Michaelius Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2010 (edytowane) Darksiders PC release announced, arrives in June -- Joystiq Jeden z ciekawszy slasherów wydanych ostatnio na konsoli zawędruje na nasze Piece już w czerwcu ;) Producenci obiecują optymalizacje pod wymogi PC gracza: It's being optimized for the PC, with Vigil's David Adams promising "key features such as user-defined resolutions, interface and both keyboard and game pad control sets. no comment :lol2::lol: edit: choć data ogłoszenia budzie pewne wątpliwości B-) Edytowane 31 Marca 2010 przez Michaelius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Wymagania sprzętowe Darksiders: Wrath of War | PurePC.pl Czyli to jednak nie był prima-aprilis :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demon92 Opublikowano 2 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2010 A u mnie nie da się grać:/ Bez podłączonego pada nie działa mi klawiatura jedynie ESC i I(tylko podczas gry, bo w menu już strzałki działają), a gdy podłącze pada to owszem mogę na nim grać ale kamerę mam od spodu. Nie wiem czy konfig się przyda ale na wszelki wypadek. GF 9600GT Athlon X2 3600+ 3x1GB ramu Win 7 64bit Stery do grafy najnowsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 2 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2010 (edytowane) To na pewno nie wina samej gry, u mnie smiga az milo i na klawiszach idzie spokojnie pograc. Edytowane 3 Października 2010 przez Caleb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demon92 Opublikowano 2 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2010 No udało mi się poradzić z kamerą bo ściągnąłem emulator pada X360 czy coś takiego, więc będzie pierwsza gierka którą przejdę na padzie, a klawiatura dalej mi nie działa. Co do samej gry, to bardzo miła siekanka no i z IMHO ciekawą fabułą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2010 <p>Wedle Księgi Objawienia Nowego Testamentu autorstwa św. Jana, Czterej Jeźdźcy Apokalipsy zjawią się przed Sądem Ostatecznym, zwiastując rychły koniec doczesnego świata. Przełamanie przez Baranka siedmiu pieczęci w konsekwencji uwolni Wojnę, Zarazę, Głód i Śmierć, którzy dopełnią okrutnego proroctwa. Później zapanuje nowy porządek, ale zanim to nastąpi, ludzie poznają smak cierpienia jakiego nigdy wcześniej jeszcze nie doświadczyli. Pierwszy z tego zabójczego kwartetu podróżujący na koniu barwy ognia, rozpoznany zostanie po dzierżonym w prawicy orężu - wielkim mieczu. Powstanie wtedy naród przeciw narodowi, królestwo przeciw królestwu i rzeki spłyną krwią niewinnych lecz to wszystko będzie dopiero początkiem boleści. Jednak tylko Bóg raczy wiedzieć co mogłoby się stać, jeśli Wojna zostałby niecnie wykorzystany oraz wrobiony w wywołanie apokalipsy i jakie następstwa pociągnęłaby jego przedwczesna wizytacja. Taki ponury scenariusz przedstawia Darksiders: Wrath of War, doskonały „slaszer” z ambicjami inspirowany Apokalipsą św. Jana, przedstawiający konflikt pomiędzy niebem, piekłem i dużym wkurzonym gościem. Dzień Sądu Ostatecznego nastąpił wcześniej, choć w tym przypadku jest się z czego cieszyć... Dlaczego? Darksiders zwyczajnie kopie cztery litery!</p> <p class="rteright"><b>Autor: </b>Caleb - Sebastian Oktaba</p> PEŁNA TREŚĆ ARTYKUŁU NA ŁAMACH PORTALU PUREPC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2010 (edytowane) Chyba jedna z najbardziej niedocenianych gier pod względem marketingowym, no ale jak jest wysoka jakość to duża reklama nie jest potrzebna ;). Tak zawsze chciałem, żeby powstał remake Legacy of Kain i się doczekałem! Nazywa się Darksiders :) Jest rewelacyjna, kto się lubiał w LoK to must have! Zresztą śmiem twierdzić, że to jedna z najlepszych gier tego typu, które wyszły na PC-ta (jak nie najlepsza) i pretenduje do gry roku w swoim gatunku. Mam tylko nadzieję, że druga część która jest w produkcji będzie też na PC-ta! Edytowane 2 Listopada 2010 przez ojejku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yearman Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2010 Podzielam opinię. Właśnie skończyłem grę i zajęło mi to 19h. Swietne lokacje, rozwój postaci oraz sam pomysł. Najlepszy slasher na PC w jakiego grałem i jedna z najlepszych pozycji w ogóle w tym roku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2010 Hm myślałem, że to kolejny crap pokroju "the prototype", ale jak takie dobre opinie to trzeba będzie sprawdzić. :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2010 Grajcie, grajcie - gierka zmiata Prototype i DMC 4, choc IMO seria LoK to inna bajka. Tak czy owak, warto zagrac ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yeyoo Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2010 gierka calkiem spoko ale denerwuje mnie ciagle kombinowanie z tymi zagadkami :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2010 Zagadki akurat są banalnane. Najwięcej kombinowania IMO mamy przy ratowaniu Azraela Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demon92 Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2010 Zagadki są tak banalne, że w ogóle nawet nie pamiętam, żebym jakąś wykonywał:) Nie no gierka bardzo fajna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yeyoo Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2010 zle to ujalem. generalnie dla mnie za duzo lazenia a za malo naparzanki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dualdragon Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2010 Gra jest genialna i klimatyczna jedyny problem to sterowanie - bez pada nie siadaj po cała frajda zginie w męczarniach . Ja polecam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 19 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2010 Właśnie skończyłem - 14 godzin gry. Bez pada da się spokojnie grać - wystarczy odpowiednio zbindować klawisze. Taki Prince of Persia z piekła rodem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GoLY Opublikowano 25 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2010 Kupiłem dzisiaj w promocji na steam za 7,50 ojro :) narazie ponad 3,5h grania za mna... giera wsysa niesamowicie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2012 Yyyyy. Nie mam pojęcia co ludzie widzą w tej grze. W porównaniu do DMC czy God of War to jest po prostu słabizna. Zmęczyłem do pierwszego lotu na pticy i dałem sobie siana - w lepsze celowniczki grałem na C64 - nie przymierzając Operation Wolf :D Rozwalanie jakiś wraków i klepanie w kółko tych samych mobków w kolejnych komnatach (testach?) - takie pierdółki powinny być w jakimś extra mode a nie w trybie podstawowym... No i nie cierpię komiksowego stylu a'la nowy Warcraft - przypakowany koleś biegający z pełną pieluchą... Na plus zaliczam tylko fajny soundtrack - przynajmniej tyle co go usłyszałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2012 (...)No i nie cierpię komiksowego stylu a'la nowy Warcraft(...) To po co sięgałeś po tytuł? Tak samo pewnie ominąłeś prócz wspomnianego WoW strzelanki pokroju XIII oraz Boarderlands. - ten sam klimat graficzny. Podejście co najmniej dziwne. Jak coś mi się niepodoba to nawet 100/100 z recenzji i grupowa masturbacja na forach nie przekona mnie do tytułu który dla mnie wygląda mniej atrakcyjnie niż żona szefa w bikini. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2012 Bo lubię sado-maso...? Grafika jest dla mnie akurat najmniej istotna w równaniu sumującym ocenę gry. Starcrafta też przerobili na cukierkowatą modłę i jakoś nie przeszkodziło mi to w dobrej zabawie. Borderlands akurat nijak nie ma się do Darksiders - tam grafika jest po prostu cell-shadingowa. Grę kupiłem dawno temu po okazyjnej cenie i szczerze mówiąc podchodziłem do niej jak pies do jeża - jak się okazało słusznie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buziak Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2012 W porównaniu do DMC czy God of War to jest po prostu słabizna. DMC 4 w porownaniu do tego to slabizna. God of War nie podlega dyskusji... tam sa wieksze pieniadze wiec rezultaty sa lepsze. Zreszta w tym gatunku gier nic nie moze sie rownac z GoWem .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demon92 Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2012 (edytowane) @Orgiusz: Wiesz grafika to nie jest podstawowa rzecz, sam nie lubię takiej grafiki jak jest w XIII czy The Darkness II, a uważam, je za bardzo dobre gry tak jak i Darksaiders. @Buziak: Oj nie zgodziłbym się, IMO DMC 4 to bardzo dobra gra i porównywalna z Darksaiders, przynajmniej mi obie sprawiły dużą fraidę, ale ja mam lekkie zboczenie na punkcie Dante, więc nie do końca obiektywnie je porównuję:) Oczywiście wszystko zależy od gustu:) Edytowane 21 Lutego 2012 przez demon92 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buziak Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2012 Mi osobiscie o wiele wieksza frajde dala gra w Draksiders ;) DMC 4 przechodzilem ale z bolami... Dante jak Dante ;) ale reszta jakos do mnie nie trafiala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...