maly86 Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2010 Witam. W lutym tego roku kończyła mi się umowa z neo. Byłem w punkcie i powiedziałem, że chciałbym przedłużyć umowę, Kobitka powiedziała, że przygotuje aneks, ja się zgodziłem po czym się nie wybrałem tam. Znalazłem lepszą ofertę i wybrałem się ponownie, ale żeby zerwać umowę całkowicie bo się zbliża czas końca umowy. Ona się zgodziła lecz zaznaczyła, że nie wie jak to będzie. W sobotę dzwonili z tp, że będzie do zapłaty 1.200 zł kary, ponieważ wypowiemy umowę. A więc pytam się Was jak to? Nie podpisałem nowej umowy, nie podpisałem aneksu, nic nie podpisywałem, był tylko przygotowany i miał na mnie czekać do podpisu, to oni teraz to traktują jak nową umowę, której jako ich klient nie podpisałem... Jutro do nich się wybieram, ale kto tutaj ma rację? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacus24 Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2010 O ile się orientuję to okres wypowiedzenia umowy wynosi 3 miesiące. Jeśli nie podpiszesz przed końcem umowy żadnego aneksu, ani jej nie wypowiesz to podobno przechodzi ona na czas nieokreślony. Jak to jest z karami - nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2010 O ile się orientuję to okres wypowiedzenia umowy wynosi 3 miesiące. Jeśli nie podpiszesz przed końcem umowy żadnego aneksu, ani jej nie wypowiesz to podobno przechodzi ona na czas nieokreślony. Jak to jest z karami - nie wiem. okres wypowiedzenia - 1 miesiąc. Właśnie nie przedłużyłem i jeden miesiąc będę musiał zapłacić jako nieokreślony. Ale jak z tym aneksem jest ważny nawet jeśli go nie podpisałem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacus24 Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2010 Oczywiście, że nie jest ważny. Nie złożyłeś na nim swojego podpisu więc jest to zwykła karta z jakimś tekstem, bez mocy prawnej. Równie dobrze sam możesz taką wydrukować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...