neomagnet Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2010 Heh, sam sobie się dziwię że się nie przyjrzałem dokładnie tym screenom, choć ten pierwszy z 3dsmarka coś mi śmierdział. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2010 Pierwsza f0teC2k4 xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2010 Leaked Photo Reveals AMD Radeon HD 6300 - picture 1 detail - Softpedia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2010 Brzydkie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2010 [Rumour] AMD Radeon HD 6000 is Northern Islands, availability on October 25th, more details by VR-Zone.com No to teraz dopiero zrobiło się ciekawie O_o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2010 (edytowane) No ale na PCLab była wypowiedź kolesia z AMD wskazujaca ze to jednak SI - to jak to jest? Mają już 28 nm NI i kompletnie nową architekturę a SI w ogóle nie będzie? EDYTA: Przeczytałem, według mnie to fake i będzie tak jak miało być - teraz SI w 40 nm a za rok NI w 28 nm. Edytowane 6 Września 2010 przez Nicolass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2010 2x DVI + 1x HDMI + 2x miniDP 5x1p mode wanna be ? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2010 Być może, tylko oby bez aktywnych przejściówek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2010 Być może, tylko oby bez aktywnych przejściówek. 4-5 wątków nizej wrzuciłem, info nt nowych przejsciówek powercolora, do rozdzielczosci 1920x1200 zrobili aktywną dp @ DVI bez dodatkowego zasilania za 30$ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2010 [Rumour] AMD Radeon HD 6000 is Northern Islands, availability on October 25th, more details by VR-Zone.com No to teraz dopiero zrobiło się ciekawie O_o "...Considering TSMC's 40nm troubles, 32nm cancellation and 28nm delays, and sporadic competition from NVIDIA, many had feared that HD 6000 would only be a minor upgrade." Bardzo realne niestety to jest. Ale jeśli tylko ceny nie będą większe od 5XXX to i tak więcej za tyle samo $ to zawsze jest sie z czego cieszyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 9 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2010 kolejne ploteczki... Could the Radeon HD 6770 be a re-badged 5770? - The Tech Report jakby to miało się okazać prawda to była by to brzydka kupka <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 10 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2010 Zdjęcia Barta Beyond3D Forum - View Single Post - AMD: R9xx Speculation Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrion Opublikowano 11 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2010 (edytowane) To się tak zastanawiam, czy jest sens kupować teraz karte z serii 6xxx w 40nm, skoro na początku 2011 wyjdą w nowszej technologi 28nm i może bardziej ulepszone. Edytowane 11 Września 2010 przez cyrion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 11 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2010 Skąd info, że 28nm na początku 2011? Ciekawe tylko czy Bart powalczy z GTX 460 bo jeśli to ma być tylko odświeżony 5830 to marnie to widzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 11 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2010 To się tak zastanawiam, czy jest sens kupować teraz karte z serii 6xxx w 40nm, skoro na początku 2011 wjdą w nowszej technologi 28nm i może bardziej ulepszone. Czy jest sens kupować w 2011 28nm skoro pewnie w 2012 będą jeszcze szybsze karty... ;) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrion Opublikowano 11 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2010 Napewno kto ma z seri kart 5xxx nie ma sensu zmieniać, ten sam proces i troche nowinek. Ale w 2012 już będzie nowa seria 7xxx. A tu taki trochę kotlet jak było z 8800Gtx 65nm i 9800gtx 55nm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 11 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2010 Planowałem swojego HD 4890 niebawem wymienić na HD 5870 ale wstrzymam się, ceny zapewne spadną a może od razu 6870 wsadzę. Wydaje mi się że warto się wstrzymać z wymianą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gkar Opublikowano 11 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2010 @UP Jesteśmy w podobnej sytuacji, ja swojego asusa 4890 zmienię po nowym roku jak się sytuacja wyklaruje, lub przesiądę się na nvidie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 11 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2010 U mnie to samo, serie 4XXX najlepiej już wymieniać na 6XXX a na super spadki cen 5XXX nie ma co liczyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 11 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2010 (edytowane) No właśnie, tak się zastanawiam jeszcze nad jedną rzeczą, bo chcę kupić Chłodzenie nowe Noctua NH-D14 i podgonić procka jeszcze bardziej (myślę że 4400/4500 na luzie stabilne uzyskam) Albo kupić Quada 9550 i go podgonić na jakieś 4 ghz(ale gwarancji że dobra sztukę trafię nie mam) Zawsze mogę teraz kupić chłodzenie a potem za pare miechów proca. Co wedgług Was jest lepszym wyjściem? Edytowane 11 Września 2010 przez Gosu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max340 Opublikowano 12 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2010 No właśnie, tak się zastanawiam jeszcze nad jedną rzeczą, bo chcę kupić Chłodzenie nowe Noctua NH-D14 i podgonić procka jeszcze bardziej (myślę że 4400/4500 na luzie stabilne uzyskam) Albo kupić Quada 9550 i go podgonić na jakieś 4 ghz(ale gwarancji że dobra sztukę trafię nie mam) Zawsze mogę teraz kupić chłodzenie a potem za pare miechów proca. Co wedgług Was jest lepszym wyjściem? Kupic Chłodzenie procka wymienisz sobie później może prock ten troche stanieje lub będziesz miał czas na wyrwanie dobrej sztuki . Co do samych kart w 28nm oj nie spodziewał bym sie ich wysypu tak na początku roku jak by się coś z tym ruszyło to nie prędzej niż kwiecień to by było i tak bardzo dobrze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 12 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2010 To się tak zastanawiam, czy jest sens kupować teraz karte z serii 6xxx w 40nm, skoro na początku 2011 wyjdą w nowszej technologi 28nm i może bardziej ulepszone. Skoro jesienia wypuszczaja odswierzona serie to Ja bym nie liczyl na calkiem nowa grafe wczesniej niz lato/jesien 2011 czekac mozna cale zycie na grafy AMD/ATI czy NViidie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrion Opublikowano 12 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2010 Skoro jesienia wypuszczaja odswierzona serie to Ja bym nie liczyl na calkiem nowa grafe wczesniej niz lato/jesien 2011 czekac mozna cale zycie na grafy AMD/ATI czy NViidie ;) Nie jestem zapalonym graczem, to co mi szkodzi zaczekać z wymianą na serię kart w 28nm i mniejszym zużyciem prądu. Komputer nie tylko jest do gier ;) Zastanawia mnie tylko czy nowa seria ma mieć szynę 128bitową tylko w integrach? Bo następca 5770 czyli 6870 jest na 256bit. A to trochę dziwne bo myslałem że ta karta powinna być następcą 5870 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 12 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2010 Ok, dzięki za odpowiedź i tak skłaniam się bardziej ku chłodzeniu z podobnych powodów :-) A co do nowych Radeonów, widać te powyżej HD 6870 mogą być serio rzeźnickie, ciekawe co będzie potrafił najwyższy model z jednym GPU . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 12 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2010 Czyli jak to jest z tą wydajnością o ile ktoś coś wie bo testów żadnych nie ma w sumie. Widziałem jakieś testy, że niby HD6870 będzie szybsze od GTX 480 ale czy to aby nie fake ? bo się rozglądam za nową grafą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 12 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2010 Chodzi Ci o ten test? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 12 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2010 właśnie ten :D czyli zaczynam się rozglądać za GTX 460 1gb. Dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 12 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2010 Nie jestem zapalonym graczem, to co mi szkodzi zaczekać z wymianą na serię kart w 28nm i mniejszym zużyciem prądu. Komputer nie tylko jest do gier ;) Zastanawia mnie tylko czy nowa seria ma mieć szynę 128bitową tylko w integrach? Bo następca 5770 czyli 6870 jest na 256bit... A skąd to wiesz? BTW następcą 5770 raczej byłby 6770. A jak chcesz energooszczędne i nie do grania to już dziś świetna jest 5450. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrion Opublikowano 12 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2010 (edytowane) A skąd to wiesz? BTW następcą 5770 raczej byłby 6770. A jak chcesz energooszczędne i nie do grania to już dziś świetna jest 5450. Jak to skąd ze strony głównej PUREPC ;) czy tylko ja czytam strone główną purepc zanim wejde na forum? Dlatego zapytałem czy następca 5770 czyli 6770(a wczesniej było 6870) ma mieć 256bit. Jak widać to nie było zamysłem robienia ludzi w kulki, tylko zwykła pomyłka w nazwenictwie w tym że newsie. http://www.purepc.pl/sprzet_pc/karty_graficzne/pierwsze_zdjecia_radeona_hd_6770_nastepcy_hd_5770 Edytowane 12 Września 2010 przez cyrion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 12 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2010 To wszystko nic potwierdzonego, wciąż kręcimy się wokół spekulacji, ploteczek i fake screenów BTW tak, rzadko bywam na stronie głównej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...