Martines098 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Witam mam płyte główną tzw przejściową czyli mianowicie ALiveDual-eSATA2 i wgrany najnowszy Bios:) 2x1 Gb A-Data Vitesa EE 800+ i mam zamiar kupić sobie procosor i znalazłem na allego taki 3 jajowiec AMD Phenom X3 8600B - HD860BWCJ3BGH (HD860BWCGHBOX) i chodzi mi o to czy jak wsadze go do tej płyty to bede mieć tą samą częstotliwość 2,3 Ghz czy jakąś inna bo wiem że HTT bedzie 1000 ??chwilowo bo potem chce koło wakacji kupić sobie lepszą płyte zasilacz mam NOX urano 600W Prosze o szybką odpowiedz:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Powinieneś napisać tutaj. Nie warto ukpować tego proca. Kup jakiegoś AII lub PII. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martines098 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2010 (edytowane) ten co tu wymieniłem komputer to jest do pracy a tamten co wcześniej pisałem jaka płyta główna to do domu do gier:) Bo mam teraz Athlona x2 6000 to ten phenom bedzie lepszy czy nie?? Chodzi mi o jak najlepszą wydajność:) BO jak by działał ten phenom na 2,3 to bym go podkręcił Edytowane 1 Kwietnia 2010 przez Martines098 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2010 (edytowane) Lepiej kup x2 240/x3 425. Będzie wydajniejszy i chłodniejszy. Ten X3, którego podałeś ma wysokie TDP i jest słaby. Edytowane 1 Kwietnia 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martines098 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2010 tak wiem ale nie mam tyle pieniedz i moge wydac max 240 zl i wybur padl na ten procesor bez zmiany plyty. to ten x3 bedzie lepszy od starego x2 6000+ w grach i do pracy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Za ~200zł jest 240. Za ~250zł jest 425. Oba będą wydajniejsze od Twojego X2 i starego X3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martines098 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2010 ooo to fajnie:) a wejdzie mi do tej płytki głównej:)?? i czy będę mieć tą oginalne Ghz a spadek HTT? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2010 (edytowane) Na najnowszym biosie powinno działać. Edytowane 1 Kwietnia 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martines098 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2010 znalazłem jeszcze AMD ATHLON II X3 425 za 250 zł moze tego ?? tylko czy mam wystarczającą ilość Ram do niego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2010 O tego mi chodziło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martines098 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2010 ale ten x3 to jest jedno jajowiec a tamte x2 to są 2 jajowce więc chyba te 2 jajowce będą wydajniejsze niż wirtualne rdzenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2010 (edytowane) O czym ty <span style='color: red;'>[ciach!]</span>lisz? Edytowane 1 Kwietnia 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martines098 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2010 (edytowane) czyli tam są 3 fizyczne rdzenie?? w tym x3 ?? i czy jak obniży mi to HTT to bedę miał te 2,7ghz czy musze ręcznie mnożnikiem sie bawić itp?? Edytowane 1 Kwietnia 2010 przez Martines098 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Będziesz miał 2.7GHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martines098 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2010 no to tak kupiłem ten procesor sobie tego 3x 435 i mam dziwny problem wsadzam go nasmarowany pastą świerzo i jest problem polegający na tym że 2 sec obraca sie wyntylator od karty i od procka płyta gasnie nie uruchamia sie;/ wsadzam do kolegi płyty głównej tej samej i działa więc w czym tu jest problem??;/ różne zasilacze sprawdzałem i ramy i to samo i też tego mojego starego 6000+ też nie uruchamia się już:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2010 (edytowane) Wyciągnij płytę poza budę i zobacz czy działa. Edytowane 1 Kwietnia 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martines098 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2010 no własnie wyciągałem ją raz tylko do zmiany procesora i nie wstaje:( wszystko ostroznie robiłem nic nie obiłem itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Teraz jest w budzie czy poza budą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martines098 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2010 no po za to co może być przyczyna tego:(?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2010 (edytowane) Clear cmos robiłeś? Wpadłeś na pomysł, aby zaktualizować bios na starym cpu? Płyty mogą być takie same ale inny bios może robić dużą różnicę. Edytowane 1 Kwietnia 2010 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martines098 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2010 a Może poprostu wyjąć baterie?? na godz i clarmos?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2010 (edytowane) Tak, wyjąć baterię i stanąć na godzinę na głowie w kącie, koniecznie w kącie. W instrukcji płyty głównej jest opisane w jaki sposób można dokonać clear cmos, która zworka za to odpowiada i jak ma być ustawiona. Edit: próbuj uruchomić kompa najpierw na x2 6000+ i zaktualizuj bios ja ruszy. Edytowane 2 Kwietnia 2010 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martines098 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2010 ale ta płyta ma być podłączona do produ czy jak?? wyjmę teraz tą bataerie a zworke jak ustawić na Clear Cmos czy na normal?? przedtem było normal i tak samo jest u tego kolegi co ma ta płyte i rusza a u mnie nie;? to jak mam to zrobić?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2010 1. Wyłączyć komputer z prądu. 2. Przełożyć zworkę w pozycję clear cmos 3. odczekać 3 sekundy 4. Przełożyć zworkę w pozycję normal. 5. Podłączyć komputer do prądu, spróbować uruchomić komputer Wszystkie te operacje robisz z x2 6000+ w sockecie. Nie dotykasz baterii, nie ma takiej potrzeby. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martines098 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2010 (edytowane) no niestety tak jak było tak nadal jest:( sprawdzane było też na innych zasilaczach i efekt ten sam Edytowane 2 Kwietnia 2010 przez Martines098 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2010 wal update biosa powinna wstać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martines098 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2010 bardzo chętnie tylko jak jak płyta sie nie włącza?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Nie ułamałeś jakiejś nóżki od cpu? Nie została w sockecie? Próbujesz ją uruchomić na x2 6000+? Podłączyłeś prawidłowo zasilanie 24 pin, 4 pin? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martines098 Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2010 tak wszystko jest poprawinie. bo oficjlany jest stary bios czyli 1.00 a może być taka możliwość że znowu jest stary i nie obsługuje te 6000+ i tego nowego x3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...