Adikss Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2010 (edytowane) Jak w temacie znajomy przyniósł laptopa HP Pavilion dv6700 bo mu dvd znikął. Niema go w mój komputer, co ciekawe nawet w menedżerze urządzeń nie widać napędu. Próbowałem z kluczami rejestru bo miałem coś podobnego w win7 ale wtedy napęd był widoczny w menedżerze, a tu go niema. Dodam że napęd działa bo sprawdzany na innym laptopie, inny napęd w tym HP też jest niewidoczny. Jakieś pomysły? próbowałem też przeczyścić rejestr ccleanerem, przywracanie systemu, szukanie wirusów nic nie przynosi rezultatu jedyne co przychodzi mi do głowy to uszkodzenie systemu albo gniazda na płycie głównej laptopa. Edytowane 31 Marca 2010 przez Adikss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2010 Jesli zrobiłeś kompletne recovery ( nowka sys) i dalej go nie widac to w mobo coś leży. W biosie również niewidoczny ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adikss Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2010 tylko przywracanie systemu do stanu sprzed dwóch tygodni, w bios niema nigdzie nic o dvd ani nawet o hdd :[ już myślałem nawet o wirusie ale to by musiał być napęd widoczny w menedżerze przecież Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Interista Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2010 Poszukaj dokładnie w BIOS'ie. Może jest napęd wyłączony albo na MOBO się coś uwaliło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adikss Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2010 niema nic w biosie w zakładce main jest tylko info model serial procek ram. wersja biosu itd, potem security tylko hasło, w konfiguracji tylko język wirtualizacja, pamięć dla grafiki i opcje botowania, potem diagnostyka ramu i hdd i to by było na tyle, po prostu bardzo "rozbudowany" bios także chyba mobo padło tak samo z siebie :| żeby było śmieszniej gwara skończyła sie tydzień temu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2010 Ustaw w bios bootowanie na CD i spróbuj wystartować jakiegoś Linuxa livecd albo oryginalnego XP. Płyty z XP robionej przy pomocy nLite nawet nie wkładaj, bo i tak pewnie nie zobaczy. Próbować możesz też wszelkie inne livecd dostępne w Sieci - MemTest, MHDD czy chociażby Avira, AVG. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adikss Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2010 tylko jak wybiorę bot z cd to sie nic nie dzieje i wraca do opcji hdd albo rozruch normalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2010 to padł kontroler na płycie lub cos innego ( sam napęd sprawny w innym kompie) Tylko na serwis wysłać jak jest na GW... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adikss Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2010 no gwarancja sie skończyła pare dni temu:[ czyli w sumie zostaje zrobić napęd dvd podpięty pod usb bo tak wyjdzie najtaniej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2010 I rozwiąże przy okazji problemy z płytami robionymi przy pomocy nLite. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adikss Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2010 co myślicie o pomyśle wysłania lapka do naprawy? chociaż jak to kontroler to chyba całą płytę główną by musieli wymienić tak?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...