Zulusman Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2011 @ernik jak widac na fotach: ten chip mial najgrubszy pad, a ten obok podobnej wielkosci, nie dociskal do bloku. chipy pamieci nie dociskaly z powodu grubosci tego pada. tak, zdecydowanie przegrzany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2011 (edytowane) DLA ZAINTERESOWANYCH zmianą chłodzenia w HD6900 Moj radeon 6950@6970 mial pewne problemy z chlodzeniem. Mianowicie czy zmodowany czy nie temperatura w crysis 2 i innych grach dochodzila do 91-93*. Pomagalo nieznacznie podkrecenie wentylatora na karcie ale nawet na 100%% predkosci bylo kolo 87*. Chlodzenie bylo montowane kilka razy ... zawsze cos zle dolegalo i pasta odciskala sie krzywo na rdzeniu. Usunelem termal pady z chlodzenia i posmarowalem je pastą ... w taki sposob założony cooler pozwala pograc w miare normalnie (87* max przy normalnych obrotach). Jednka stwierdzilem ze cos jest nie tak po prostu z samych chlodzeniem. Próby z blokiem wodnym dawaly dobre temperatury wiec zainteresowałem sie zmianą chłodzenia. Jako ze nie ma zbyt wiele rozwiązań dedykowanym bezpośrednio rodzince 6900 trzeba bylo sie rozejrzec dalej. Lektura róznych tematów na forach internetowych nie przyniosła zbytniego efektu bo mimo ze ludzie podawali swoje typy to nie znalazlem nigdzie fot zamontowanego chlodzenia. W moim przypadku padlo na zalmana VF3000A. Po dokladnych ogledzinach mojej karty oraz porównaniu jej PCB z 5870 doszedlem do wniosku ze samo chlodzenie wchodzi bez problemu. Jedynie radiatorki trzeba bedzie przerobic. Roboty nie ma dużo. skutek? Furmark max kolo 77* w grach kolo 65-67*. Na minimum skrecony cichutki. Na maxa rozkrecony co prawda szumi ale glowy nie urywa.. polecam każdemu Edytowane 23 Sierpnia 2011 przez Chaos 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2011 w koncu ogarnales te karte ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zamówiłem przedwczoraj Radka 6570 1GB DDR3 (low profile) - HIS 6570 Silence 1GB DDR3 PCI-E DVI/HDMI/ VGA < HD 6500 Series < Desktop Graphics < Products | HIS Graphic Cards Mam dylemat czy ta karta będzie wystarczająca do gier w rozdziałce 1920x1080? Gram bardzo rzadko, ale jak już to dobrze aby grafika była płynna :) Chciałbym też dokupić monitor 22 - 24 cale i zastanawiam się czy lepiej będzie zamówić 22 cale (1680x1050) czy 23-24 cale (1920x1080) do tego Radka. PS. Ta byłaby lepsza, ale jest za długa - AFOX ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2011 O full hd w sensownych detalach możesz zapomnieć. O 1680x1050 zresztą też. Ta karta nie nadaje się do grania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2011 (edytowane) Nie mam na myśli tytułów pokroju Crysis, Metro 2033 czy Battlefield'a 3 :) Wystarczy aby najnowsze Tomby chodziły płynnie ;) Do tej pory mordowałem się z Radkiem HD 3300, który z 1280x1024 miał problemy i to z wyłączoną większością efektów. Na Radeonie 4650 było bardzo dobrze, więc i z 6570 nie powinno być problemu z wyższymi rozdzielczościami. Może i z Full HD da radę. Edytowane 24 Sierpnia 2011 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2011 (edytowane) Niestey karta HiS Radeon HD 6570 1GB low profile jest tylko niskoprofilowa z nazwy. Aby zmieścić ją w obudowie - radiator wystawał ponad pół centymetra poza obrys obudowy. Musiałem zatem sięgnąć po brzeszczot i papier ścierny :D Niestety w ten sposób pozybyłem się około 40% powierzchni radiatora i będę musiał zaopatrzyć to w wentylator w przyszłości. Trzeba było brać Asusa (tylko ten z kolei miał mikroskopijny wentylator) albo w GTS'a 450 low profile :| Edytowane 26 Sierpnia 2011 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 4 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2011 (edytowane) Witam. Czy ktoś może mi napisać czy Asus 6950 1GB DirectCu II ma dual BIOSa? Jest przełącznik, ale służy on aktywowaniu wyjść z karty - DVI/Display port. Jednak czy nie jest to związane ze zmianą BIOSu? Tzn. jeżeli inne wyjścia są aktywne to jest inny BIOS? Edytowane 4 Września 2011 przez shooter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dwd89 Opublikowano 7 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2011 czy jest dostępny do kupienia blok wodny typu full cover dla MSI Radeon HD6950 TwinFrozr III który ma autorską płytkę PCB ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gkar Opublikowano 7 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2011 @UP Nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
USB Opublikowano 17 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2011 (edytowane) Mam dwa pytanka odnośnie tej karty HIS 6750 Fan 1GB GDDR5 PCI-E DP/DVI/HDMI < HD 6700 Series < Desktop Graphics < Products | Karty graficzne HIS Czy wentyl na tej karcie jest cichy? Szukam czegoś, co w idle będzie bardzo ciche. Czy pogram na tym komfortowo w 1920x1080 na średnich detalach np w Left 4 Dead 2? EDIT: Biorę jeszcze pod uwagę wersję od Sapphire http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=1073&pid=1189&psn=&lid=1&leg=0 Które chłodzenie będzie cichsze? Edytowane 18 Września 2011 przez USB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 8 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2011 Panowie, czy są jakieś podstawy aby się łudzić, że gdzieś dostanę jeszcze nową 6950 którą da się przerobić na 6970, czy to już bardzo rzadko spotykane egzemplarze? Jest jakiś sposób aby je odróżnić, muszą to chyba być referenty, ale troche czasu mineło i nie jestem pewien? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gkar Opublikowano 8 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2011 To nie muszą być referenty i przykładem niech będzie MSI 6950 TF3 którego przy odrobinie szczęścia można przerobić na 6970 P.S. TF2 nie można odblokować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Colinus Barbarianus Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2011 (edytowane) No i jest mod polegajacy na zmianie dwoch bajtow (+CRC) w biosie TF2 okreslajacych ilosc shaderow. Jak bedzie czas, to potestuje :) Edytowane 10 Października 2011 przez Colinus Barbarianus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2011 Oto wynik mojego 6950 2GB: AMD Radeon HD 6950 video card benchmark result - Intel Core i5-2500K Processor,ASUSTeK Computer INC. P8P67 PRO score: P5961 3DMarks Karta chłodzona wodą a temp w stresie to: - GPU: 48,5*C - sekcja zasilania: 50*C Blok to Alphacool NexXxoS HD6970/6950. Aha no i nie podnosiłem napięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2011 The Radeon HD 6950 Sweet Spot: Five 1 GB Cards Rounded-Up : Radeon HD 6950 1 GB: But It Has Less Memory! 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gkar Opublikowano 19 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2011 Nie wiem co ten test miał pokazać ..... Może to ze wersja o/c z 1 GB Gddr jest szybsza od stocka z 2GB Gddr ale to chyba wszyscy wiedzą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 20 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2011 IMO bardzo dobrze że ten test się pojawił, referent jest tam tylko jako tło. Właśnie kupiłem 1 gigowego R6950 i serio: znaleźć cokolwiek o tych kartach jest sporym problemem - wszyscy testują wersje 2gb, a tańszy odpowiednik mają w rzyci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikobelicz Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2011 czy msi 6950 tf3 z 2gb mozna przerobić na 6970? czy tylko 1 gb mozna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gkar Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2011 Tylko tf3 z 2GB można odblokować do 6970, a czy Ci się to uda to już inna bajka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2011 jakie są obecnie najlepsze i najbardziej stabilne drivery do 6870? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2011 panowie .. powiedzcie ile teraz warto dac za 6950@6970 2GB? i czy to nadal ciekawsza opcja niz GTX 570? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gkar Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2011 Jeśli chcesz sprzedać to powinieneś wziąć ~800 pln Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2011 Nie chce sprzedać swojej. Kolega sie czai. Sent using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2011 (edytowane) Ja kilka dni temu sprzedałem swojego HD 6950 1 GB niemodowalnego za 760 zł. A miesiąc temu sprzedałem takiego samego (miałem dwa) za 790 zł. Tak że myślę, że do 850 zł można zaplacić za modowalnego 2 GB, więcej to raczej bez sensu. Edytowane 13 Grudnia 2011 przez adashi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2011 A uchowaly sie w sklepach jeszcze jakies dajace szanse na moda ? Bo kumple chcial nowego kompa skladac i sie napalil na modowanie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2011 Trafić się na pewno da, gdzieś czytałem, że ktoś tydzień temu na newegg nabył modowalnego, ale to czysta loteria z nienajwiększymi szansami, tym bardziej w PL. Raczej nastawiałbym się na używane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gkar Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2011 Szafirek wypuścił 6950 z 100% pewnością modowalności do 6970 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Repcakk Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2011 Ja za chwilę stanę się posiadaczem asus radeon 6950 direct Cu II 2GB. Czy to że nowe modele są nie modowalne dotyczy tylko wersji 1GB czy nowe partie wersji 2GB też się nie moduja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gkar Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2011 No może akurat tobie uda się zmodować ale nie licz na to za bardzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...