Skocz do zawartości
Adikss

Zniknął napęd dvd

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie znajomy przyniósł laptopa HP Pavilion dv6700 bo mu dvd znikął. Niema go w mój komputer, co ciekawe nawet w menedżerze urządzeń nie widać napędu.

Próbowałem z kluczami rejestru bo miałem coś podobnego w win7 ale wtedy napęd był widoczny w menedżerze, a tu go niema.

Dodam że napęd działa bo sprawdzany na innym laptopie, inny napęd w tym HP też jest niewidoczny.

Jakieś pomysły?

próbowałem też przeczyścić rejestr ccleanerem, przywracanie systemu, szukanie wirusów nic nie przynosi rezultatu jedyne co przychodzi mi do głowy to uszkodzenie systemu albo gniazda na płycie głównej laptopa.

Edytowane przez Adikss

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niema nic w biosie

w zakładce main jest tylko info model serial procek ram. wersja biosu itd, potem security tylko hasło, w konfiguracji tylko język wirtualizacja, pamięć dla grafiki i opcje botowania, potem diagnostyka ramu i hdd i to by było na tyle, po prostu bardzo "rozbudowany" bios

także chyba mobo padło tak samo z siebie :| żeby było śmieszniej gwara skończyła sie tydzień temu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ustaw w bios bootowanie na CD i spróbuj wystartować jakiegoś Linuxa livecd albo oryginalnego XP. Płyty z XP robionej przy pomocy nLite nawet nie wkładaj, bo i tak pewnie nie zobaczy. Próbować możesz też wszelkie inne livecd dostępne w Sieci - MemTest, MHDD czy chociażby Avira, AVG.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi