Korkodyl Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2010 (edytowane) Witam Jestem już po zabiegu zamiany 6950@6970 która udała się w 100% bez boleśnie i bez żadnych powikłań. Karta His spisała się na medal sama operacja trwała dosłownie minute. Kurcze nie wiem czy kupowac - jeden koles na komputroniku pisze ze mu sie nie zmodowal taki his. Ale byc moze sciemnia cos klient. Jak narazie to najtansza karta. Edytowane 29 Grudnia 2010 przez Korkodyl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ememiks Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2010 Widziałem ten komentarz bez uzasadnienia co nie tak poszło albo fani nvidi działają;) Ja użyłem gotowego pliku.bat z paczki mod z techpowerup. Jak chciałem wgrać po przez atiwinflash to był błąd że nie może zapisać ale wystarczyło przed tym wpisać na odblokowanie. W tym pliku.bat było już wszystko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2010 AMD niezlego gola sobie strzelilo z tymi kartami - a moze celowe dzialanie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2010 (edytowane) AMD niezlego gola sobie strzelilo z tymi kartami - a moze celowe dzialanie? juz nie raz tak robili był swgo czasu his1800gto i tez w 100% wszystkie karty sie modowały sam miałem takiego sekcja zasilania była jak w wersji xt do tego miał jakies pamieci hynixa krecił sie bosko jedna lepszych kart jakie miałem w zyciu, tez chyba było to celowe działanie ale jak widac ati to przetrwało choc moze nie do końca bo teraz to amd ;), moze to poczatek upadku czerwonego giganta, oby nie bo czekam na nowego netbooka z buldożerem, jak dla mnie celowy ruch kto ma kase kupi 6970 kto nie ma kasy a ma troche umiejętności zapoda sobie 6950 zmoduje i czym nvidia odpowie cenowo na tak zmodowana kartę, hehe niczym :] Edytowane 30 Grudnia 2010 przez ptys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2010 (edytowane) Tak tez tak mysle, ze celowe dzilanie. AMD raczej nie zagrozilo wydajnoscia Nvidii dalo wiec taniego 6950 co da sie zmodowac i cenowo powalczy. Edytowane 29 Grudnia 2010 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gkar Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2010 Chodzi mi po głowie wymiana mojego 4890 na takiego 6950 ale realny termin to koniec lutego, zobaczę co gtx560 pokaże Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2010 (edytowane) Kurcze nie wiem czy kupowac - jeden koles na komputroniku pisze ze mu sie nie zmodowal taki his. Ale byc moze sciemnia cos klient. Jak narazie to najtansza karta. Nie Kupuj poczekaj do konca 2011 roku ponoc warto czekac ;) najlepiej poczekaj do konca 2012 i kupisz Radka 6970 za 200zl ;) Edytowane 30 Grudnia 2010 przez Mario2k 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanti Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2010 (edytowane) tez widzialem ten komentarz ;) ale kupilem i karta sie zmodowala, ale byly male problemy, mianowicie chodzi dobrze tylko z biosem od asusa 6970, z innymi biosami byly jakies dziwne przycinki jakby powertune dzialal ciagle :/ nawet z biosami od 6950 (jedynie z odblokowanymi shaderami) tez byly problemy. dla pewnosci czy wszystko z karta ok porownalem wyniki z moim prockiem z i kartami 6970 i sa takie same ;) furmark bez problemow ale gdy temp zaczyna przekraczac 90stopni wlacza sie niezla suszarka i tak jak spada ponizej 90 robi sie ciszej i pozniej znow sie wlacza gdy znow sie podnosi ;d Edytowane 1 Stycznia 2011 przez hanti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2010 AMD niezlego gola sobie strzelilo z tymi kartami - a moze celowe dzialanie? Ciekawy zbieg okolicznosci , ze takie przypadki AMD sie zdazaja jak nie sa w stanie zdobyc pozycji najwydajniejszej karty/procka na rynku ;) Jakos radeony 58x0 sie nie modowaly jak AMD kosil nvidie jak chcial, 6850 tez sie na 6870 nie moduje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2010 stawiam ze pierwsze partie kart sie beda modowac poźniej będzie jak z R9500 - juz tylko niektore no chyba ze dopracowali proces i uzysk maja prawie 100% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 1 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2011 dzialanie musi byc celowe bo nikt o zdrowym umysle nie strzelaby sobie gola do wlasnej bramki. To nie jest loteria czy sie odblokuje, czy nie - kazda daje rade i blokada jest tylko softowa - jak nie jest sie numerem 1 to zrobic cos trzeba ,zeby karty sie sprzedawaly - marketing maja swietny, szkoda,ze fachowcow kiepskich :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 1 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2011 Jeśli koszt produkcji jest wystarczająco niski to i tak robią dobrą kase na 6950. Zresztą nie jest to pewnie jakiś kosmiczny % ludzi którzy zamiast 6970 kupią 6950 bo większość userów nie o tym bladego pojęcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 1 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2011 (edytowane) Dokładnie. W takiej Polsce wszyscy się cwanią i jak da się zrobić coś z niczego, to na pewno z tego skorzystają, co moim zdaniem jest naszą super cechą. Gdzie indziej bardziej kumaci też się na to zdecydują, ale przeciętny hamburger (a przy tym ile oni kupią tych kart, taka Polska to kropla w morzu) będzie wolał dopłacić te pare dolarów i "nie babrać się w przeróbki" i mieć wypas w standardzie. A dobra prasa i darmowa reklama AMD zostaje. Edytowane 1 Stycznia 2011 przez Sysak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 1 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2011 Ciekawe czy przy tej okazji wprowadza blokade Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2011 Jak to nie ma dedykowanych bloków wodnych jak są. EK i Koolance są do kupienia. To teraz nie wiadomo czy warto kupować, czy przy okazji zmian będzie jeszcze coś na + A jak już ktoś kupił blok do WC a potem się okaże kiedyś przy odsprzedaży że pasuje tylko do wąskiej partii kart... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2011 Nigdzie nie jest napisane że zmianie ulegnie cała budowa sekcji zasilania wraz z budową pcb. Przecież rozmieszczenie elementów na sekcji może pozostać takie same a użyte będą tylko elementy innej firmy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2011 Ciekawe czy przy tej okazji wprowadza blokade gdzieś na techpowerup czytałem że niestety odblokowanie na nowym pcb nie będzie możliwe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2011 KKND ! dobrze myslisz. Gdybył bym producentem robił bym tak : Texasa władował do 6950 a Voltera zostawił w 6970 ( przeciez drozsza karta i lepsze osiagi ) Władowanie biosu z komendami dla I2C voltera w przypadku gdzie chip jest Texasa = brak napiecia na GPU... łoops wtedy macie pozamiatane ( GW nie uznana ) wiec pozostaje jedynie karta na PCI i wgranie starego biosu.. Rozwiazanie : mod biosu od 6970 z rozkazami I2C z 6950 ( texas) .... i tyle.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2011 Kwazor - zapominasz ze na 6950/70 jest dual bios - wiec nie trzeba karty na pci - pstyczek elektryczek i karta wstaje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2011 (edytowane) Kwazor - zapominasz ze na 6950/70 jest dual bios - wiec nie trzeba karty na pci - pstyczek elektryczek i karta wstaje Raptor teraz jeszcze jest ale nie wiadomo czy w nowym pcb w ramach oszczedności się ten pstryczek ostanie, generalnie jak bym miał kupować coś na 69xx to brałbym teraz dobra sekcja + programowalne sterownia zasilaniem, później nie wiadomo co tam za łajno wsadzą, zapewne będą oszczędności aby znowu nvidię cenowo wykańczać Edytowane 2 Stycznia 2011 przez ptys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2011 Oby nie, bo kto daje i zabiera ... ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bekala Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2011 Witam His 6950 bezproblemowo u mnie działa @ 6970 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2011 (edytowane) Nie wiem gdzie czytałem o tym, ale ponoć ten kontroler Texas Instruments mimo, że jest tańszy, to jest lepszy. Dla tego nie wiem czemu zakładacie, że karta w nowej rewizji będzie w jakikolwiek sposób gorsza, czy że w HD6970 powinni zostać przy Volterze. To czy zostawią możliwość odblokowania, to już inna sprawa i mam nadzieję, że zostanie jak jest. Edytowane 8 Stycznia 2011 przez Sysak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2011 CES: 3-slotowy Radeon HD 6970 z nowym chłodzeniem. Benchmark.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 AMD HD6950/HD6970 1GB in a few weeks (the people's high end gpu) - XtremeSystems Forums Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bekala Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 His hd6950 po modowaniu w 2d jest w miarę cichy z metra od kompa nic nie słychać obroty wentylatora 30 %, ja w msi afterburner ustawilem w idle obroty na 20% i temp. mam 45 stopni. W 3d nie jest już tak różowo temp. dochodzą do 85-90 stopni obroty wskakują na 50-70% a to już jest głośno mała suszarka. Karta jest długa ledwo mi sie zmieściła w budzie. Poprzednio miałem gtx470 i skok klatek w grach znaczący. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 AMD HD6950/HD6970 1GB in a few weeks (the people's high end gpu) - XtremeSystems Forums A już miałem zamawiać więc teraz chyba warto poczekać. Do 1920x1080 i w dół nie powinno to w ogóle rzutować na wydajność. 1GB w większości do AAx8 wystarcza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bekala Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2011 Wiecie może coś o alternatywnych chłodzeniach pasujących na hd6950? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elninio Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2011 Nowa marka ma dość ciekawe ceny: VERTEX Radeon HD6970 2048MB DDR5/256b D/H/DP PCIE 1330zł VERTEX Radeon HD6950 2048MB DDR5/256b D/H/DP PCIE 1050zł lub w okolicy tych cen. Więc moze być nieźle. Szkoda ze są głośne (jak każde z referencyjnym chłodzeniem), trzeba czekać na coś innego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FlywiN Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2011 Witam ,panie i panowie czy na 6950 uda się założyć AC TwinTurbo Arctic Cooling Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...