lothar345 Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 Mam solteka frn2-l zasilacz fortron 300W, 256 333 twinmos. Krecilem proca na 11*200 na 1.65 v. Wszytko chodzilo pieknie. Pociagnalem mnoznik na 12*200 bez zmiany napiecia. Nie wstalo. Zrobilem clear cemos. Wszedlem do biosu i komp zawisl w biosie. Teraz plyta sie nie odpala, tzn ma napiecia bo dyski startuja, klawiatura blyszczy przez chwile lampkami. Ale tak zostaje. Kiedy wyjmuje pamiec lub grafike plyta nie piszczy wcale. Clear cemos nic nie daje, tak samo jak wciskanie inserta przed powerem. Wyjalem baterie z plyty przez 6 godzin bez zmian. Zwieralem styki baterii tez nic nie pomaga. Nie wiecie co to moze byc? Pomocy! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz K. Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 Czyżby to był proc ? Sprawdź go na innej płycie i będziesz wiedział... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas01 Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 wygląda jakby flashyk biosu był potrzebny. na amdforums/soltek widziałem poradę, coby od razu zakupić sobie zapasówkę bios.. serio, to zdemontuj biosika (ostrożnie) i poszukaj firmy, która ci wrzuci bios od nowa.. w sumie góópie - ale czy odpinałeś zasilanie (tzn wyłącznik w zasiłce na off na dłuższy moment albo kabel prosto z wtyczki)? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lothar345 Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 Wyjmowalem kabel z zasilacza i zostawilem na clear cemos na 6 godzin i kupa. Procek raczej sie nie przegrzal. FalconRock2 i 1.65v. Niestety nie mam na razie gdzie sprawdzic procka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lothar345 Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 ale nadal nie rouzmiem dlaczego mogl pasc ten bios Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 pech, ja tak mam z asusem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas01 Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 bo w sumie to bolączka wszystkich płyt na nF2 - słaby biosik... a zworkę odpowiedzialną za regulację fsb ustawiłeś na 100? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michnik Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 Spróbuj jeszcze na drugim takim samym Soltku przeflashować twój bios na "gorąco". Tzn podczas pracy kompa wyjmij ten działający bios i włóż swój i flash! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lothar345 Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 Ustawilem ale nic nie pomaga. Jak mam wyjac ten bios? Jest w nowej oprawie, zupelnie inne niz w starych obudowach biosiki ktore wyjmowalo sie scuzorykiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...