stefanito Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 NVIDIA RULES :lol: Czy ty sie <font color="#FF0000">[ciach!]</font> dobrze czujesz, bo chyba nie bardzo. I jak polowa ludzi na forum ma tak postawe to kto tu problem rozwiaze, jak nie maja pojecia o czym pisza! No nvidia rules byl najlepszym tekstem adekwatnym do szybkosci zapisu i odczytu danych z dysku, brawo specu :wink: To jeszcze nic, Marcin, zobacz to: http://forum.purepc.pl/search.php?search_author=tomekjak ja nie moge, a cusz to za po.jep...??? ROTFEL tygodnia dla Pana tomekjaka!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 dobra, teraz bardziej na temat :) na jednej tasmie mam 2 hdd, ata133 i ata66. stery od nvidii, w ustawieniach mam odpowiednio 133 i 66. jak to jest z chodzeniem asynch jezeli chodzi o dyski ? tzn chodzi mi o wydajnosc :P Z tego co ja wiem to nie może będzie działał jako ATA66. Kontroler oba napędy rozpozna jako wolnejsze a co za tym idzie wydajnośc spadnie. Z tego powody mój 4gigowiec ATA33 leży w szafie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
photonix Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 dobra, teraz bardziej na temat :) na jednej tasmie mam 2 hdd, ata133 i ata66. stery od nvidii, w ustawieniach mam odpowiednio 133 i 66. jak to jest z chodzeniem asynch jezeli chodzi o dyski ? tzn chodzi mi o wydajnosc :P Z tego co ja wiem to nie może będzie działał jako ATA66. Kontroler oba napędy rozpozna jako wolnejsze a co za tym idzie wydajnośc spadnie. Z tego powody mój 4gigowiec ATA33 leży w szafie.ale bios przeciez rozpoznaje dyski jako ata133 i ata33 czyli mi sie wydaje ze jesli oba dyski nie pracuja jednoczesnie (tzn. odczytuja badz zapisuja) to dzialaja w swoich trybach "wydajnosciowych". Ale jak np. odczutuja dwa jednoczesnie to ten szybszy jest zwalniany przez tego drugiego. Chyba tak to bedzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Raczej nie bo kontroler ATA nie jest w stanie zmieniać trybu pracy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darekk Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Nie rozumiem jak mozna zwiesic Win_XPjest naprawde szybka nawet na wolnym kompie. Oczywiscie mozna by sie jeszcze pokusic o modyfikacje rejestru lub uzyc Tweak XP. Skonfigurowanie dla niektorych moze nie jest latwe (zobacz na strone http://www.centrumxp.pl), ale napewno sie oplaci (w bliskiej przyszlosci ma sie rozumiec). To wszystko he, he Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Smigam teraz na 2000 pro + sp3 i niech sie xp schowa, bo ten system wymiata :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Smigam teraz na 2000 pro + sp3 i niech sie xp schowa, bo ten system wymiata :twisted: Hehe, nie chciałem Ci tego mówić, bo nie znoszę indoktrynacji, ale mam podobne odczucia. Może po prostu 75KAV i 2K się lubią? Powiedz mi jeszcze, lecisz na onboardowym AC'97? Jeśli tak, to daj znać, czy zawsze śmiga ok. U mnie czasami znikało, i za cholere nie szło go włączyć; tzn. było widoczne w menadżerze zadań, ale dla windows nie było to audio... Pozdrowienia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parseval Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Smigam teraz na 2000 pro + sp3 i niech sie xp schowa, bo ten system wymiata :twisted:dziwne, mamy niemal identyczne konfigi, a ja nie wyobrazam sobie pracy pod innym OS-em M$ jak tylko winXP :? (przez prawie rok mialem W2k). ofkoz mam tez win98se dla tych progsow co to pod NT nie chca pomykac :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 no i znowu niezla haha o zlych windowsach :P luuudzie kazdy win moze chodzic stable jak sprzet i drvs jest wpozo patrzcie u mnie na fakanym ecesie idzie wszystko co chcialem zeby szlo i jeszcze zeby juz wogole bylo " z archiwum x " - stabilnie ... ojejejejejejeu a jak ja to robie? no nie wiem jakos nie chca mi sie wieszac te windowsy :P na temat napedow i dma w xpe mialem z tym lipe a pomoglo cos zupelnie glupiego po zainstalowaniu drvs i resecie wywalilem uzadzenie w meadzerku i po restarcie wgral mi ten sam ster a dma sie znalazlo u mnie chodzilo o hddddddd Pozdro 8) powodzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maluszek Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Do JSQ2002: Robie swoje instalatory (InstallerVise / WiseInstallMaster) Sorry stary ale jeśli Twoje instalatory działają tak jak Twoje www, które otwiera stronę na cały ekran i jeszcze wypisuje: To S.PIERDALAJ... i więcej się tu nie pokazuj...to ja wolę jednak słuchać tych co używają winzgrozy inne niź Ty. ps. bez urazy, ale ja już wolę być lamą i nie robić żadnych