Skocz do zawartości
lukaszrzg

dysk wd 1000gb 64mb bardzo wolny

Rekomendowane odpowiedzi

Witam od niedawna jestem posiadaczem dysku WD 1000gb 64mb niewiem co sie dzieje bo dysk bardzo wolno działa robiłem partycje pod windowsem 7 i po zainstalowaniu systemu komputer strasznie chodzi włączyłem do testowania program HD TUNE i mnie zaskoczył Odczyt minimalny 2,6mb/sec a maksymalny 107mb/sec czas 15,0ms

dodam ze dysk jest ustawiony w biosie na AHCI w załączniku zdjecie z programupost-181337-1270375617,45_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze uruchomie z botowalnej plyty hd tuna i spraedze ale powiem wam ze mialem dysk seagate 750gb i mimo to ze mial sprawnosc 95% to lepiej chodził niż tem wd na tym wd odrazu czuc roznice ze wolno chodzi wszystko przestawialem w biosie na IDE AHCI I RAID i minimalnie sie zmienia musze jeszcze dalej testowac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A SMART co pokazuje?

BTW czemu nie dopisujesz się do watku o tych dyskach tylko zakładasz kolejny watek robiąc śmietnik?

http://forum.purepc.pl/Dyski-twarde-cdromy-dvd-pendrive-f55/Wszystko-O-Wd-Caviar-Green-t288025.html

Edytowane przez rafa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam to samo dysk dopiero co zakupiony. Zostawilem starego 500GB na system bo ten 1TB to jakies nieporozumienie na system. U brata tez jest 1TB Green ale u niego chodzi ok moze dlatego ze ma wiecej ramu, ja mam 2GB on 4GB.

Narazie testy tego co mam pozniej zrobie jeszcze brata dysk.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dysk jest niby szybszy od tego 500GB ma wiecej cashe`u ale jak sie na nim system postawi to nie daje rady.

Jest juz temat o greenach i tam radza sformatowac dysk programem WD Align i jest niby ok. http://forum.purepc.pl/Dyski-twarde-cdromy-dvd-pendrive-f55/Wszystko-O-Wd-Caviar-Green-t288025.html&st=120

Ogolnie jak instalowales od nowa system 7 na tym dysku to powinno byc ok. Tylko klonowanie wymaga tego programu. Ja tez tak robilem i jest dym. Zostawiam dysk na magazyn bo jest wolniutki na system + magazyn.

Brackiego dysk wyglada tak, troche poszarpany bo systemowy

Dołączona grafika

Wychodzi na to ze u niego na Viscie z 4GB ramu nie zamula tak jak u mnie na 7 z 2GB ramu.

Edytowane przez Druss

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi