logimen Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2010 (edytowane) Witam Obecnie mam HP LP1965 na S-PVA. Z monitora jestem zadowolony,ale juz raz wymienialem na gwarancji bo odpadl guzik "power On/off" i teraz znowu niedlugo odpadnie chociaz obchodze sie z nim bardzo delikatnie :/ Dlatego potrzebuje monitor o podobnych parametrach za kwote max 1200, nie obraze sie jesli bedzie zauwazalnie tanszy. W gre nie wchodzi zaden na matrycy TN. A i jeszcze jedno kryterium: 19 cali nie panoramiczne w rozdzialce 1280x1024. Wiekszej nie chce bo nie mam zamiaru co pol roku upgrejdowac kompa zeby wszystko uciagnal :D Dzieki Edytowane 2 Kwietnia 2010 przez logimen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Imo, kupuj większy, a dokładnie największy na jaki Cię stać przy założonych parametrach ( w tej cenie i matryca nie TN to coś w okolicach 22" na IPS/PVA ). A dlaczego tak Ci radzę, mimo że podałeś inne parametry? Ano dlatego, że większa powierzchnia to błogosławieństwo przy wszelkiej pracy na komputerze. Odnośnie konieczności zmiany sprzętu do grania, to wcale nie prawda. Możesz przecież na takim monitorku ( np. 22" 1650x1080 ) ustawić rozdzielczość 1280x1024 w opcji 1:1 ( będziesz miał czarne pasy ze wszystkich stron ). Obraz będzie idealny, nawet słabszy komp sobie poradzi. Wiele monitorów ma taką opcję w sobie, a dodatkowo jest możliwość ustawienia skalowania w sterownikach karty graficznej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logimen Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Tak, juz zrobilem rozeznanie wstepne i wytypowalem Dell 2209W bodajze i NEC EA231WMi z czego bardziej mnie kusi NEC swoim wygladem, ale cena bardziej przemawia za Dell'em. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Tak, juz zrobilem rozeznanie wstepne i wytypowalem Dell 2209W bodajze i NEC EA231WMi z czego bardziej mnie kusi NEC swoim wygladem, ale cena bardziej przemawia za Dell'em. To są chyba najciekawsze modele w interesującym Cię zakresie cenowym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość shoxeh Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Pytanko takie, niezbyt powiązane, ale jednak.. tego NEC'a polecał mi ktoś do wzięcia, bo podobno jest dobry. Szykam monitora, do eyefinity, a wiec bede bral 3 sztuki i NEC ma w dodatku tryb portretowy (gdzie przyda sie lepsza matryca na jakiej jest nec, bo kolory nie beda 'bladly') , ale zmartwiła mnie jedna rzecz - czas reakcji 14ms... dla gracza jakim jestem to niezbyt ok wygląda... czy jednak nie wychwyce tego? Teraz mam hp w2207, TN, 5ms i nie zaobserwowałem smużenia, przekłamań w obrazie czy coś, ale 14 ms to już coś... za to matryca lepsza i to mnie ciagnie do tego monitorka... dlatego krotka pilka? 14 ms dla gracza ok, czy [gluteus maximus]? :x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2010 NEC EA231WMi Bardzo dobra recenzja, polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logimen Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2010 co to ten Input LAg ? Rusze myszka i z aok 30ms dopiero obraz sie poruszy ? Ktos ma tego NECa i moze opisac wrazenia z uzytkowania szczegolnie w grach typy Battlefield i scigalkach ? W Dell'u te guziki na boku mnie nie przekonuja, zeby sie nie psuly jak w tym HP :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość shoxeh Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Tak, mniej wiecej o to chodzi z inputlagiem. Oprocz tego, jest tam napisane, ze do szybkich fps sie nie nadaje z racji swoich 14ms reakcji... to duzo tak jak myslalem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreenGo Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2010 NEC EA231WMi Bardzo dobra recenzja, polecam. To właśnie nie jest dobra recenzja, już sam pomiar input laga o tym świadczy bo w tym modelu akurat jest niezwykle niski. Lepsza recenzja już jest TUTAJ Po za tym w tym monitorze, o ile dobrze pamiętam, to ten czas reakcji jest podawany B2B a nie G2G jak wszędzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiedzmin_ Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2010 NEC Display Solutions Monitor ma 8ms w jedną a 6ms w drugą, nie pamiętam które jest zapaleniem a które zgaszeniem piksela. Możesz się nie bać tego monitora, poczytaj inne tematy w których o nim pisałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2010 (edytowane) NEC Display Solutions Monitor ma 8ms w jedną a 6ms w drugą, nie pamiętam które jest zapaleniem a które zgaszeniem piksela. Możesz się nie bać tego monitora, poczytaj inne tematy w których o nim pisałem. Za to dość nieciekawie jest z podświetleniem - strasznie nierównomierne :( Edytowane 8 Kwietnia 2010 przez Subvoice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiedzmin_ Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Daj Boże żeby LG/Samsung miały w połowie tak 'nierównomierne' podświetlenie :) Nie ma co ukrywać, to nie SpectraView i trzeba patrzeć na konkretną sztukę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sevenseven Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Jest nowe LG W2220P - ma lepsze od neca kolory, ale słabszy kontrast. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logimen Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2010 nie moge znalesc w sklepach tego LG nowego. Gdzie to widziales ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sevenseven Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Na razie chyba tylko na allegro LCD na S-PVA / MVA /IPS za max.1200 - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne ale miał się już fizycznie na półkach sklepowych pojawiać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2010 (edytowane) Ja może też dam propozycję, taką pasującą do pierwotnych wymagań. Jakoś w listopadzie zeszłego roku kupowałem monitor do amatorskiej obróbki zdjęć. Trafiło na LG L200ME (inna nazwa L2000C). 20", 1600x1200, S-IPS. Normalnie pewnie bym szukał jakiejś większej panoramy, ale 4:3 idealnie nadaje się do zdjęć no i cena.. 460zł mnie przekonała. Edytowane 12 Kwietnia 2010 przez ainaruth Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sevenseven Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2010 To świetny monitor, bardzo chwalony, ale niestety z tego, co się orientuję wycofany ze sprzedaży w Polsce. Ale przy tak niskiej cenie może warto rozejrzeć się za granicą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiedzmin_ Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 UWAGA NA MONITORY NEC EA231WMi! Ostatnio często pryszczą! Na 4 sztuki które oglądałem 3 miały padnięte subpixele. Ostatni był wygrzewany, ale niestety nie przez pełne 24h i jest zielony sub :/ Sprawdzajcie dokładnie matrycę! 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sevenseven Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Z tego również powodu polecam LG - producent daje 30dniową gwarancję na każdy pixel i subpixel, niezależnie od tego gdzie kupujesz monitor (choć nie jestem pewien jak to jest, gdy kupujesz za granicą). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...