bulbacz Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2010 (edytowane) Witam Wszystkich!! Jestem jestem nowym użytkownikiem forum i mam do was pytanie dotyczące O.C procesora C2Q Q6600 Posiadam właśnie ten procesor rev.B3 i chciłbym się dowiedzieć czy będę w stanie podkręcić go do 3GHz na Box'owym chłodzeniu. Obecnie mam go podkręconego do 2,7GHz (300x9) Wczoraj podkręciłem go do 2,8GHz i przy uruchomionym SuperPI nagle się zawisił, czarny ekran, bluescreen, i jedynie reset z przecisku, i musiałem przywrócic ustawienie w biosie na standardowe czyli 266x9. Po przywróceniu dałem go na "STABILNE" (jak zauważyłem) 2,7GHz. Myśle teraz nad zmianą chłodzenia po tym jak na 2,8GHz się zawisił ale tez przypuszczem (bo napięć nie zmieniałem) że mogło być za niskie jak dla tej częstotliwości napięcie procesora. Prosze was o Pomoc i Rady Umieszczam Screena z CPU-Z w załączniku Edytowane 5 Kwietnia 2010 przez bulbacz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2010 No jak na boxie to z 5GHz!!!!! Czy Ty uwazasz ze jest to forum wrozek albo innych jasnowidzow? Skad mamy wiedziec ile Ci pojdzie na jakim napieciu itd 1. Przeczytaj regulamin 2. Zapoznaj sie z budowa forum 3. Uzywaj szukajki 4. Moj 6600 na boxie poszedl na 3.6GHz przy normalnym tempach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...