Skocz do zawartości
tomasir

Aida 32 - wyniki testów pamięci

Rekomendowane odpowiedzi

Sprzęt z podpisu, Everest 1.51.195

Codzienne ustawienia:

243x10,5 timingi 3-3-4-11

odczyt 3624

zapis 1400

czas oczek. 76,0

i

250x10 timingi 3-3-4-11

odczyt 3686

zapis 1452

czas oczek. 75,1

oczywiście wszystko na biosie -=by Merlin=- z cpc off

Edytowane przez Lucas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie chce robic ot ale :D pamiec pamieci nie rowna ;P ;P

1286971[/snapback]

no masz racje że nie każdemu się trafią lux pamiątki do OC ale moim zdaniem HYNIX robi bardzo dobrej jakości pamięci co potwierdza wielu ludzi i testerów i mówią że jescze nie zdażyła się jakaś słabo podkręcająca się kość :)

musi pójść na 450MHz chociaż i nie ma bata bo ludzie na byle jakich 400MHz - owych ramach osiagaje takie wyniki i wręcz je przebijają :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Everest 1.51.195

Odczyt - 6798

Zapis - 2447

Czas ocz. - 72,8

243x14 - 3,408Ghz

Hynix 2x512 Dual (3-3-3-8 )

Takie uzyskałem wyniki przy podkręceniu z 2,8 na 3,4 GHz

------------

P4E2,8@3,2(14*229)C0:( /Abit IC7-G /2x512 Hynix(2,5-3-3-6) D43/GF FX5200 Ultimate/WD Caviar 40GB/LG-DvD,LG-RW/SoundBlaster Live 5,1/LG F700B/Chiftec HPC360-302DF/Cooler Gigabyte GH-PCU21-VG

Edytowane przez elvis MP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2890 odczyt

1189 zapis

testy robilem 3 razy to najwieksze wyniki, a opoznienie sie nie zmienialo w 3 testach lol

86.7ns

aktualizacja

2950 odczyt

1177 zapis

90.2ns

Edytowane przez watow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszyscy mają bardzo piękne wyniki ale dla przecietnego uzytkownika ,który sie nie podnieca ładnymi liczbami niewiele to wszystko mówi.Może jakis specjalista albo znawca tematu zrobiłby wreszcie jakies zestawienie ,które by wskazało które to pamięci są w końcu najlepsze:jakościowo/wydajnościowo/OC/cenowo?????

Po co ludzie maja pisac ciagle postu jaką pamięć kupic?? po prostu zajrzą do wyników zestawienia i juz -EUREKA!

Sam też nie wiem jakie kupić 2 pamięci do Dualu 2x256M żeby za dużo kasy nie wydac a mieć w miare dobre i trochę markowe :-) kostki.Po prostu nie śmiem pisać takiego postu a wyniki poszukiwań robia tylko potworny zamet w głowie od mnogości typów i firm.

Zlitujcie sie i pomózcie nieznajacym dogłębnie tematu

Pozdrowienia P.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszyscy mają bardzo piękne wyniki ale dla przecietnego uzytkownika ,który sie nie podnieca ładnymi liczbami niewiele to wszystko mówi.Może jakis specjalista albo znawca tematu zrobiłby wreszcie jakies zestawienie ,które by wskazało które to pamięci są w końcu najlepsze:jakościowo/wydajnościowo/OC/cenowo?????

Po co ludzie maja pisac ciagle postu jaką pamięć kupic?? po prostu zajrzą do wyników zestawienia i juz -EUREKA!

Sam też nie wiem jakie kupić 2 pamięci do Dualu 2x256M żeby za dużo kasy nie wydac a mieć w miare dobre i trochę markowe :-) kostki.Po prostu nie śmiem pisać takiego postu a wyniki poszukiwań robia tylko potworny zamet w głowie od mnogości typów i firm.

Zlitujcie sie i pomózcie nieznajacym dogłębnie tematu

Pozdrowienia P.

1299051[/snapback]

http://www.chip.pl/arts/archiwum/n/articlear_72567.html wystaczy troszke poszukać, gdzies jest jeszcze lepszy test ale dokladnej strony nie pamietam ;] Edytowane przez wadim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O mam sie czym pochwalic :D

podaje przybliozoone jakie pamietam z przedwczoraj...robilem testy bo podkrecilem pamieci

<EVEREST>

Oczyt 5700

Zapis 2100

CZas oczekiwania 70 ns

oto moc duala :D

Edytowane przez RepsOn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2xCorsair CMX 256A 3200C2PT -

odczyt 3033mb

zapis 1187mb

2x256mb Corsair +512mb Kingston KHX 3200

odczyt 2988mb

zapis 1186mb

AMD 64 3200+ ,2000 Mghz,(10x203) ,ClawHammer Socket 754,Cache L2 1024kbs,2xTWINX Corsair CMX 256A 3200C2PT ,Kingston KHX 3200A/512,NeoTEC V4202 No-Noise Series,Asus K8V Delux,VIA Apollo K8T800, Saphire ATI X800Pro VIVO (16potoków 500/500),Maxtor 160GB Ultra ATA 133,Creative Soundblaster Audigy 2 ZS Platinum.

:sad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może nie mam świetnego i szybkiego RAMu, ale ja sie nie bawie w podkręcanie bo chce mieć działającego kompa :-P. Ale przdstawiam moje wyniki na kości powtarzam jednej kości, bo jeszcze druga nie doszła, kupiłem w internecie mam następujący wynik:

Odczyt z pamięci: 2088 MB/sek

Zapis do pamięci: 647 MB/sek

Wyniki były różne, ale podaje te największe :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może nie mam świetnego i szybkiego RAMu, ale ja sie nie bawie w podkręcanie bo chce mieć działającego kompa  :-P. Ale przdstawiam moje wyniki na kości powtarzam jednej kości, bo jeszcze druga nie doszła, kupiłem w internecie mam następujący wynik:

Odczyt z pamięci: 2088 MB/sek

Zapis do pamięci: 647 MB/sek

Wyniki były różne, ale podaje te największe  :)

1323402[/snapback]

Ty to nie gadaj mi, że mój komp nie działa, bo w takim razie nie wiedziałem i przepraszam nie będę już podkręcał :lol:

Widać, że jesteś młody i jeszcze dużo rzeczy nie wiesz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EVEREST 1.51

Odczyt -> 3175

Zapis -> 1275

Czas oczekiwania -> 85.8

Timingi -> 2.5-3-3-8 :mur:

Na razie... Bedzie wiecej jak zmienie pamiatki... :wink:

------

EDIT

------

Program j.w. :wink:

Odczyt -> 3680

Zapis -> 1450

Czas oczekiwania -> 76.1

Timingi -> 3-3-3-11

Moze bedzie wiecej jak pobawie sie timingami... :lol: Oto potega A-DATA VITESTA 566!!! :lol:

Edytowane przez Disruptor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi