JohnyQ Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Mam kilka pytań technicznych związanych z montażem chłodnicy (Alphacool NexXxoS XTREME III 3x120mm) Ad1. Jakich śrubek (może to mają być blacho wkręty?) używa się do przykręcenia wentylatorów do chłodnicy? O jakie pytać w sklepie? Ad2. Czego używa się do wycięcia dziury na górze obudowy pod chłodnice – będę musiał pewnie kupić jakieś narzędzia: wyrzynarkę, szlifierkę kątową czy coś innego? Ad3. Gdzie kupić tą kratkę-maskownicę (długość +/- 40 cm), którą zasłania się wycięty otwór na górze obudowy? Jak pytałem o kratkę-maskownicę w OBI to znaleźli mi taką plastikową zaślepkę od drzwi do WC :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 1) Śruby będą raczej M3 30-35mm, mozesz wziac chłodnice do sklepu i 'przypasowac', pozatym w komplecie powinienes dostac sruby (w BW chyba byly) 2)moze byc dreml, szlifiekra kątowa ("bosz"), mozesz nawiercac i ciąc brzeszczotem (nie polecam), moze byc wyrzynarka z drobnym ostrzem + pilnik i papier scierny do wygładzania krawędzi 3)nie wiem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 1) żadne blachowkręty, śruby o długości 30mm M3 2) dremel lub cos podobnego, wyrzynarka, kątówkę sobie odpuść 3) cooling.pl, angela.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JohnyQ Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2010 1)Kupiłem śrubki M3 30mm (do chłodnicy nie dostałem, bo kupowałem ją na Allegro i sprzedający nie dawał śrubek :/ ) 2)Kupiłem coś Dremel-o podobne zwię się to nupower Evolution :) mam nadzieje, że za szybko się nie spali. 3)Z tą kratką – maskownicą (widzę, że nazywają to Grillem) mam problem. W cooling.pl i Angela.pl mają maskownice na 1 wentylator, ale nie ma takich długich które zasłaniałyby od razu 3 :( Gdzie mogą być dostepne takie długie grille? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0M3N Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2010 (edytowane) Jedna z siatek ma małe oczka dokładniej n8 SIATKA TUNINGOWA ALU. CZARNA DUŻY FORMAT 40x100cm (1013427705) - Aukcje internetowe Allegro Do tego użył bym jeszcze jakiegoś filtra przeciw kurzowego jeżeli ma być wlotowa Śrubki dostępne są w obi/praktikerze po 18zł za 25sztuk Co do wycinania budy,ja korzystałem z kątówki,ponieważ dremelem to ciach!o nie robota (mam orginalnego) strasznie dużo krążków schodzi i małe efekty w czasie Edytowane 24 Kwietnia 2010 przez 0M3N Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2010 3)Z tą kratką – maskownicą (widzę, że nazywają to Grillem) mam problem. W cooling.pl i Angela.pl mają maskownice na 1 wentylator, ale nie ma takich długich które zasłaniałyby od razu 3 :( Gdzie mogą być dostepne takie długie grille? Link :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JohnyQ Opublikowano 1 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2010 Link :blink: Takie grille to znalazłem (tam gdzie koledzy podawali):) Miałem nadzieje na coś w tym stylu tyle że x3 Link Bo jak się taki "zwykły" grill założy, to jak chronić go przed kurzem by nie zmniejszało oporu powietrza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 1 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2010 to kup po prostu 3 takie i zamontuj obok siebie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...