Skocz do zawartości
jeworas

Niecodzienny problem z uruchamianiem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Doszedł dzisiaj do mnie kurier z kompem, więc zabrałem się do składania go. Robiłem wszystko wg instrukcji i poradnika z tego forum. Po podłączeniu do prądu i uruchomieniu wiatraki załączyły się na sekundę, zgasły i po 10 sek znowu to samo. O co może chodzić? Źle podłączony panel przedni, słaby zasilacz?

Komp:

Xeon 3440

Radeon HD 5870 1GB

4GB ram OCZ 1600 mHz

Gigabyte p55-ud3

ModStream Pro 600 W

Samsung 500 gb

Po kolei usuwałem podzespoły, jednak dalej to samo. Wszystko podłączone również poza obudową. Do płyty głównej dochodzą kable z zasilacza 20+4 piny i 8 pinów w okolicy procka. Proszę o sugestie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BIOS masz najnowszy do tej pg. ? - spróbuj odpalić na jednej kości pamięci, bez podłączonego panelu samym śrubokrętem (po ówczesnym zresetowaniu CMOS).

Edytowane przez potfur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MoBo dopiero co wyjęte z pudełka, więc pewnie najnowszy bo i płyta jest nowa w miarę. Z jednym ramem i resetowaniem cmosu już próbowałem

To to jest nowa pg. czy jakaś poserwisowa ?

W takim wypadku nic Ci nie doradzę, może koledzy coś napiszą.

eot.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuj uruchomić bez karty graficznej lub z inną kartą. Bez karty obserwuj czy płyta inaczej sie zachowuje, sygnalizuje dźwiękami brak karty, wentylatory kręcą się dłużej.

Wentylator procesora podłączony pod gniazdo cpu_fan?

edit

Karta graficzna w którym gnieździe?

Edytowane przez Klaus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi