nanautzin Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2010 Witam!!! Jakis ponad rok temu kupilem RAM OCZ Gold XTC OCZ2G8002G 4GB (2x2GB) DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 At 400 MHz) i po okolo 10mc jedna z kosci sie posypala, restarty, zwisy, bluescreen itd no to odeslalem i dostalem nowe ale dlugo sie nie nacieszylem bo po 3mc to samo jedna padla podpowiedziano mi ze to moze byc przegrzanie spowodowane wydmuchiwanym cieplym powietrzem z procka prosto na kosci. Rozwiazalem ten problam a wczorej przyszly nowe wymienione kosci, pogralem moze lacznie 4godz uspilem kompa i poszedlem spac a dzisiej po pracy juz go nie odpalilem, niebieski ekran itd te same obiawy co poprzednio i jak poprzednio jedna kosc padla:( Nie wiem co mam robic co moze byc tego przyczyna??? poprzednie stare kosci dzialaly i dzialaja dale, kupilem tez nowe Corsair XMS2 2GB (2x1GB) przez ostatnie 3tyg na nich dzialalem i obecnie tez mam je w kompie i nic sie nie dzieje. Prosze POMOCY!!! to moje specyfikacje: -------------------- Microsoft Windows 7 Ultimate DualCore AMD Athlon 64 X2, 2200 MHz (11 x 200) 4200+ Gigabyte GA-M57SLI-S4 (2 PCI, 3 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394) OCZ Gold XTC OCZ2G8002G 4GB (2x2GB) DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 At 400 MHz) (4-5-5-15 At 333 MHz) (3-4-4-12 At 266 MHz) Gigabyte ATI Radeon HD 4870 (RV770) Samsung SpinPoint F3 1TB SATA-II 32MB Cache - OEM (HD103SJ) (931 GB) Maxtor 6 Y200M0 (200 GB, 7200 RPM, SATA) OCZ StealthXStream 500w Silent Power Supply Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2010 X2 to stosunkowo chłodny procesor wiec raczej on nie przegrzewa kości, problemem możne być mobo które może je za bardzo voltować (ustaw ręcznie Vdimm) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nanautzin Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2010 VDimmm w biosie jesy na Normal inaczej sie nieda no chyba ze chce podniesc CPU-Z pokazuje 1.8v i tyle powinno byc OCZ DDR2 PC2-6400 Vista Performance Gold 4GB Dual Channel OCZ Technology dziwne jest to ze Corsair powinno dzialac na 1.9v a CPU-Z i Bios pokazuja 1.8v Na innych forach pisali ze to plyta nie jest kompatybilna i faktycznie nie ma w spisie tych kosci ktos nawet napisal ze to windows(pirat) moze nie miec sterownikow i uszkadza to kosci ale to chyba malo prawdopodobne. Zastanawiam sie czy tym razem to nie przez to ze wsadzilem OCZ i Corsair razem i sie pogryzly tylko dlaczego nic sie nie dzialo jak komp dzialal bo dzialal do momentu uspienia, moze to w tym stanie cos sie dzieje nie tak? Troszke sie rozpisalem ale okropnie mnie to w...!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Czasem płyta może mieć jakieś przebicia na vdimm, ale jeśli płyta podaje normalne Vdimm (zmierz miernikiem), pamięci nie maja powyżej 60*-70*, to poprostu jest to wina pamięci złej jakości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nanautzin Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2010 chyba czas sie pozbyc tej plyty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabolek666 Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2010 tez miałem problem ze swoimi, tylko u mnie objawiało się tym że pojedynczo kości chodziły elegancko a w dualu sypało bad'ami i komp zwisał... reklamacja uznana, zwrot gotówki... seria Platinum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolex Opublikowano 7 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2010 Seria Platinum to chyba najgorsza seria od OCZ'a, co do samych pamięci to one nie lubią zbyt niskiego napięcia - w tym fabrycznego. Miałem podobny problem z Platinum DDR2 jak i DDR3, waliły restartem po 5 minutach grania. Oczywiście na wyższym napięciu chodziły normalnie. :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...