Skocz do zawartości
KamraK85

ATi Radeon HD6000 Series

Rekomendowane odpowiedzi

Średnio by jakieś 15% wychodziło szybciej od 480ki wiec 580 byłoby liderem raczej. Już tylko tydzień i będzie jasne :D

Dokładnie. Jeśli to prawda i tylko te 15%, to po przebojach z serią 5xxx to chyba 6xxx musiałyby być z min. 50% wydajniejsze żebym się skusił mimo wszystko ponownie na ATI. GF 5xx to bardzo udana konstrukcja, to miałobyć chyba właśnie 4xx ;) także nawet bez zastanowienia zmieniłbym obóz i wybrał 580-tkę. BTW nie chcę bawić się w proroka ale radziłbym chętnym na zakup 6xxx poczekać chociaż ten jeden miesiąc po premierze, bo przy 5xxx były takie wałki ze sterami i biosem, a chodzą głosy, że właśnie dlatego takie opóźnienie 6xxx jest (wcale bym się nie zdziwił). Edytowane przez ojejku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat z XS:

Only reviewers, retailers, members of the illuminati, and God himself; know the real performance of the 6900 series

:lol2:

Dołączona grafika

I 6970 vs GTX480 w syntetykach:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Edytowane przez radiergummi
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To teraz pozostaje AMD powalczyc cena z GTX 570 inaczej wtopa maxymalna

trzeba pamietac ze oni te stery pod benchmarki strasznie na sile usprawniali w ostatnich 2-3 tygodniach

wiec sie moze okazac ze w grach bedzie ciut slabiej :/

zeby Radek l 6970 byl Hitem cena musi byc pomiedzu GTX 470 a GTX 570

Edytowane przez Mario2k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

I ja stoję tez przed wyborem zakupu karty grafiki teraz mam gtx 460 a przedtem miałem 3 karty pod rząd ati 3870/4850/5770 ale nie mogę powiedzieć złego słowa o nowym gtx naprawdę super karta lecz zmieniłem monitor i potrzebuje więcej mocy ;).

I zastanawiam się nad gtx 570 lecz zanim podejmę decyzję czekam z niecierpliwością na nowe HD 6000 mam cichą nadzieję ze dotrzymają kroku nowym gtx 5xx

Trochę dużo naobiecywali tym układem Cayman jaki to on ma sobie power itp zobaczymy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I zastanawiam się nad gtx 570 lecz zanim podejmę decyzję czekam z niecierpliwością na nowe HD 6000 mam cichą nadzieję ze dotrzymają kroku nowym gtx 5xx

Trochę dużo naobiecywali tym układem Cayman jaki to on ma sobie power itp zobaczymy.

Tylko miej reke na pulsie, bo jezeli ta wydajnosc kart amd sie potwierdzi 570tka podrozeje ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta "nowa architektura" ma byc dopracowana stara, i na chwile obecna nic w zasadzie nie wnosi.

Jak to jest możliwe że 6970 ma miec wydajnosc zmiennoprzecinkowa taka sama jak 5870? (2.7GFlops)

skonczyly sie czasy kiedy to nowa seria GPU oznaczala podwojenie wydajnosci poprzedniej

teraz bija sie o numerki, a wzrost 20% oznacza rewolucje...

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi