Oktawian Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Do podkręcania polecam MSI Afterburner. Musisz tylko odblokować nieoficjalne OC: HOW TO: Enable UNOFFICIAL overclocking mode in MSI AfterBurner - Guru3D.com Forums Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2011 AMD Radeon HD 6790 1 GB Review - Page 1/26 | techPowerUp Radeon HD 6790 review http://hothardware.com/Reviews/AMD-Radeon-HD-6790-Graphics-Card/ Sapphire Radeon 6790 Sapphire Radeon HD 6790 1GB Video Card Review :: TweakTown USA Edition AMD's Radeon HD 6790 graphics card - The Tech Report - Page 1 InsideHW - Radeon HD 6790: Ace Up The Sleeve AMD Radeon HD 6790 1GB Review http://www.hardwareheaven.com/reviews/1148/pg1/sapphire-radeon-hd-6790-graphics-card-review-introduction.html PowerColor Radeon 6790 AMD Radeon HD 6790 1GB Review: Introduction - Techgage 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Wg mnie cena bez sensu, zdecydowanie warto dopłacić do 6850. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sołtys25 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Czy możecie podjąć się, waszym zdaniem, podania np procentowego ryzyka nieudanego odblokowania shaderów w 6950, które spowoduje zgon karty. Dotyczy karty Sapphire 6950 1gb bez dual bios. Nie myślę tutaj o nieumiejętnej procedurze zamiany biosu lub artefaktach w 3d po odblokowaniu (zawsze można wgrać oryginalny bios) - tylko totalny zgon (brak dual bios) ?! Staram się ustalić potencjalny stopień ryzyka :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2011 (edytowane) Musiałbyś kartę uszkodzić tym biosem, żeby się nie dało wgrać oryginalnego - raczej wątpię by ci się udało. Edytowane 6 Kwietnia 2011 przez Nicolass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superGix Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2011 (edytowane) Zainstaluj ten g**ny programik asusa smartdoctor czy jakoś tak i w nim powinieneś mieć możliwość zmiany napięć, jeśli w ogóle karta ma taką możliwość Do podkręcania polecam MSI Afterburner. Musisz tylko odblokować nieoficjalne OC: HOW TO: Enable UNOFFICIAL overclocking mode in MSI AfterBurner - Guru3D.com Forums Smartdoktor ma suwaczek do zmiany napięcia ale daje on jedynie zmianę mojego samopoczucia. gpu-z dalej widzi 1.1V mimo ustawienia 1.2V msi afterburner ma zablokowana zmianę napięcia dla nie referencyjnego 6950 z modowanym biosem (to co podałeś umożliwia jedynie prze taktowanie dalej niż na 950) aktualnie stabilna na 850 wiec maławo :( Asus sobie grubo poleciał... wszystkie testy pokazują że 6950 dc2 ma dual bios zajebiście się kreci itd .... ale już nie :( jedyny + to fakt ze jest cicha Sołtys25 nie wgrywaj innego tylko zmieniaj swój bios i powinno być ok Edytowane 6 Kwietnia 2011 przez superGix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2011 AMD Radeon HD 6790 1 GB Review - Page 1/26 | techPowerUp Radeon HD 6790 review http://hothardware.com/Reviews/AMD-Radeon-HD-6790-Graphics-Card/ Sapphire Radeon 6790 Sapphire Radeon HD 6790 1GB Video Card Review :: TweakTown USA Edition AMD's Radeon HD 6790 graphics card - The Tech Report - Page 1 InsideHW - Radeon HD 6790: Ace Up The Sleeve AMD Radeon HD 6790 1GB Review http://www.hardwareheaven.com/reviews/1148/pg1/sapphire-radeon-hd-6790-graphics-card-review-introduction.html PowerColor Radeon 6790 AMD Radeon HD 6790 1GB Review: Introduction - Techgage cóż za patriotyzm .. a link do "naszego" testu? :P Test AMD Radeon HD 6950 i HD 6970 - O Dwóch Takich... | PurePC.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2011 (edytowane) Wydaje mi się, że to nie ma dużo wspólnego z HD6790. Edytowane 7 Kwietnia 2011 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oktawian Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2011 msi afterburner ma zablokowana zmianę napięcia dla nie referencyjnego 6950 Rozumiem że w ustawieniach w zakładce "general" zaznaczyłeś co trzeba? Wskazania napięcia z GPU-z dla 6950 możesz olać bo są nieprawidłowe. To znany problem. Zwiększ napięcie czym tam możesz i sprawdź czy zwiększa się potencjał OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2011 (edytowane) AMD introduces low end HD 6450 Edytowane 7 Kwietnia 2011 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gkar Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Rozumiem że w ustawieniach w zakładce "general" zaznaczyłeś co trzeba? Wskazania napięcia z GPU-z dla 6950 możesz olać bo są nieprawidłowe. To znany problem. Zwiększ napięcie czym tam możesz i sprawdź czy zwiększa się potencjał OC. Asus uwielbia wsadzać jakieś dziwne kontrolery napięć które tylko współpracują z ich ***** softem i to w bardzo okrojonych możliwościach. superGix Próbowałeś edytować bios żeby wymusić wyższe napięcie w 3d ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Caicos and Turks based cards to launch in two weeks Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpectatorX Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Ktoś się orientuje kiedy będą dostępne w Polsce hd6790? Bo narazie w żadnym sklepie nie widzę albo słabo szukam ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Byłby ktoś tak uprzejmy i podał linka do skryptu, który odblokuje tylko shadery w biosie HD6950? Znalazłem tylko jakiś PHPowski a nie chcęe się bawić ze stawianiem serwera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarnodziej Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2011 RBE - Radeon BIOS editor Zakladka "Additional features" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oktawian Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Najnowsza wersja GPU-Z 0.5.3 już prawidłowo pokazuje napięcie rdzenia graficznego dla HD6950. Przynajmniej na konstrukcjach referencyjnych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gkar Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Ktoś się orientuje kiedy będą dostępne w Polsce hd6790? Bo narazie w żadnym sklepie nie widzę albo słabo szukam ;-) AMD RADEON CLUB3D HD6790 1GB/256bit/DDR5 840/4200 (1548417788) - Aukcje internetowe Allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpectatorX Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2011 A poza allegro? :-) Mam awersję do allegro ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
febian55 Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2011 (edytowane) Dołączę się:).Czy polecilibyście mi kartę graficzną MSI R6950 Twin Frozr II PE/OC ? Chyba ,że jakąś inną? Mam płytę MSI X58A-GD65 i procka i7;) Edytowane 15 Kwietnia 2011 przez febian55 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Radeon HD 6670, HD 6570 Performance Estimates Out | techPowerUp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superGix Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Gkar wymuszenie wyzszego napiecia modyfikacja biosu konczy sie bsod febian55 MSI R6950 Twin Frozr II to nie referent jak chcesz modowac odradzam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2011 AMD Radeon HD 6450 1 GB Review - Page 1/26 | techPowerUp AMD Radeon HD 6670 1 GB Review - Page 1/26 | techPowerUp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2011 HD 6450 to w koncu idealna karta do HTPC, jak ktoś wcale nie gra, lub w same starocie. W końcu obsługuje wszystko co tylko można obecnie i ma wystarczająco mocy na wszelki post-processing i vector adaptive deinterlacing. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buziak Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Panowie czy ktos moze mi podac linka lub wyslac na maila bios do 6950@6970 ale bez podwyzszonych taktowan i napiec ?? chodzi tylko o odblokowanie shaderow. Naprawde przepraszam, ze nie przejze tych wszystkich 25 stron ale nie mam czasu. Z gory dzieki za pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
