Skocz do zawartości
voo

Padla mi barracuda :(

Rekomendowane odpowiedzi

ale macie chlopaki problem z predkosciami

dla mnie najlepszym testem jest kopiowanie danych i tak u mojego kumpla z Baracuda 4:

wiadomo ze dysk ma szybszy odczyt niz zapis,jak wynika z testow w jakiejs gazecie moj IBM ma odczyt 37mb/s ,zapis 18mb/s

kumpel ma Baracude4 i kopiowanie z mojego dysku na jego trwalo dokladnie dwa razy krocej niz z jego na moj,wiec test z gazety sie zgadza

co wiecej kopiowanie z jego dysku na jego (ma dwie Baracudy 80GB) trwalo jewszcze krocej niz z mojego na jego

wiec prosty wniosek ,ze Baracuda bedzie miala zapis >=40mb/s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niewiem czemu sie wogole opieracie na testach dysku w sandrze, tam jest taki badziewny algorytm testowania, ze szkoda gadac. Sprawdzcie szybkosci dyskow w czyms sensoniejszym np HDTachu.

Dlaczego mi sandra nie pasi ? Dlatego ze po uruchomieniu kompa i zapuszczeniu testu mam wynik X, a po kolejnym restacie mam +-6-7%X, a najlepsze jest to ze [znow po res] i najpierw zapuszczeniu testu pamieci, a potem odrazu testu dysku mam +-12-15%X.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak na dysku są jakiekolwiek błedy należy jak najszybciej zrobic Low level format/Zero Fill Format i na nowo ustawic partycje - na 99% pomoze, pod warunkiem ze zrobi sie to od razu  :)

jak zrobic low formata?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...