Edward12 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2013 Witam. Zamierzam zakupić procesor serii Fx 6300. Przeglądając testy procesorów np. np w kwestii gier trafiłem na róznego rodzaju wykresy. Np ten: http://pclab.pl/art50000-57.html Na specyfice gier się nie znam. I dlatego chciałbym zapytać jak czytać taki wykres wydajnosci procesora w przypadku gier? Czy róznica pomiędzy jednym procesorem a drugim np. 5-10 k/s to dużo czy to malo? Tak jak na wykresie. Jeden procesor ma wydajność 54 a drugi 60. Czy to wielkosci dostrzegalne? Mocno dające się odczuć? Czy to tylko wykres i dane liczbowe a oko ludzkie nie dostrzeże tego? Z góry dziękuję za odpowiedź. Edward Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
St.Anger Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2013 Może zacznę od tego, że okolice 24 klatek można uznać za płynny obraz. Oczywiście, każdy ma inną percepcję, niektórzy twierdzą, że widzą równicę miedzy 30 a 60 klatek, inni, że nie da się tego dostrzec. Różnicy między 54 a 60 fps na pewno nie dostrzeżesz, natomiast między 20 a 26 fps już na pewno. Problem z większością testów jest taki, że podana jest tam tylko średnia liczba fps, a brak jest minimalnej wartości. Tak naprawdę minimalny fps jest najważniejszy. Bo co z tego, że oglądając otoczenie będziesz miał dużą płynność, jeśli w czasie walki, gdzie jest np. dużo wybuchów, akcji itp fps spadnie do 10. Właśnie w czasie akcji płynność jest najważniejsza. Trochę się rozpisałem, ale mam nadzieję, że rozumiesz o co chodzi. Generalnie FX63*0 po podkręceniu jest dobrą alternatywą dla Core i3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2013 Tu nie ma co spekulować. AMD w grach jest w tyle jeśli chodzi o CPU i nic tego nie zmieni. To że AMD odpuszcza sobie w przyszłym roku walkę z Intelem wcale nikogo nie cieszy, bo brak konkurencji jest bardzo niezdrowy w każdej branży i na każdym rynku... Co do pytanie o 6300 to będzie OK, ale w miejscach gdzie jest sporo wybuchów, obliczeń cząsteczkowych i3 sobie lepiej poradzą. Oczywście jak masz zamiar się przesiadać z Phenom II X4 to sobie daj spokój z FX'em. Tu masz dość ciekawy test: http://www.purepc.pl/procesory/jaki_czterordzeniowy_procesor_wybrac_intel_core_i5_czy_amd_fx?page=0,8 Jak widać na nim w grach typu Far Cry 3, bądź Arma 3 w których procesor ma bardzo duże znaczenie ten 3 rdzeniowec (FX 6300) dostaje w plecy od i3, a nawet gdzie nie gdzie od Pentiuma. Oczywiście BF4 też ( i to baaardzo) lubi procesor i dużo rdzeni i wysokie taktowanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathTomahawk Opublikowano 10 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2013 (edytowane) Z tego co widzę nigdzie nie ma zbiorczego tematu o płytach Asus-a na AM3+ to piszę tutaj. W razie czego proszę o przeniesienie. Jak niektórzy z was pewnie wiedzą Asus jako jeden z nielicznych producentów chwali się obsługą pamięci ECC w swoich mobo. Teraz moje pytanie: Testował ktoś? Jakieś problemy z konfiguracją, wykrywaniem pamięci? Chce sobie sprawić M5A97 LE R2.0 (tymczasowo z Phenomem 545 do którego mam dostęp - docelowo FX83XX) - ma ktoś jakieś doświadczenia? Jedynym systemem będzie Linux, ale w dzisiejszych czasach to już w zasadzie bez znaczenia. Pozdrawiam Edytowane 16 Grudnia 2013 przez DeathTomahawk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2013 (edytowane) Pogoń za gigahercami przypomina bicie rekordów prędkości tudzież inne sporty ekstremalne, bowiem w momencie przekroczenia aktualnej granicy, natychmiast pojawia się kolejna i wszystko wraca do punktu wyjścia. Rynek procesorów od zawsze podlegał temu szaleństwu, zwłaszcza jeśli spojrzymy na dokonania zawodowych overclockerów, chociaż sami producenci też regularnie podnoszą poprzeczkę dla fabrycznego taktowania. Najpierw