febian55 Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2011 A moze coś takiego też firmy MSI R6970 Lightning N580GTX Lightning i R6970 Lightning – błyskawicznie szybkie GPU od MSI : NVISION.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kencho-1 Opublikowano 2 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2011 (edytowane) Witam I jak tam z modowaniem i podkręcaniem tej karty VERTEX 6950 2048MB z dwoma wentylami ?? Będę ją kupował w środę i potrzebuję info czy da się odblokować te dodatkowe gadgety ( lub wgrać bezpośrednio bios od np shapphire 6970 i zrobić jakieś małe OC do 900/5500 czyli puścić ją na referencyjnych taktach 6970 ). W sumie to 340zł taniej niż Giguś 6970 z Windforce X3 więc jak by się ją dało wygodniej zmodować na 6970 z taktami 900/5500 to OC powyżej tych taktów mnie nie interesuje i poprostu zakupię za jakieś dwa/trzy miesiące jeszcze jedną i puszczę w CF. Ciągle mnie korci ten giguś 6970 z potrójnym wentylem bo widziałem u kumpla jak pięknie się kręci ten model ( u niego na 950/6200 bez podnoszenia napięć ! ) i nie wiem czy poczekać i kupić od razu 6970 i wykręcić na wysokie zegary, czy pchać się w słabszą wersję Vertexa, zmodować ją i kupić później drugą. Nie mówiąc też o tym że czytałem wcześniej że Vertex jest stosunkowo głośny przy pracy pod obciążeniem a giguś jest milutko cichy nawet po OC i pod obciążeniem Furmarkiem lub Heaven Benchmark. Różnica cenowa jest całkiem miła. Te Vertexy są po 832zł a Gigabyte po 1172zł ( dwa Vertexy to jedynie 1664zł więc chyba warto :) ). No cóż. Czekam na wasze opinie i info na temat tego Vertexa. Edytowane 2 Maja 2011 przez Kencho-1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 3 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2011 Z tego co wiem jedynie referenty modują się na HD6970. Wyjątkiem są niektóre niereferenty HD6950 1GB, jak model firmy Sapphire. Warto się na niego zdecydować, bowiem różnica wydajności między wersją 1GB a 2GB to jakieś 0,2%, w rozdzielczościach nie wyższych niż 1920:1080. Poza tym lepszym rozwiązaniem od Gigabyte Radeona HD6970 będzie jakiś GTX 570, wydajność wyższa a cena ta sama. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geralt27 Opublikowano 7 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2011 (edytowane) Ja mam taka Sapphire niereferent 11186-01-40G 1GB i boje sie zmodowac:). Niestety ona nie ma dual biosu. Pisza ludzie, ze ona se moduje, ale boje sie nie tego ze beda artefekty bo mozna wgrac oryginal, ale calkowitego niestartowania karty (chcialem tylko odblokowac dodatkowe shadery, bez podkrecania tym programem do odblokowywania). Kupilem w poprzednim tyg komp. Czy ktos ostatnio odblokowywal ta karte? Edytowane 7 Maja 2011 przez Geralt27 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kencho-1 Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2011 Zgraj bios z twojej karty ( zrób kopię zapasową ), edytuj go RBE ( odblokuj dodatkowe potoki ) i wgraj na kartę. Powinno działać. Ja kartę ( Vertex 6950 2GB ) będę miał dopiero we wtorek i jak tylko się nią trochę pobawię to dam znać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geralt27 Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2011 A ta 2GB to referent? Gdybym mial dual bios to nie balbym sie ;). Ok daj znac jak poszlo, troche pouzywam kompa i pozniej sprobuje odblokowac ta moja sapphire :). Bios juz wczoraj zgralem oraz wyedytowalem (w osobnej kopii zostawilem oryginalny). Jeszcze nie probowalem wgrywac nowego biosu. Najgorzej jakby sie okazalo, ze cos zmienili i ona juz nie ma tych dodatkowych potokow, bo pewnie by juz nie wstala (mam nadzieje, ze to niemozliwe ;) ) lub ewentualnie ze sa one uszkodzone, bo z poczatkowych prob odblokowywania to wynikalo ze skuktecznosc jest w zasadzie prawie 100%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...