Skocz do zawartości
yo7een

Zawiesza się przy starcie.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

wczoraj kuzyn przywiózł mi płytę główną z procesorem, gdyż miałem za słabego CPU.

Włożyłem moją kartę graficzną. Podłączyłem mój dysk ze starego PCta. I się zacina przy starcie. Co może być przyczyną?

Sprzęt:

ASRocK P4i45D+

Intel Pentium 4 2,6 GHz

GALAXY Nvidia GeForce 7300GT

756 MB Ram

Zasilacz 350W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Reset biosu + ponowna konfiguracja

2. Reinstal systemu. Po zmianie takich komponentów jak mobo reinstal jest jak najbardziej zalecany.

3. Bardziej dokładnie opisuj problem.

Edytowane przez Armo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo precyzyjne określenie problemu.

Kiedy się zacina? Cpu wykrywa? pamięc testuje, dyski wykrywa i rusza uruchamianie i zwiecha?

Pewnie trzeba windowsa na nowo zainstalować.

Pare sekund po starcie. CPU wykrywa, ram też i dysk.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mogę teraz screena zrobić bo spowrotem starą MOBO włożyłem. Włącza się tam pisze o karcie graficznej i idzie dalej tam gdzie np. pisze który przycisk wcisnąć aby wejść do BIOSu. A zasilacz to jakiś COLOFSIE (F jest w drugą stronę). Zrobię najwyżej reinstala WINDOWSA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Reset biosu + ponowna konfiguracja

2. Reinstal systemu. Po zmianie takich komponentów jak mobo reinstal jest jak najbardziej zalecany.

3. Bardziej dokładnie opisuj problem.

Nie koniecznie ja się przesiadałem z VIA KT133A, na NForce2 Ultra i z KT266A na NForce2 Ultra i potem na Nforce3 250 i loozik system poszedł za każdym razem.

Jeśli jest skopany to owszem nie ruszy, ale żeby całego softu nie reinstalować wystarczy puścić opcję naprawy i powinno działać.

A zasilacz ColorSit = colorshit... wymień tego paścia jak najszybciej...

Edytowane przez SpiderMAN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi