo ostatnio to zobaczyłem i zaczyna pojawiać się coraz częściej. No i jak by nie było, w piątek zaczęły mi się wyłączać. Muza gra, a po chwili głośniki wyłączone. Klikam w panel i włączają się normalnie. Po jakiejś chwili to samo... Wyłączyły się jakieś 3 razy i tyle. A teraz odpaliłem sobie film i po chwili się wyłączyły. Czyżby zaczynały się krzaczyć? Czy może to powód czegoś innego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obecnie mam je podłączone do laptopa jako stereo. Zauważyłem właśnie, że pracują normalnie przy Stereo, Stereo 2x, ale jak przełączyłem na te pseudo przestrzenne od muzyki, to się od razu wyłączyły. Gdzieś czytałem, że jeśli będzie jakieś "zwarcie" na kablu do głośnika, to panel się wyłączy. Więc zaczynam coś podejrzewać kabelek do centralnego głośnika. Jutro będę rozkładał wszystko, więc zobaczymy ile w tym prawdy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bezpiecznik?weź puknij sie w głowę człowieku za takie rady....

sprawdx kolego kable moze jest zwarcie na kablu albo jak głosno słuchałes to cewka na któryms głosniku...może tez przyciski na panelu szwankują albo ktos z pilota z daleka strzela(co również moze powodowac wyłączenie jak trafi)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kable raczej w porządku. Panel się wyłącza praktycznie od razu, jak przełączę na Dolby. Ewentualnie popracuje, trochę przymruży podświetlenie i po chwili się wyłączy. Działał bez problemu przez dobry miesiąc na ustawieniu Dolby Music i było ok. A teraz takie jaja? Pewnie będę musiał posłać na gwarę...

Głośniczki od długiego czasu nie były włączane na większą moc. Pracują maksymalnie do 1/3 na skali, ale to głównie dlatego, że źródło dźwięku nie jest zbyt mocne. Pod Xonarem pracowały na ok 1/4 mocy.

Edytowane przez -=YoGi=-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pewnie już szlak konsole trafił. W moich jak padło podświetlanie to nie było żadnego problemów z wyłączaniem konsoli za to jak się zjarała to właśnie było podobnie wystarczyło puścić film w DD/DTS i zwiecha o dziwo DPLII działał normalnie.

Jeszcze spróbuj zrestartować konsolkę do ustawień fabrycznych jaki to był skrót klawiszowy to zapomniałem ale jakieś dwa jednocześnie się trzymało na necie znajdziesz co i jak może to pomoże.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Input + Settings"

Niestety, po resecie to samo. Na stereo, stereo x2 śmiga normalnie. Przełączenie na DPLII automatycznie wyłącza konsolkę. DTS nie mam jak sprawdzić. Ale samo to, że konsolka świruje, to już się nadaje na gwarę.

Rozmawiać od razu z serwisem Logitecha czy przez sklep? Lepiej chyba od razu do serwisu. Mam tylko mały kłopot...

# numer modelu produktu (M/N), - to znalazłem na subie.

# numer produktu (P/N), - tego nie mogę znaleźć

# identyfikator PID lub numer seryjny (S/N) produktu. - PID znalazłem na konsolce.

Edytowane przez -=YoGi=-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi