Skocz do zawartości
arci7

P35 NEO3 po podkręceniu problem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mój problem polega na tym że jak podkręcę procka lub pamięć to po zatwierdzeniu w biosie komp sie automatycznie wył. po czym się wł. na ułamek sekundy, następnie po około 3s dopiero sie odpala i już działa z tymi ustawieniami do czasu kiedy nie uruchomię go ponownie lub nie wyłączę i włączę. Dodam że kiedy przestawie na oryginalne ustawienia to zjawisko z wł. i wył. istnieje tylko raz po czym już wszystko działa jak należy, a po podkręceniu nie. Pytanie brzmi: czy jest możliwość ustawienia biosu tak by on sie za każdym razem nie wył. i wł. po podkręceniu.

Pł. gł.: P35 Neo3

procek: E6550

pamięć: 2g. Dual

Mam nadzieję że wszystko wyjaśniłem w miare poprawnie

Dopisze jeszcze że próbowałem chyba wszystkich ustawień w biosie związanych z zasilaniem i problem nie znikał.

Prosze o rade.

Edytowane przez arci7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest normalne na p35...więc zero zmartwienia...

Odpowiedź na podobne pytanie z jednego z forum:

"To nie jest żaden problem. Po prostu 2nd boot to urok P35

W niektórych płytach występuje dopiero po OC, a nieraz cały czas.

Konkretnego sposobu na wyeliminowanie tego, nie ma."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po ustawieniu strapa 400 problem znika.....

Niestety ale nie znika. Tylko i wyłącznie na oryginalnych ustawieniach jest spokój(bynajmniej u mnie). Jest to moim zdaniem totalna głupota bo za każdym takim wł.-wył. HDD dostaje po dup... nie mówiąc już o innych podzespołach. Tak więc zostaje jedynie jechać na oryginalnych ustawieniach i jedynie w razie potrzeby go podkręcać.

Dzięki wszystkim za zainteresowanie tematem, szkoda tylko że nie ma na to sposobu.

Edytowane przez arci7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi