arci7 Opublikowano 29 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2010 (edytowane) Witam Mój problem polega na tym że jak podkręcę procka lub pamięć to po zatwierdzeniu w biosie komp sie automatycznie wył. po czym się wł. na ułamek sekundy, następnie po około 3s dopiero sie odpala i już działa z tymi ustawieniami do czasu kiedy nie uruchomię go ponownie lub nie wyłączę i włączę. Dodam że kiedy przestawie na oryginalne ustawienia to zjawisko z wł. i wył. istnieje tylko raz po czym już wszystko działa jak należy, a po podkręceniu nie. Pytanie brzmi: czy jest możliwość ustawienia biosu tak by on sie za każdym razem nie wył. i wł. po podkręceniu. Pł. gł.: P35 Neo3 procek: E6550 pamięć: 2g. Dual Mam nadzieję że wszystko wyjaśniłem w miare poprawnie Dopisze jeszcze że próbowałem chyba wszystkich ustawień w biosie związanych z zasilaniem i problem nie znikał. Prosze o rade. Edytowane 29 Marca 2010 przez arci7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekH1964 Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2010 To jest normalne na p35...więc zero zmartwienia... Odpowiedź na podobne pytanie z jednego z forum: "To nie jest żaden problem. Po prostu 2nd boot to urok P35 W niektórych płytach występuje dopiero po OC, a nieraz cały czas. Konkretnego sposobu na wyeliminowanie tego, nie ma." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boru91 Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2010 po ustawieniu strapa 400 problem znika..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw1ssst Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2010 @MarekH1964 dual boot nie jest niczym dziwnym ale kasowanie ustawień jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arci7 Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2010 (edytowane) po ustawieniu strapa 400 problem znika..... Niestety ale nie znika. Tylko i wyłącznie na oryginalnych ustawieniach jest spokój(bynajmniej u mnie). Jest to moim zdaniem totalna głupota bo za każdym takim wł.-wył. HDD dostaje po dup... nie mówiąc już o innych podzespołach. Tak więc zostaje jedynie jechać na oryginalnych ustawieniach i jedynie w razie potrzeby go podkręcać. Dzięki wszystkim za zainteresowanie tematem, szkoda tylko że nie ma na to sposobu. Edytowane 31 Marca 2010 przez arci7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...