pękło magiczne 100 MHz, później 500 MHz... 1 GHz... 3 GHz... 5 GHz... Absolutnie nie przesadziłem, ponieważ AMD posiada w swojej ofercie jednostkę pracującą z równie imponującą częstotliwością. Model FX 9590 dedykowany podstawce AM3+ jest najwyżej taktowanym procesorem przeznaczonym dla użytkowników indywidualnych, który w trybie Turbo osiąga okrągłe 5000 MHz, dzięki czemu z pewnością przejdzie do historii układów krzemowych. Jednak czy wyłącznie z takiego powodu? Częstotliwość na poziomie 5 GHz powinna oznaczać także całkiem przyzwoitą wydajność, zwłaszcza że konkurencyjne układy nie przekraczają nawet 4 GHz w Turbo. Zapraszamy na test procesora AMD FX 9590 kontra Core i7-2600K, Core i7-3770K oraz Core i7-4770K. Monstrum o nazwie kodowej Centurion nadchodzi! Test procesora AMD FX-9590 Centurion - Fabryczne 5 GHz pękło - PurePC.pl Edytowane 13 Grudnia 2013 przez Caleb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartLDZ Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2013 Witam. Zakupiłem Amd fx 6300 vishera dokladnie tydzień temu. Posiadam: 1. Płytę GA-990xa-ud3 rev.3, 2. Chiefteca Ctg-500W 3. Palit 9600gt green Edition 4. 8 GB DDR3 Nanya 1600Mhz Cl9 5. Dwa dyski Twarde 7200 rpm (400 GB + 500 GB) i Wydaje mi sie że mam pewien problem. Przed wymiana miałem procesor Athlon 640 x4 640 (oc to 4x 3,5 Ghz) System Windows 7 64 bit Sp1, wstawał w szybko(ok. 30sek) , pracował stabilnie, zrywnie. Zainstalowałem procesor(Fx 6300) i chłodzenie (Silentium fera 2). Przeinstalowałem System na nowo.Zainstalowałem wszystkie update-y dotyczace procesorów FX. System pracuje wolniej(nawet bez updatów dotyczących sherdulera z Nimi - bez zmian), włacza sie o kilkanaście sekund dłużej , juz na etapie po włączeniu miksera Karty dźwiekowej (Maya 44), "słupki" głośności opadają tak powoli i "przerywając", co nie działo sie nigdzie indziej. System działa wolniej , reaguje wolniej na włączenia nawet najmniejszych programów (Cpu-z, Hw monitor) Sprawdzałem Cinebench 11.5, Prime 95 , Intel burn test, i OCCT, Wyniki jak najbardziej poprawne ,wszystko stabilnie, OCCT stabilne nawet po 30 minutach. Podkreciłem procesor na 4ghz 1,35v (Stock ma 1.25v) i wszystko działa tak czy siak "odczuwalnie" gorzej niż na starym x4.(Stabilonośc sprawdzona testami oczywiście - Idle 25 - 30 C. Stress 57 C- Prime 95) Wyłączyłem wszystkie Green opcje w Biosie. LLC podnosi napięcie do 1.37v przy stresie. System jest postawiony na nowo, sprawdziłem dyski twarde , ten na którym, jest system jest prawie nowy i wszystko jest z nim OK. Czy macie jakies pomysły co może byc nie tak. Pozdrawiam i Życzę Wesołych Świąt Bożego Narodzenia, dla wszystkich Overclockerów , Stockowych Userów, Tych którzy żyją komputerami ale Konsolami także. Dużo cierpliwości dla naszych bliskich i Dzieci. ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2013 Podaj odczyty ze SMARTa z programu HD tune.Podaj jaki dokładnie jest model tych dysków. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartLDZ Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2013 Prosze o wykres z Hd tune , Bład Crc określa bład z połączeniem dysków prawda? zrobie oględziny płyty głownej i wnętrza i zobacze co sie zmieni. Pozdrawiam i dziekuje za zainteresowanie. Trafne przeczucia. To dysk systemowy , sprawdziłem benchmarkiem Hd tune . i sa ogromne spadki (do 0,3 Mb/s) w transferze. zmieniłem kable ale nadal nic . Walczę dalej. Dziekuje za pomoc. Bartek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2013 Dysk nie pracuje w trybie PIO? Takie numery to raczej na Win XP występowały, sprawdź na wszelki wypadek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartLDZ Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2013 (edytowane) Jak to sprawdzić ? w Device manager nie mam kanałów tylko jeden sterwonik Sata pod kontrolerami i Dwa dyski pod dyskami. Żadnych opcji, tylko informacje dotyczące sterowników. Zmieniłem kable sata , zmieniłem gniazda i problem jakby lekko sie zmieniejszył .spadki są mniejsze, aczkolwiek pojawiają się też czasami spadki do wartości kilku Mb ale rzadziej , to dziwne, gdyż o wiele starszy dysk (400gb) ma bardziej "płaska ' charakterystykę. Płyta głowna jest nowa(1 miesiąc) , zasilacz(6 miesięcy) i procesor też . Walcze dalej i szukam odpowiedzi po forach. Pozdrawiam Bartek. Zrobiłem drugi test z rzedu i wyniki sa jak najbardziej poprawne. Juz nic nie rozumiem , może to jakies procesy wykorzystywały dysk i zwolniły benchmarka? zauważyłem też dziwna przypadłośc od czasu tych problemów prędkości komputera. gdy wciskam przycisk power, komputer włącza sie na chwilę ,wiatraki zaczynaja wiać, trwa to około 1 - 2 sekund, poczym wyłacza się na kilka sekund i dopiero startuje "Start właściwy". Any ideas? przyznam szczerze że nie wiem skad takie zachowanie Edytowane 14 Grudnia 2013 przez BartLDZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2013 Masz najnowszy bios/uefi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartLDZ Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2013 Masz najnowszy bios/uefi? Oczywiście, update przed procesorem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
St.Anger Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2013 (edytowane) Spróbuj przywrócić ustawienia domyślne w UEFI. W jakim trybie ustawiony jest dysk w UEFI (IDE, AHCI)I? Masz zainstalowane sterowniki do kontrolera SATA w Windows? Edytowane 14 Grudnia 2013 przez St.Anger Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartLDZ Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2013 Dysk pracuje w AHCI, sterowniki Sata jak najbardziej mam zainstalowane , przecież są w systemie ? czy trzeba je aktualizowac ? ?zaraz sprobuje przywrocic domyslne, pozdrawiam Hmm , przywrociłem domyslne i Nagrywarka działa teraz na IDE (DVD-RW natywnie na SATA). Zrobiłem kilka testów pod rzad i ich wykres wyglada Mniej wiecej tak: Czyli jest jakaś poprawa. Ale System i tak nie włącza się szybciej . Dziekuje za pomoc. Pozdrawiam Bartek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
St.Anger Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2013 Powinieneś zainstalować jeszcze sterowniki pod kontroler SATA wbudowany w mostek północny, Windows z automatu instaluje jakieś uniwersalne. Wejdź tutaj: http://www.gigabyte.pl/products/page/mb/ga-990xa-ud3rev_30/download/ Pobierz i zainstaluj sterowniki do chipsetu, upewnij się, że zaznaczona będzie opcja SATA driver czy jakoś tak. Dysk teraz pracuje w jakim trybie? Jeśli w IDE, to tracisz trochę na wydajności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartLDZ Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2013 Powinieneś zainstalować jeszcze sterowniki pod kontroler SATA wbudowany w mostek północny, Windows z automatu instaluje jakieś uniwersalne. Wejdź tutaj: http://www.gigabyte.pl/products/page/mb/ga-990xa-ud3rev_30/download/ Pobierz i zainstaluj sterowniki do chipsetu, upewnij się, że zaznaczona będzie opcja SATA driver czy jakoś tak. Dysk teraz pracuje w jakim trybie? Jeśli w IDE, to tracisz trochę na wydajności. Dysk oczywiście SATA, nagrywarka w IDE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
