Krazen Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Witam! Mam problem z matrycą w Dellu XPS M170, mianowicie wygląda ona tak: Stało się to po czyszczeniu ekranu, musiała jakaś wilgoć się dostać. Rozebrałem całość i sprawdziłem kable i złącza, ale wszystko wygląda ok, poza tym jest zaizolowane przed wilgocią. Wnioskuję więc że wilgoć dostała się do matrycy. Czy ktoś wie, jak rozwiązać taki problem i czy w ogóle jest on rozwiązywalny? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Matryca straciła kontakt na połączeniu ze sterownikami , amatorsko tego nie zrobisz . Wszystko zależy jaka matryca .Kontakt straciła w poziomie po prawej lub po lewej stronie - tak najprawdopodobniej wilgoć się dostała podczas czyszczenia. Raczej matryca do wymiany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...