instalatorów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Smigam teraz na 2000 pro + sp3 i niech sie xp schowa, bo ten system wymiata :twisted: Hehe, nie chciałem Ci tego mówić, bo nie znoszę indoktrynacji, ale mam podobne odczucia. Może po prostu 75KAV i 2K się lubią? Powiedz mi jeszcze, lecisz na onboardowym AC'97? Jeśli tak, to daj znać, czy zawsze śmiga ok. U mnie czasami znikało, i za cholere nie szło go włączyć; tzn. było widoczne w menadżerze zadań, ale dla windows nie było to audio... Pozdrowienia. Zobacz w podpisie :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Taaa, nalepsze jest to, że patrzyłem- jakoś mi umknął ten SB :oops: Teraz też musiałem 3 razy przeczytać- W Kraku jakaś ciężka pogoda ;) Pozdrowienia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Marcin_gps zobacz co masz w pomocniczym kontrolerze IDE. Bo prawdopodobnie zajrzales tylko do glownego. A pomocniczy dalej dziala w PIO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 marcin ale to cos tam napisal brzmi tak jakbys DMA zalaczyl tylo w biosie a nie w OSie wiec sprecyzj ba ja juz sam niewiem... 2002JSQ.......kompromitujesz sie :?....to cos tam napisal nijak sie ma do zeczywistosci...straszne bzdury piszesz..straszne to ze wszytyko szybicej pracuje to normale poniewaz te "uzadzenia" ghyhyhy mja pracowac w trybie DMA a nie PIO !!!!....bosze :? przecież to noemalne u niego , nie wiesz o tym ? :wink: Chyba wiem skad nazbierales tyle punktow. WLASNIE Z TAKICH POSTOW. Nie jestes lepszy od tego Tomekjaka co wszedzie wypisuje NVIDIA RULES. Przeczytalbys dokladnie wszystkie posty i wtedy <span style="color:red;">[ciach!]</span>lil takie bzdury. Nie mylilem sie co do ciebie: jestes palantem! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 HQ12 - gdybys byl troche inteligentniejszy, gdybys doczytal dokladnie wszystkie posty, wiedzialbys ze zdanie: Chcialem zaznaczyc, kolego, ze dobrze skonfigurowany Win98SE nie wiesza sie od tak sobie, bo jest z niego Windows 98 a nie XP. Bylo odniesione do uzytkownikow ktorzy zaczeli od XP i w nim tkwia, piszac co chwile posty na temat "Jak to sie 98 wiesza". Ale trudno, pusta glowa i nic nie pomoze. Zreszta emblemat mowi o wszystkim. :D Siedz sobie dalej i mysl ze wszystkie rozumy pozarles. Pozdro... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 U mnie na XP też to wszystko działało jakoś nie tak. Na szczęście szybko się wysypał, teraz jadę na 2K i jak się już uruchomi, to działa OK. Co mi jeszcze przychodzi do głowy, to przeniesienie pagefile na inną partycję, jeżeli tego nie zrobiłeś jeszcze. Ale to pier.doła w sumie. A spróbuj innych taśm; może któraś strzelona? Pomysł z pagefile'm jest dobry, tylko z drobnym dodatkiem: Niech to będzie partycja obsługująca tylko plik wymiany (jakieś 1.5 GB) i najlepiej na FAT16 - jest najszybszy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Jeżeli palisz pod nero to winna może być opja cache file on hdd czy jakoś tak w zakładce prefrences. Spróbuj to wyłaczyć u mnie było to sano i pomogło, niie wiem jak w innych proxa do nagrywania Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 HQ12 - gdybys byl troche inteligentniejszy, gdybys doczytal dokladnie wszystkie posty, wiedzialbys ze zdanie: Chcialem zaznaczyc, kolego, ze dobrze skonfigurowany Win98SE nie wiesza sie od tak sobie, bo jest z niego Windows 98 a nie XP. Bylo odniesione do uzytkownikow ktorzy zaczeli od XP i w nim tkwia, piszac co chwile posty na temat "Jak to sie 98 wiesza". Ale trudno, pusta glowa i nic nie pomoze. Zreszta emblemat mowi o wszystkim. :D Siedz sobie dalej i mysl ze wszystkie rozumy pozarles. Pozdro... :twisted: 8O :lol: :lol: 8O :lol: :lol: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Juz sie nie musicie produkowac, win 2000 dziala jakbym NOS'a wlaczyl, jezeli wiecie o co chodzi. Niestety wszystko ma swoje wady i zalety, bo wynik w 3Dmarku z 8500 na 5200 spadl :( W Vice City tez musialem rozdzialke zmniejszyc na 800x600, ze juz o AA i Anizo nie wspomne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 Juz sie nie musicie produkowac, win 2000 dziala jakbym NOS'a wlaczyl, jezeli wiecie o co chodzi. Niestety wszystko ma swoje wady i zalety, bo wynik w 3Dmarku z 8500 na 5200 spadl :( W Vice City tez musialem rozdzialke zmniejszyc na 800x600, ze juz o AA i Anizo nie wspomne Eeee? To chyba nie o to Ci chodziło? z 8500 na 5200 to nie spadek, to katastrofa! Przecież ja mam 3550 na GF2MX właśnie na 2K zrobione...wynik niższy niż na XP, ale o jakieś 150 punków... Któreś sterowniki muszą być ostro powalone. Instalowałeś na win SP3? 4in1 nawet nie pytam ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...