St.Anger Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2013 Jeśli masz ustawione AHCI a w Windowsie brakuje sterowników to mogą dziać się takie właśnie rzeczy jak spowalnianie. Przez przywrócenie ustawień domyślnych dysk najpewniej przełączył się w tryb IDE i dlatego nie ma już "pików" w odczycie. Zainstalowałeś może sterowniki do chipsetu AMD? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartLDZ Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2013 Jeśli masz ustawione AHCI a w Windowsie brakuje sterowników to mogą dziać się takie właśnie rzeczy jak spowalnianie. Przez przywrócenie ustawień domyślnych dysk najpewniej przełączył się w tryb IDE i dlatego nie ma już "pików" w odczycie. Zainstalowałeś może sterowniki do chipsetu AMD? Tak zainstalowałem, bez zmian . Robiłem testy Hd Tunem i wyniki są wciąż losowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2013 Parametr C7 wskazuje na problem z transmisją danych. Jeżeli pojawiają się błędy w tym parametrze należy sprawdzić podłączenie dysków twardych- kabli sygnałowych. Jeżeli są poprawnie podłączone to należy wymienić przewody sygnałowe.Jeżeli na dysku 500GB masz zainstalowany system i z pod tego systemu wykonujesz test z zakładki benchmark to spadki prędkości jak najbardziej mogą się pojawiać. Po prostu głowica dysku nie może być w 2 miejscach na raz.Po wymianie kabelków SATA wykonaj defragmentację danych na dysku systemowym. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartLDZ Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2013 Dziękuje za pomoc. Pozdrawiam. Faktycznie mam system na tym 500GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AqUA24 Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2014 (edytowane) Witam, mam problem z podkręcaniem owego modelu. Od miesiąca jestem posiadaczem nowego komputera (amd 8320, radeon 270x, 8gb goodram 1333mhz, zasilacz modxstream 600w bronze, asus m5a97 r2.0 chłodzenie silentumpc fortis). Tak, komputer głównie kupiony do gier i okazjonalnie innych rzeczy i tak, jestem z niego zadowolony, nawet bardzo. Chciałem podnieść mnożnik miesiąc temu, chciałem i dzisiaj. Czytałem że na moim sprzęcie powinienem to zrobić bez zmieniania napięć do około ~4.3 Niestety mój procesor jest twardą sztuką i na 4.0 jest kres jego możliwości. Miesiąc temu gdy dałem na 4.2 to na powitanie bluescreen, dzisiaj się uruchomił nawet OCCT ale po kilku sekundach błąd. Gdy zniżyłem do 4.1 po minucie błąd na CORE #0. I nie wiem co mam robić. Wiem że trzeba popodnosić napięcia ale nie mam zieloonego pojęcia co zrobić, jak i gdzie by nic nie spieprzyć. Mam uefi bios asusa więc jeżeli ktoś wie to proszę o pomoc. Temperatury socketowe na 100% to około 56 stopni (miesiąc temu było to 46 stopni), temperatury rdzeni nie przekraczają 40 stopni. Edytowane 26 Lutego 2014 przez AqUA24 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TRACZKOLWIEK Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2014 (edytowane) Ja Ci napisze jak to jest na przykładzie fx 6100 u Ciebie będzie to samo więc kręciłem go w niedziele, gdy zwiększyłem taktowanie szyny z 200 na 230 wszystko niby pięknie ładnie ale w każdej grze po włączeniu albo po 5-10 minutach wyskakiwały appcrache i dwa razy pojawił sie bluescreen, poczytałem trochę w necie i metodą prób i błędów doszedłem do wniosku że to ramy stwarzają problem, zauważ że gdy podnosisz manualnie taktowanie proca to zmienia się także taktowanie ramu i to własnie może powodować problemy, dlatego radzę Ci zmienić sam mnożnik na większy i ustawienia dram zmień z auto na własne takie jakie są ustalone przez producenta, ja tak zrobiłem i problemy znikły dotakowo lekko podniosłem szyne na 215 i mam równe 4,3 Ghz , w AC IV uzyskałem wzrost o ~10 klatek (fx ogranicza moją kartę gtx 660) temp. w wymagających grach oscylują w granicy 54-60 stopni na boxowym chłodzeniu i wyłącz turbo core ,zostaw włączone cool'n'quaiet chyba że chcesz mieć na pulpicie 4,3 Ghz'a Edytowane 26 Lutego 2014 przez TRACZKOLWIEK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AqUA24 Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2014 Czekaj, jestem laikem w tym temacie ale kiedy podkręca się przez szyne a kiedy mnożnikiem procka? Jeżeli podniesienie z 17.5 do 20 to mnożnikiem to to robiłem.Pomógłbyś w popodnoszeniu tego wszystkiego? Nie znam się kompletnie co podkręcić i o ile bo nigdy tego nie robiłem. Płyta jest dobra do nie extremalnego oc Traczkolwiek czyli sugerujesz po prostu nie zmieniać napięć i tylko te ramy poustawiać i mnożnik podnieść?Wytłumaczyłbyś mi to 'ładnie' krok po kroku? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AqUA24 Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2014 Spróbowałem amd over drive czyli programem który automatycznie to podnosi i przy 4.0 errory. Moje pytanie jest takie czy podniesienie mnożnika do ~4.3 max 4.4 względem początkowego 3.5 turbo do 4.0 lub samego 4.0 przeniesie się na jakieś podniesienie wydajności (nie chodzi mi o 1 czy 2 klatki w grach) czy nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fuckers Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2014 Witam możesz na 2 sposoby albo mnożnikiem albo przez FSB podnosić zegar procesora masz odblokowany więc najlepiej mnoznikiem jak nie wstaje przy 4.2 to zwiększasz napięcie delikatnie i sprawdzasz czy działa jak nie to dajesz wiecej - najlepiej z poziomu biosu nie przez programy. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieloryb38 Opublikowano 6 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2014 Kupiłem procesor AMD FX-8320, który pracuje z częstotliwością 3500 MHz. Z Turbo Core powinien osiągać 4000 MHz, ale zauważyłem, że z pełnym obciążeniem (Prime95) wyciąga 3700 MHz. Dlaczego? Płyta główna jak w podpisie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Send1N Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2014 Witam na dniach chcę wymienić swój obecny procesor na AMD Fx-8350 x8 obecnie posiadam Phenoma x4 965 C3 na napięciu 1.42v i taktowaniu 3.9ghz razem z Radeonem HD 7950 też podkręconym do 1000/5000 z lekkim dovoltowaniem wszystko działa elegancko od 3 lat nadeszła zmiana procesora. Posiadam zasilacz Chieftec 560W czy ten zasilacz wystarczy na ten sam zestaw ale już z nowym FX'em ?? bo wszystkie te testy na googlach z zużyciem prądu całej platformy pod obciążeniem w żadnym cały zestaw FX-8350 wykręcony na 4700 z podbitym napięciem w parze z Radeonem 280x nie przekracza 400W nie wydają mi się zbyt wiarygodne te testy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2014 Sądząc po wynikach, są bardzo wiarygodne i Twoja zasiłka spokojnie tu wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Send1N Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2014 A znalazłem jeszcze inny problem otóż ludzie piszą że po wsadzeniu Fx'a ten procesor tak daje czadu że w wielu przypadkach sekcja nie daje rady i są problemu z obniżaniem taktowania pod obciążeniem ... ja nie chce mieć takich jaj po zakupie swojego dodam że ja zadbałem o jak najlepsze chłodzenie na sekcji mam porządny radiator na radiatorze mostka dodałem wentylator akasa wiejący nie dla ozdoby i wydaje mi się że ten tylni na chłodzeniu proca owiewa dodatkowo radiator na sekcji tak jak na zdjęciu -> http://zapodaj.net/b...07a1fd.jpg.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Send1N Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2014 (edytowane) Ja posiadam Gigabyte 970a-UD3 rev 1.2 na pclabie koleś założył temat z takim problemem przy Fx'ie 8320 na płycie Asrock 970 Extreme 3 2.0 Dostał odpowiedz - Za słaba płyta na Fx'a. Na dzień dzisiejszy moja sekcja w spoczynku ma 46stopni a po godzinie prime95 czy CS GO max 61c przy phenomie x4 3.9 z napięciem 1.42 wydaje mi się że 61stopni w pełnym obciążeniu to mało jak na sekcje nawiew dają enermaxy z coolera cpu mam nadzieje że da rade i z tym fxem nie będzie się grzała ;o Edytowane 17 Września 2014 przez Send1N Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...