steraf Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Witam: Jakies pół roku temu zakupiłem laptopa FS V6545 jako że było tam tylko 2gb ramu to poprosiłem o dokładkę, wsadzili kolejne 2gb. Oryginalnie byly samsungi 6-6-6-18 a dolozyli jakies coś 5-5-5-18. Zdarzaly mi sie dziwne zawiechy (szachownica na ekranie) lub nawet blue screeny. Przebadalem kompa, gold memory pokazal ponad 30 000 błędów w pamięci, każda pamięć z osobna działa poprawnie, ale dwie na raz to jak już mówiłem dziwne rzeczy wyskakują. W tescie orthosa stress ram sypie błędami. Więc wszystko wskazuje na pamięci. Więc czy po prostu pamięci się gryzą czy może każda działa na innym cl (5 i 6) i to jest przyczyną ? W biosie nie widzę żadnych zaawansowanych opcji do ustawienia timingów, fsb, napięć, czy czegokolwiek... Może te ustawienia są jakoś ukryte ? Jutro jade do sklepu u muszę coś z tym zrobić(inny termin odpada więc musze jutro załatwić), nie wiem czy będą chcieli mi wymienić tą wsadzoną kość, ewentualnie jakich argumentów użyć aby mi to na miejscu zrobili : ) Nie znam się na tych wszystkich kruczkach prawnych, co mogę a czego nie mogę rządać jako klient : ) Wydanie kompa na serwis odpada... Ewentualnie na 4h mogę im go dać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...