Gazi Opublikowano 30 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2010 Otóż od wymiany płyty głównej, procesora i ramu komputer pracował niestabilnie. Najsampierw zawieszał się po kilku sekundach w windows. Reinstalacja windows pomogła, ale wciąż były niestabilne okienka a w grach po pewnym czasie pojawiały się artefakty a potem był zawis. Pomogła dopiero wymiana płyty głównej na nową(w pewnym stopniu). Myślałem, że problem z zawieszaniem już miną, ale wczoraj właśnie uświadczyłem zawiechy w just cause 2(zawiesza się gra i dźwięk). Podobnie zdarzyło się kilka dni temu tylko, że w windows. Ekran zgasł a dioda dysku cały czas się świeciła. Proca testowałem w orthosie a ramy w memteście i nie było błędów. Kartę też testowałem pod 100% obciążeniem w programach diagnostycznych i również 0 błędów(max temp 70). Ostatnio przytrafił mi się dziwny problem z company of heroes, który być może przychyli się czego to jest wina. Odpalłem strategię company of heroes of i wszystko ładnie się załadowało. Niestety po ustawieniu opcji na ultra high i ciągłym ładowaniu dysku komputer zawiesza się w 4/5 ładowania. Problem ten znika, gdy zmniejszę detale, ale downlockuje 2 rdzenie. Czy to wina zasilacza? Dodam, że przed wymianą płyty miałem ten sam problem tylko, że na integrze i bodajże 2 rdzeniach. CPU: Phenom II X4 B50 3,11GHz GPU: Gainward 8800 GT 512 MOBO: Asus M4A785TD-V EVO RAM: Corsair 1GB 1600MHz CL7 HDD: Seagate 500GB 7200.12 POWER: Chieftec 450Watt MOUSE: Razer Deathadder + Goliathus SYS: Windows 7 Ultimate 32-bit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...