PolandMET Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Witam. Mam taka zabawke, tylko jest na niej W7 premium x64. Tak sie zastanawiam po jakiego grzyba mi 64bity i do tego W7 na takim laptopie. Chce wgrac tam Xp. Tylko ze nie mam zadnej plyty od W7 i jak sformatuje dysk to juz go nie odtworze ? To jest jakis OEM czy co ? Jakos nie lapie tej idei. Nawet klienta poczty tu nie ma a Outlooka wgrac sie nie da bo 64bity i ogolnie padaka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2010 1. Zapoznaj się z sposobem instalacji systemów operacyjnych - szczególnie XP. Opis znajdziesz w Sieci. Ogólnie: Podłącz innego kompa po LAN ewentualnie dysk lub pena na USB, przerzuć swoje dane na niego, podłącz napęd CD przez USB lub zrób instalkę XP startującą z Pena. Odpal instalator, wywal partycje, załóż jedną na system 5-10GB, potem drugą na dane. Zainstaluj system, przerzuć dane z powrotem i finish. Nie wiem nad czym tutaj rozmyślać. 2. Jak kupiłeś sprzęt z systemem i system jest oryginalny, to po co to zmieniać? Nie wydaje mi się, aby nie dało się instalować Outlook z powodu 64bit. Większość W7 na forum to 64bit, ale jakoś nikt nie marudzi. Poza tym na kij Ci Outlook? Zapoznaj się z The Bat lub Thunderbird - z naciskiem na tego drugiego. Poczytaj temat o W7 i przekonasz się, że to całkiem dobry system. No chyba, że nie rajcują Cię wodytryski, a zależy Ci wyłącznie na szybkości systemu. Wtedy jest sens instalacji XP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2010 1. Nie zmieniaj Win7 x64 na XP. 2. W Win7 nie ma Outlooka, można sobie dociągnąć Windows Live Mail. Mail - Windows Live 3. Jest wiele zamienników w kwestii programów pocztowych. 4. Po co dopłacaleś 100-150PLN do ceny laptopa za system, z którego nie chcesz korzystać? Bezsens. P.S. Zanim zaczniesz na WLM narzekać daj sobie chwilę na zapoznanie się z nim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2010 zapoznalem sie i W7 jest kompletnie bez sensu, postepuje dalsze oglupianie uzytkownika, wszystko jest proste, piekne, woda tryska zewszad. System dla blondynek. Poza tym XP bedzie dzialal szybciej na tym sprzecie. Poza tym laptopa wygralem w konkursie wiec nie mialem wyboru. Sorry ale W7 jak dla mnie jest debilne jak nie wiem co. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Może na domyślnych ustawieniach W7 ogłupia userów , ale wystarczy 5-10 minut aby zoptymalizować i dostosować system do swoich upodobań . PO wyłączeniu Aero , UAC i kilku innych nie potrzebnych rzeczy system jest nawet lepszy niż XP . Zamiast Outlooka to inny klient poczty - Bat albo TB . Sens powrotu do XP jest tylko wtedy kiedy rajcuje cię totalna wydajność w syntetykach , tam faktycznie XP może być szybszy . W codziennej pracy nie odczujesz różnicy przy tym sprzęcie co masz , w dodatku ty masz W7 X64 - z racji tych 64-bitów ( wykorzystanie procka ) będzie szybszy niż XP . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Bez sensu W7 64 jest szybsze niż Xp32 do tego na w7 lepiej trzyma bateria. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...