Skocz do zawartości
Gość

Toshiba l300-1a3 recovery

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. Nie byłem pewien czy temat założyć tu czy może w oprogramowaniu ale myślę, że tu więcej osób będzie miało pojęcie w czym rzecz. Oto historia:

Nie wiem za bardzo w jakich okolicznościach laptop (należy do mojej kuzynki i robię za naprawiacza) się wykrzaczył, w każdym razie vista przestała się uruchamiać, nie działał tryb awaryjny (chyba ponad minutowy zwis i restart), ostatnia dobra konfiguracja (to samo), a w ogóle jeżeli nie wcisnęło się F8 wtedy była opcja uruchomienia normalnie lub naprawy, po wybraniu naprawy "naprawiał" przez nieskończenie długi okres czasu i nic. Tymczasowo, bo wyjeżdżałem na święta, wgrałem jej czystą vistę + sterowniki do netu i tyle. Moje pytanie jest takie, czy na tym laptopie można jeszcze przywrócić fabryczną vistę korzystając właśnie z tego magicznego hdd recovery? (nawet nie wiem jak powinno wyglądać menu do tego bo nigdy tego nie ujrzałem na oczy). Na partycji D jest sobie katalog HDD Recovery zajmujący prawie 5GB i dodatkowo jest ta jakaś niewidoczna partycja o pojemności 1,46GB, tylko jak zainicjować ten proces przywracania? Próbowałem tak jak tu Toshiba Laptop

tyle, że po przytrzymaniu 0 komp zaczyna pikać ale jak zwolnię przycisk to po prostu ładuje się ta zainstalowana teraz vista. Próbowałem też uruchomić wiersz poleceń i zrobić bootrec.exe /fixmbr ale to też nie dało żadnego rezultatu. Płytki recovery oczywiście nie ma, to chyba oczywiste po tym co napisałem wcześniej. Laptop jest na gwarancji więc pewnie można by odesłać do serwisu ale wolę zarówno im jak i mojej kuzynce zaoszczędzić czasu jeżeli jakoś względnie prosto mogę zrobić to sam..

Edytowane przez Senti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi