Skocz do zawartości
matiass777

Asus M4A785TD-V Evo problem.

Rekomendowane odpowiedzi

A więc to było tak: Zostawiłem komputer włączony i poszłem sie kąpać. Wracając zobaczyłem wyłączony komputer więc go włączyłem i od razu wyskoczył mi napis, żebym włożył płytke lub pendrive'a z biosem (przeczytałem w instrukcji, że to jest narzędzie crashfree bios 3, które przywraca bios po jego uszkodzeniu) . No i ściągnąłem biosa, zainstalowałe poprzez to narzędzie i jak ponowny raz włączyłem to nic niema, tylko czarny ekran. Można jakoś to naprawić, czy tylko na gwarancję?

Edytowane przez matiass777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie: Czy bios w tej mojej płycie da się wymienić? Jest na niej jedna wyjmowana 8-pinowa kostka, którą widać na tym zdjęciu pod gniazdem ATA w pobliżu baterii: http://pclab.pl/zdjecia/artykuly/yotomeczek/AMD_785_1st/asus/f/plyta_big.jpg ? Czy to jest bios i czy w serwisie mi to wymienią (na moim jest jakiś znaczek V narysowany markerem ) i czy jeśli to nie jest bios to czy mogą mi wymienić wlutowany bios?

Edit: Ogłaszam, że wygrał Gr3gory. Płytka działa, ram padnięty.

Edytowane przez matiass777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podlacze sie pod temat.

Sterownik do urządzenie audio na High Definition Audio pod xp 32bit jak narazie. Jest blad w instalacji, zolty wykrzyknik i info, ze to nie dziala poprawnie. Probowalem zainstalowac z 4 rozne stery w tym najnowsze ze strony asusa. Nic nie pomoglo... Ma ktos jakis pomysl? Acha, dodam, ze nie moge na to kliknac prawym klawiszem w menu z urzadzeniami kompa i dodac nowego badz aktualizowac sterownik, tzn moge ale nic sie nie dzieje. Dzwiek normalnie dziala.

Edytowane przez LegiaWarszawa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi