pawlack Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2010 (edytowane) Witam! Poszukuję monitora w granicy 650zł ( ew. na coś bdb. skombinuje 100zł więcej ). Będzie on mi służył do użytku uniwersalnego głównie gry i photoshop. 22-24" Koniecznie musi mieć HDMI. Bez wbudowanych głośników Pozdrawiam! P.S. Proszę o szybkie odpowiedzi ,już dzisiaj go zamówię. P.S.2 Co myślicie o tych ? http://allegro.pl/item971948304_piekny_acer_x233h_23_cale_hdmi_dvi_40000_1_5_ms.html http://allegro.pl/item970582062_nowy_gateway_platinum_hdmi_2ms_20000_1_fv_gw24m.html I mój faworyt http://allegro.pl/item985156187_lg_w2261vp_pf_50000_1_full_hd_2ms_36gw_em.html Kompletnie sie na tym nie znam - po prostu kilka pozycji z allegro. No i jeszcze WTF ? http://allegro.pl/item980142417_przecena_acer_h233h_kat_d_fhd_hdmi_40000_1_basmar.html Edytowane 2 Kwietnia 2010 przez pawlack Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Monitory do amatorskiej pracy z kolorem są nieco droższe np. NEC P221W (1500)+usługa kalibracji (300). Można ew. poszukać w używkach ... ale na 22" bym nie liczył. Natomiast monitory które wymieniłeś zdecydowanie nie nadają się do czegokolwiek związanego z obróbką (matryce TN - więc problem z kątami, 6 bit wyświetlanie barw z symulacją FRC do niby 16 mln., rozjazd gammy, ... żal.pl) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlack Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2010 (edytowane) No nic ,ja więcej kasy nie skombinuje,a profesionalnie tez tym sie nie zajmuje, więc trudno. Co mi polecicie do 600-650zł ? Będzie coś lepszego od tego ? http://allegro.pl/item985156187_lg_w2261vp_pf_50000_1_full_hd_2ms_36gw_em.html Edytowane 2 Kwietnia 2010 przez pawlack Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlack Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2010 (edytowane) Refresh Co o takim ledzie myślcie ? http://allegro.pl/item977300999_led_5mln_1_benq_lcd_22_v2210eco_hdmi_full_hd.html Edytowane 5 Kwietnia 2010 przez pawlack Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Za 60zł drożej masz wersję 24". :) Na pclab ktoś to amatorsko recenzował i całkiem pozytywnie się wypowiadał o ostrości obrazu, podświetlaniu, czasie dostępu itp. Gdybym sam miał brać 24" w niskiej cenie to na pewno bym łykał tego benq. ps. 22" i rozdziałka 19xx to chyba trochę za dużo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papillon86 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Ostatnio stałem przed takim samym jak ty wyborem, padło na benq g2420hd. Jestem w 100% z niego zadowolony. Na twoim miejscu wziął bym przynajmniej 24" do fullhd 21,5" to imo za mało jak na taką rozdziałkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Ostatnio stałem przed takim samym jak ty wyborem, padło na benq g2420hd. Jestem w 100% z niego zadowolony. Na twoim miejscu wziął bym przynajmniej 24" do fullhd 21,5" to imo za mało jak na taką rozdziałkę. Oooo super normalnie ... i jak Ci się pracuje z kolorem w Photoshopie na tej 24" TN ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papillon86 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Jak by mnie było stać na photoshopa i miałbym potrzebę go używać to nie kupowałbym monitora za 650 zł... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2010 (edytowane) Jak by mnie było stać na photoshopa i miałbym potrzebę go używać to nie kupowałbym monitora za 650 zł... I tu widzisz przyznaję że masz rozsądne podejście (tutaj ukłon) ... a kolega który założył ten temat chce bawić się z obróbką w Photoshopie i do tego potrzebuje monitor za 650 zł ... nie mówię że nie da się takiego kupić ... tylko po prostu obecnie nie widzę takiej (interesującej/porządnej/ciekawej) używki na allegro. ... a TN się do tego nie nadaje. Edytowane 5 Kwietnia 2010 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Ale nie napisałem, że profesjalnego, może tak się bawi po prostu. :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Ale nie napisałem, że profesjalnego, może tak się bawi po prostu. :] Trudno się bawić kiedy widzisz coś zupełnie innego niż kreślisz ... (i teraz konkretny przykład) robisz jednokolorowe tło (np. pomarańcz - na tym szczególnie dobrze problem widać) i patrząc na TN (idealnie na wprost z odległości przy której zwykle siedzi się przed monitorem czyli np. 65 cm) widzisz pionowy gradient - i to ma być "zabawa"? :/ ... można i tak. Nie widzę co prawda w takiej zabawie sensu (robię jeden kolor a mam "tęczę" - to już na prawdę lepiej grać w ruletkę) ... ale może ktoś widzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2010 (edytowane) Profesjonalnie czy nie, TN się do zabawy kolorami nie nadaje i tyle. To jakby zlecać projekt daltoniście. Są to świetne matryce do domu na co dzień. Grania, www itp. Do takiego zastosowania też polecam LED'a Benq 24". Edytowane 5 Kwietnia 2010 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlack Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Zdecyduję się na leda od benq BENQ G2420HD 24" FULL HD DVI *HDMI* wys.24h (977353939) - Aukcje internetowe Allegro Dobry wybór? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papillon86 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Dobry, tylko to nie jest led PRAD | Review BenQ G2411HD Tu masz recenzję bliźniaczego modelu, różnią się tylko obudową. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlack Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2010 wiem ,pomyliłem sobie ale w pore sie zczaiłem mam go już u siebie i jest jeden martwy pixel jest sens reklamować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papillon86 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Ja bym reklamował, oczywiście jeżeli gwarancja obejmuje tak małe uszkodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...