Skocz do zawartości
naruto

Nowy LCD 37 Full HD do 2000 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mój obecny telewizor doznał kontuzji, pękła matryca, a wymiana jest nieopłacalna

Zamierzam kupić nowy Telewizor LCD

Interesuję mnie o takich parametrach:

37 Cali

Full HD

Dobrze by było gdyby był energooszczędny

Mój budżet to 2000 zł

Oczywiście jakiś dobry, nie żaden shit :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odświeżę temat, bo znów wracam do punktu wyjścia. Czyli kupowania Telewizora do kompa i konsol. Na jakiś czas porzuciłem temat, bo zakupiłem monitor LCD. Ale monitor może sobie stać na biurku, a obok mam sporą ławę na którą moge postawić jakiś większy TV. Zaraz obok komputera.

Jedna prośba. Jak podajecie jakiś model to konkretny, a nie Toshiba, Funai.. Modeli 37' Toshiby jest cała masa i jedna literka w modelu to może być zupełnie inny TV.Jedne z Toshiby ponoć są 100 hz'owe, a inne już nie. Nie mówię,że te 100 hz to jakiś wymóg, bo tak naprawdę nie wiele to daje, ale zawsze to coś. Mam plazmę 37', ale że to tylko HD Ready to myślałem nad jakimś 37' TV LCD Full HD. Będzie tam podłączany zarówno komputer i obie konsolę X360 i PS3. Myślicie, że ten LG się nada ? Jak z jakością obrazu w przypadku podłączania go do kompa ? Jak nie to podajcie jakiś inny model. Ważne, by max do 2500 zł i nie większy niż 37'.

Nie mam zamiaru zastępować tą plazmę jakiś LCD Full HD. Plazma zostanie w salonie tak jak jest teraz, a do drugiego pokoju, gdzie jest komp i Xbox 360 (PS3 obecnie w salonie podłączony do plazmy) wstawię jakiś LCD TV do 37'. Po prostu tam chcę zrobić takie centrum rozrywki. Salon pozostanie głównie do oglądania TV. Ważny by był porządny i oczywiście FullHD. Rozmiar musi byc taki sam jak plazmy czyli 37 cali.

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zaproponuję Sony KDL-37EX500 jest "wszystkomający" :lol: (np.: wi-fi ready fajny bajer jak ktoś ma lan po wi-fi w domu, 100hz, itp.). Cena trochę przekracza budżet (i za adapter wi-fi trzeba 2 stówki dołożyć), ale jak na nowość (seria z 2010r) od SONY to myślę że cena jest i tak dobra. Chcesz podłączyć PS3 - no to by pasowało :rolleyes:

Sam się zastanawiam nad zakupem właśnie tego modelu tylko ciut większego, co prawda dopiero zacząłem się rozglądać ale seria ex500 wygląda naprawdę rewelacyjnie jeśli chodzi o stosunek jakości i możliwości do ceny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co polecicie do 2000-2300zl z 40/42" z full hd ? Obraz nie musi byc zyleta w kablowce bo bedzie sluzyl do podlaczenia pod lapka i konsole xbox.

Przeczytaj ten temat: Test Funai LH8-M40BB - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne

Podobno w Makro można kupić go poniżej 2 tys zł. Gdybym dzisiaj kupował telewizor, kupiłbym właśnie tego Funaia, bo to naprawdę przyzwoity model.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi