Skocz do zawartości
MakaronekPL

Xfi + Logitech G35 - jak to poustawiać ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam xfi gamer i logitechy g35, nie jestem zachwycony brzmieniem tego zestawu (kiedys jak ogladalem filmy na inspire 6700 (w zalozeniu duzo gorszych glosnikach) - krecilem glowa na boki... a tu... bida jakas). Domyslam sie, ze jako kompletny ignorant mam jakies zle ustawienia tego - bardzo Was prosze o jakas pomoc, tzn:

• Jak poustawiać ? czy przednie glosniki musza być dokladnie na przeciwko tylnych i najlepiej w rownej odleglosci wzgledem mnie ? - na razie mam przednie kolo monitora 30 cm ode mnie i od siebie nawzajem, tylne 1.5 m ode mnie szerzej po bokach pokoju
  • Gdzie powinien stac woofer ? stoi na biurku za monitorem po lewej
  • Uzywam foobara - jakie wtyczki, w jakich ustawieniach powinienem zastosowac ?
  • Jakie ustawienia w creative control panel ? muzyke mam glownie we flac/dobrych mp3, slucham glownie dnb
  • Jaki odtwarzacz do filmow mi to ladnie pociagnie i wygeneruje jakis tam dzwiek przestrzenny ladny (mam vlc) i na jakich ustawieniach ?
  • Jakie kodeki uzywac - instalowac klite, czy tych wbudowanych w vlc na przyklad ?
  • Czytalem kiedys o ustawieniu ASIO w foobarze w takim tutorialu "z5500 + xfi" - czy to jest poprawne i zasadne ustawiac xfi do audio creation i korzystac z tego asio ? czy lepiej ustawic normalnie foobara pod tryb entertainment w xfi ?

Mysle, ze temat nie dotyczy tylko mnie, pewnie tak samo to wyglada w z5500 (mimo, ze sa duzo lepsze mocowo i moze brzmieniowo - kwestia ustawien powinna byc analogiczna) i dla wszystkich kart creativa, a czesc dobrych rad moglaby byc zastosowana tez i w innych (np glosnosci suwaka w windowsie)

wiem ze prima aprillis ale bardzo prosze o powazne odpowiedzi :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak poustawiać ? czy przednie glosniki musza być dokladnie na przeciwko tylnych i najlepiej w rownej odleglosci wzgledem mnie ? - na razie mam przednie kolo monitora 30 cm ode mnie i od siebie nawzajem, tylne 1.5 m ode mnie szerzej po bokach pokoju

Te tylne za daleko - można się starać skalibrować głośność jeszcze (i opóźnienie) ... ale to oznacza mocne wyciszenie frontów. Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi