Skocz do zawartości
limerro

nowe stery do nForce2 2.42 :)

Rekomendowane odpowiedzi

Version 2.42

Release Date: May 22, 2003

International

File Size: 24.9 MB

WHQL Certified

Primary Download http://download.nvidia.com/Windows/nForce/...tional_WHQL.exe

Mirror Site 1

ftp://download.nvidia.com/Windows/nForce/...tional_WHQL.exe

Mirror Site 2

http://download1.nvidia.com/Windows/nForce...tional_WHQL.exe

Mirror Site 3

ftp://download1.nvidia.com/Windows/nForce...tional_WHQL.exe

Release Notes

May 22 update: removed nForce IDE driver in the 2.42 kit

WHQL certified kit for nForce and nForce2

Includes support for nForce2 400 and nForce2 Ultra 400

Update audio performance fixes for EAX supported games

Update audio control panel

Installation Notes

Windows XP users must install Service Pack 1 prior to attempting to install this package. Failure to do so will result in the inability to support USB 2.0.

Audio drivers will not install on the following nForce2 products: Chaintech 7NJS. Please use the drivers that come with these products to enable audio functionality.

Driver Versions

Audio driver 3.37

Audio utilities 3.37

Network driver 3.13 (WHQL)

GART driver 3.34 (WHQL)

SMBus driver 3.38 (WHQL)

Memory controller driver 3.38 (WHQL)

Display Drivers 43.51 (WHQL)

Jak widac nie ma sterow SW IDE z pakietu 2.41 rzekomo ulepszonych ;) jak i z pakietu 2.03. Czyzby tym samym przyznali sie ze zrobili stery do d... ?? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po tym, co przezyli (badz nie) userzy plyt na nForce(2) to Nvidia czym predzej musiala wydac jakies "dzialajace" stery... Te z numerkiem 2.41 byly/sa co najmniej dyskusyjnej jakosci :evil:

Ja wlasnie zasysam te nowe i zobaczymy przez noc co w tej wersji spartolili :wink: :lol: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainstalowalem nowe stery na istniejace 2.03 i to co juz zauwazylem:

:arrow: "zniknely" kolumny tylne :? Dzwiek testowy jest we wszystkich 4 glosnikach, ale np Winamp odtwarza juz tylko w przednich glosnikach (dzwiek w DivX'ach i DVD jest odtwarzany prawidlowo w 4 kanalach 8O )

:arrow: obciazenie proca w HDTach'u u mnie nadal na poziomie ponad 50%

:arrow: zerowy wzrost wydajnosci (mierzony Sandra 2k3 Pro i 3DMarkiem 2k1 i 2k3)

Ogolnie nic nowego i zadna rewelacja. Moze gdyby zainstalowac to na czystym systemie, to wyniki bylyby inne, ale po wczorajszych perypetiach z 2.41 chyba spasuje :wink:

Update:

Tylne glosniki w Winampie dzialaja po zmianie w Output Plug-Ins'ach z "waveOut output" na "Direct Sound output" i zaznaczenie "Allow Hardware Acceleration" :idea:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyczailem juz o co chodzi z tym dziwnie wysokim CPU Utilization w HDTachu 8)

Otoz sciagnalem stad z sekcji Software "CPU Utilization Fix", ktory jednak przy probie instalacji zwraca komunikat, ze jezyk systemu jest inny niz jezyk update'u. Nie zamykajac okienka z komunikatem skopiowalem sobie pliki z katalogu, do ktorego rozpakowal sie update, pozniej dopiero zamknalem okienko.

Poczytalem pliki update.inf i po jego "lekturze" zgralem z poziomu DOSa (niesmiertelna dyskietka z Win98SE :wink: ) plik ntdll.dll do katalogu C:WindowsSystem32 i teraz obciazenie proca w HDTach'u wrocilo do "normalnego" poziomu - 7~9%.

Jak na razie zadnych ujemnych skutkow nie zauwazylem i mam nadzieje, ze nie zauwaze :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozna zrobic, zeby winamp dawal dzwiek na wszystkie glosniki.

Crtl+P => Plugins => Output => Direct Sound Output => configure => zaznaczyc opcej allow HArdware Acceleration.

Mi to na AC97 z mojej plyty wlaczylo reszte kolumn w winampie i kumplowi na nforce tez pomoglo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Crtl+P => Plugins => Output => Direct Sound Output => configure => zaznaczyc opcej allow HArdware Acceleration.

Mi to na AC97 z mojej plyty wlaczylo reszte kolumn w winampie i kumplowi na nforce tez pomoglo.

U mnie nie ma tych opcji, mam wersje 3.0 B

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to wroc do 2.xx albo glebiej poszukaj ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

..na moim NF7-S 2.0 + WD 40GB JB (w2k) w HD Tach ok 8% :twisted: przy tych nowych sterach ..zdaje mi sie ze duzo ma tu do czynienia nowy biosik i ..ale to moja osobista teoria.. mam wrazenie ze nowe sterowniki zarowno do Nforce jak i do GForce dzalaja stabilniej po wgraniu DX9..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to wroc do 2.xx albo glebiej poszukaj ;)

ta instrukcja jest bazowana na tym co ja musialem zrobic, zeby uruchomic tylny kanal w winampie 2.90 na kodeku z epoxa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na www.soltek.com.tw pojawil sie nowy pakiecik z numerkiem 2.05 Narazie zero problemow.

Na razie zero problemow, bo to sa zwykle 2.03 (tak wynika z pliku readme.txt) :lol: Po prostu sie pomylili w numerkach :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi