KGB Opublikowano 24 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2003 ale macie chlopaki problem z predkosciami dla mnie najlepszym testem jest kopiowanie danych i tak u mojego kumpla z Baracuda 4: wiadomo ze dysk ma szybszy odczyt niz zapis,jak wynika z testow w jakiejs gazecie moj IBM ma odczyt 37mb/s ,zapis 18mb/s kumpel ma Baracude4 i kopiowanie z mojego dysku na jego trwalo dokladnie dwa razy krocej niz z jego na moj,wiec test z gazety sie zgadza co wiecej kopiowanie z jego dysku na jego (ma dwie Baracudy 80GB) trwalo jewszcze krocej niz z mojego na jego wiec prosty wniosek ,ze Baracuda bedzie miala zapis >=40mb/s Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVENGER Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 Niewiem czemu sie wogole opieracie na testach dysku w sandrze, tam jest taki badziewny algorytm testowania, ze szkoda gadac. Sprawdzcie szybkosci dyskow w czyms sensoniejszym np HDTachu. Dlaczego mi sandra nie pasi ? Dlatego ze po uruchomieniu kompa i zapuszczeniu testu mam wynik X, a po kolejnym restacie mam +-6-7%X, a najlepsze jest to ze [znow po res] i najpierw zapuszczeniu testu pamieci, a potem odrazu testu dysku mam +-12-15%X. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVENGER Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 Dodam ze dysk to Barracuda IV 3.10, mobo SIS 655, dysk jest samotnym masterem na kanale :) Dodam jeszcze ze wyniki w HDTachu podlegaja kazdorazowo minimalnym wachania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 Jak na dysku są jakiekolwiek błedy należy jak najszybciej zrobic Low level format/Zero Fill Format i na nowo ustawic partycje - na 99% pomoze, pod warunkiem ze zrobi sie to od razu :)jak zrobic low formata? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
photonix Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 dlatego zaproponowałem testy w pcmarku i HD Tach 2.61. ale oczywiscie najlepiej testowac w życiu... ale troche trdno w taki sposob porownac na odleglos dwa rozne dyski. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...