kelcior Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2010 (edytowane) źródło WTF? :lol: Anyways, jak dla mnie szału ta seria 6xxx nie robi, 6870 w niektorych testach przegrywa nawet z GTX'em 460. Edytowane 22 Października 2010 przez kelcior 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2010 (edytowane) Dowartościowujesz sie bo już masz 460? :) Spokojnie i tak nie masz co narzekać i bez tego. Edytowane 22 Października 2010 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2010 (edytowane) Nie dowartosciowuje sie, poprostu pisze to co widze w testach. A jesli chodzi o obrazek ktory wkleilem to chodzilo mi raczej o to ze 460'tka wygrywa z 480'tka, ale wokol optymalizacji tej gry kraza juz legendy.. wiec to mial byc taki "dżołk". On topic: No i po testach niestety widac, ze w wiekszosci tytulow HD6870 moze pokonkurowac conajwyzej z GTX'em 460 EVGA w wersji FTW bo do 470'tki mu daleko. (jakies 10-15%) Edytowane 22 Października 2010 przez kelcior 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2010 (edytowane) A znasz wydajność kart 5750 i 5770? To sa ich następcy a nie 58XX więc nie mów że nie ma rewelacji bo jest. Edytowane 22 Października 2010 przez rafa 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2010 znaczy standardowo porownanie fabrycznie podkreconej karty do referenta=wynik jaki chcę widzieć "może pokonkurować conajwyzej...." podoba mi sie obiektwywizm inaczej jeszcze zara sulaco wleci ze tesselacja u tych kart lezy i będzie komplet 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2010 (edytowane) Tak znam, a co to ma do rzeczy? @Gregu - ale ja porownuje do 460'tki a przeciez 6870 mial konkurowac z 470'tka :blink: Edytowane 22 Października 2010 przez kelcior 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2010 Nie nie miał, mowa cały czas o 460kach a że przy okazji nieźle skrobie 470 po pietach (nie mówiąc o pradzie i temp) to tym lepiej dla użytkowników. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2010 No wlasnie skrobie po pietach, moze ja sie zbyt optymistycznie nastawilem na ta serie 6xxx bo oczekiwalem czegos wiecej. :wink: 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2010 Seria HD6xxx nie kończy się na HD68xx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gkar Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2010 Teraz tylko czekam na premierę 69xx i będę mógł spokojnie wymienić mojego 4890, zresztą nawet 6870 był by dla mnie dobry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ardianz Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2010 (edytowane) na oficjalnych screenach od ati widać było, że 6850 jest wydajniejszy od 460 i tak jest :D zresztą niech jeszcze dopracują stery będzie się działo :D zacieram ręce i czekam na obniżki i kupię to co będzie bardziej opłacalne :D Edytowane 22 Października 2010 przez Ardianz 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2010 (edytowane) Seria HD6xxx nie kończy się na HD68xx To istotny fakt :D zobaczymy jak AMD pójdzie za ciosem z 6950/6970. Raz w plotkach przebąkiwano o 6930, ciekawe czy tez dojdzie do skutku. Szkoda że nie ma double precision w 68XX, mimo to nawet dla aktywnie liczącego gracza to jest karta warta uwagi. To jest ciekawe. Edytowane 22 Października 2010 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2010 Różne karty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2010 Jak dla mnie nowa seria szału nie robi, od 6870 dla mnie lepszym wyborem będzie 5850 + OC, cena niższa i karta wydajniejsza. Niektórzy porównują 6870 do GTX 460, tylko cenowo to nie ta półka, jeśli Radek ma kosztować ok 900 zł, a 460 1GB można kupić poniżej 700zł (a niedługo pewnie za nieco ponad 600 zł, w związku z obniżką). 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wwf123 Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2010 (edytowane) 6850 leje spokojnie GTX460 a 6870 jest tuż tuż za GTX470 i jest od niego tańszy. Oczywiście po OC GTX 470 będzie szybszy, ale ile % kupujących kręci karty. Panowie porównujmy karty na fabrycznych zegarach. Ati spisało się świetnie i teraz będzie można kupić za 750zł taką 6870 i mieć bardzo wydajną kartę. Na wyspach w dniu premiery można kupić karte w przeliczeniu na nasze za 790zł, Więc w okolicach marca, kwietnia 2011, jak nic złego nie podzieje się z kursem walut to będzie świetna okazja na kupno dobrej karty w dobrej cenie. Ja się ciesze tylko z tego faktu. Nvidia teraz też musi coś zrobić więc albo wypuści coś nowego równie wydajnego i tańszego lub obniży ceny kart które teraz są na rynku. A i też uważam że ATI mogło po prostu obniżyć cene dotychczasowych kart o 50 - 75$ i też by Nvidie załatwili i to może nawet lepiej niż serią 68XX bo przynajmniej nie było by tekstów że 460 + OC jest lepsza od 6850 bo tej nie można podkręcić. Takie 5850 w cenie około 700-750 zł nie miało by konkurencji. Edytowane 22 Października 2010 przez wwf123 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max340 Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2010 ciekawe ile będzie kosztował na starcie Gigabayt z tymi 2 wentylatorami 699 zł juz niby jest w esc juz standard :) i ten PowerColor bez tego plastiku bo niby ten Asus cena 669 zł te beda chyba najbardziej ciekawe oferty na teraz :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2010 (edytowane) 6850 leje spokojnie GTX460 a 6870 jest tuż tuż za GTX470 i jest od niego tańszy. Oczywiście po OC GTX 470 będzie szybszy, ale ile % kupujących kręci karty. Panowie porównujmy karty na fabrycznych zegarach. Ati spisało się świetnie i teraz będzie można kupić za 750zł taką 6870 i mieć bardzo wydajną kartę. Na wyspach w dniu premiery można kupić karte w przeliczeniu na nasze za 790zł, Więc w okolicach marca, kwietnia 2011, jak nic złego nie podzieje się z kursem walut to będzie świetna okazja na kupno dobrej karty w dobrej cenie. Ja się ciesze tylko z tego faktu. Nvidia teraz też musi coś zrobić więc albo wypuści coś nowego równie wydajnego i tańszego lub obniży ceny kart które teraz są na rynku. A i też uważam że ATI mogło po prostu obniżyć cene dotychczasowych kart o 50 - 75$ i też by Nvidie załatwili i to może nawet lepiej niż serią 68XX bo przynajmniej nie było by tekstów że 460 + OC jest lepsza od 6850 bo tej nie można podkręcić. Takie 5850 w cenie około 700-750 zł nie miało by konkurencji. A myślisz, że Nvidia będzie spać spokojnie ? Ceny GTX 460 i 470 również pójdą w dół. Kwestia czasu. Podaj mi link do jakiś testów, gdzie 6850 leje GTX 460. Jestem szczerze ciekaw tych wyników. Na razie Nvidia daje ciała ze sterownikami i poważnie zastanawiam się nad przesiadką, bo męczą mnie te framedropy w nowych grach. Ale nie mam pewności, że to wina sterowników czy proc mi nie wyrabia. Tylko teoretycznie rozważam myśl nad przesiadką. Czy te 6850 są takie szybkie ? Dopiero co wyszły, więc ja byłbym ostrożny. Wole poczekać na testy kogoś z forum, by nie potrzebnie przesiadać się dla tych 5-7% (w teorii rzecz jasna). Czas pokaże jak te karty będą się skalować z takim GTX'em 460 i co odpowie na to Nvidia. Edytowane 22 Października 2010 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2010 ...też by Nvidie załatwili i to może nawet lepiej niż serią 68XX bo przynajmniej nie było by tekstów że 460 + OC jest lepsza od 6850 bo tej nie można podkręcić. Takie 5850 w cenie około 700-750 zł nie miało by konkurencji. Seria 6 wprowadza kilka zmian i przynosi nowe, sama zmiana ceny poprzedniej serii nie poprawiłaby np wydajności w teselacji. Kto powiedział że 6850 nie można podkręcić? Przecież kręci się co najmniej dobrze. To 6870 jest mniej podatna. Przy okazji Techpowerup zrobił vmoda 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2010 moze dla nas (Polaków) to jest mało istotne, ale gigabyte wyrobiło sobie renomę z chłodzeniem windforce. na newegg już ich nie ma :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2010 Mnie dziwi trochę 6870- wykręcona w kosmos w cenie 5850/gtx 470. Karta trochę za szybka i za droga jak na segment średni ;) No ale pewnie po premierze caymana i wycofaniu serii 5XXX to pozycjonowanie amd nabierze sensu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max340 Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2010 (edytowane) Mnie nie dziwi ten 6870 tak samo było z Radeon HD4890 tez juz była wykręcona prawi na max. Co do serii 5XXX jak cos to masz racje teraz pozbywają sie zapasów . Te 6850 i 6870 zastąpią 57xx a te co wyjdą może za miesiąc :)czyli wyzsza połka :P to zastąpią 58XX Edytowane 22 Października 2010 przez max340 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2010 Różne karty 6870 same referenty. :( Gigabyte 6850 powinien być niezły, ciekawe tylko jak OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max340 Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2010 (edytowane) bez problemu miedzy 900 mhz -950 mhz jak cos z pamieciami moze byc roznie ale bez podnoszenia V testowany egzemplarz Asusa bez podnoszenia napięcia szedł 940 na pamieciach do 1220MHz (DDR 4880) to nie jest zle test na IN4.pl . A na bank zaraz będą możliwości podniesienia napięcia itp a przy Asusie 72C po takim 0c to nie jest duzo . Edytowane 22 Października 2010 przez max340 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yeyoo Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2010 niezle uderzenie amd w gtxa 460 (6850 ofcrz) :D warto jednak poczekac z miesiac, az zejdzie u nas podatek od nowosci i byc moze gigabyte lub msi pokaza ciekawe karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludovic Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2010 To jest ciekawe. Ciekawe jest czy MLAA działa w GTA IV ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2010 MLAA ma być dostępny dopiero w kolejnych sterownikach, ponoć grudniowych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2010 Popatrzcie lepiej w przyszlosc ;) zmniejszyli proces technologiczny, ilosc tranzystorow, zuzycie energii, a przy tym imho znacznie podniesli wydajnosc... =] jestem pewny, ze high end powtorzy sukces serii 5xxx. Jest na co czekac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2010 Popatrzcie lepiej w przyszlosc ;) zmniejszyli proces technologiczny, ilosc tranzystorow, zuzycie energii, a przy tym imho znacznie podniesli wydajnosc... =] jestem pewny, ze high end powtorzy sukces serii 5xxx. Jest na co czekac :) Ile to teraz ma nm 32 czy 28 :lol: 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2010 HD 6850 with 1120 shaders went to reviewers Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2010 (edytowane) Popatrzcie lepiej w przyszlosc ;) zmniejszyli proces technologiczny, ilosc tranzystorow, zuzycie energii, a przy tym imho znacznie podniesli wydajnosc... =] jestem pewny, ze high end powtorzy sukces serii 5xxx. Jest na co czekac :) wymiar ten sam ilość tranzystorów mniejsza to zegary wyższe żeby to zrekompensować pobór niewiele mniejszy/wcale przy mniejszej ilości tranzystorów (częściowo wina zegarów) Tak więc proszę bez bajek ;) HD 6850 with 1120 shaders went to reviewers To by było za piękne. Pewnie tylko sample tak mają, no ale może ktoś kupi i sprawdzi? ;) Edytowane 22 Października 2010 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...