Carson Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2010 (edytowane) widać rusofobizm jest tak głęboko zakorzeniony w polskim narodzie, że potrzeba wielu lat by się tego pozbyć... Rydzyk też twierdzi, że to wina Rosjan. A Ty dasz sobie glowe uciac, ze nie ma absolutnie zadnej mozliwosci, zeby tak wlasnie wygladalo "zaplecze tego wypadku" w rzeczywistosci? :wink: ps. Ja osobiscie do Rosjan nic nie mam. Powiedzialbym ze jest wrecz przeciwnie. Ale historia nauczyla nas ze juz nie raz bardziej niestworzone scenariusze okazywaly sie byc prawdziwe. Edytowane 13 Kwietnia 2010 przez Carson Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papillon86 Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2010 jedyne z czym się nie zgadzam, to ta 100% pewność, że to nie był zamach i ta 100% wiara we wszystko co Rosjanie (władza) powiedzą i jeszcze ta krytyka innych, którzy wątpią w ogólnie narzuconą teorię.Nie ma żadnych racjonalnych podstaw żeby twierdzić że był to zamach, póki co 0 dowodów. * - Jesteśmy na forum o tematyce komputerowej i powinniśmy wiedzieć, że technika "idzie do przodu", a o tym co się dzieje w służbach/wojsku/wywiadzie to nawet nam się nie śni. A może czasowo sygnał GPS można zakłócić, a może zdalnie można jakiś układ scalony w samolocie uszkodzić ? A może, a może... Myślicie że służby/wojsko/wywiad zatrzymał się na latach czterdziestych ? Ja bym powiedział, że to wszystko będzie lub już zmierza w złym kierunku (i nie chodzi mi o tą sytuację sprzed kilku dni). Możesz sobie zakłócać gps do woli, nawigacja w samolotach jest oparta o IRS czyli nawigację bezwładnościową opartą na danych pochodzących z przyspieszeniomierzy. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Nie dam sobie uciąć ale nie widzę żadnych przesłanek ku temu by Rosjanie maczali w tym palce.. Właśnie Dziwisz ogłosił, że Prezydent z Małżonką spoczną w krypcie Piłsudskiego jeszcze mówi o bohaterskiej śmierci... świat się wali powariowali w tej Polsce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2010 A wszystko to nakrecaja media. Zrobili z katastrofy medialne show. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2010 (edytowane) Wawel potwierdzony :) Mi to kompletnie nie przeszkadza,tak zdecydowała rodzina i trzeba to uszanować,my nie mamy na to wpływu,płacz i lament i tak nic tu nie pomogą. Edytowane 13 Kwietnia 2010 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2010 (edytowane) a wiesz w ogóle kto tam spoczywa czy masz to głęboko w [gluteus maximus]. http://wyborcza.pl/1,105766,7767881,Bp_Pieronek__O_pochowku_na_Wawelu_powinien_zdecydowac.html Edytowane 13 Kwietnia 2010 przez slavOK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Wawel potwierdzony ......raczej zdewaluowany. Smierć bohatera, to świadome oddanie życia dla wyższego celu - a nie wypadek spowodowany brakiem wyobraźni. Spadają wymagania, rośnie żenada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2010 a wiesz w ogóle kto tam spoczywa czy masz to głęboko w [gluteus maximus]. Bp Pieronek: O pochówku na Wawelu powinien zdecydować naród wiem,mieszkam około 200m od Wawelu.Nie wszyscy którzy tam leża są nieskazitelni.Nie mnie oceniać czy to była słuszna decyzja,mi kompletnie to nie przeszkadza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Bohaterska śmierć?!!? Wawel??!! Bez komentarza. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2010 (edytowane) ...raczej zdewaluowany. POTWIERDZONY na 100% Edytowane 13 Kwietnia 2010 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2010 POTWIERDZONY na 100% Skorzystaj ze słownika. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2010 (edytowane) ...raczej zdewaluowany. a nie wypadek spowodowany brakiem wyobraźni. o wiele za wcześnie na takie sądy. Skorzystaj ze słownika. nie rozumiem dlaczego ? ,czego nie zrozumiałeś ? Edytowane 13 Kwietnia 2010 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2010 o wiele za wcześnie na takie sądy.nie rozumiem dlaczego ? ,czego nie zrozumiałeś ? To Ty nie zrozumiales :) slowa zdewaluowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Ja również uważam, że Kraków nie jest najlepszym miejscem... tymbardziej, że L.K. nie był raczej z tym miastem związany (co innego Warszawa). Niemniej jednak, rodzina, która rzekomo zdecydowała o Wawelu może nadal być w szoku. Wykażcie trochę zrozumienia... Ich decyzje mogą być nieco "zaburzone" po stracie bliskich, w dodatku niczym nie zapowiedzianej i wręcz nieprawdopodobnej w swoim rodzaju. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Wawel potwierdzony :) Mi to kompletnie nie przeszkadza,tak zdecydowała rodzina i trzeba to uszanować,my nie mamy na to wpływu,płacz i lament i tak nic tu nie pomogą. Otóż nie, Wawel to nie cmentarz, gdzie można kupić kwaterę i sobie rodzinę pochować. O WAWELU - PANTEONIE NARODOWYM, decyduje naród, czyny, tych zaś brak w tym przypadku. Nie może być tak że ktoś mówi, ja chcę na Wawelu. 5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2010 (edytowane) To Ty nie zrozumiales :) slowa zdewaluowac aj :lol: fakt bije sie w piers Otóż nie, Wawel to nie cmentarz, gdzie można kupić kwaterę i sobie rodzinę pochować. O WAWELU - PANTEONIE NARODOWYM, decyduje naród, czyny, tych zaś brak w tym przypadku. Nie może być tak że ktoś mówi, ja chcę na Wawelu. tutaj decyzja nie leży w rekach Narodu tylko Stanisława Dziwisza to on musi wyrazić zgodę,i taką zgoda dal czy tobie to się podoba czy nie,Naród nie ma nic do tego. Edytowane 13 Kwietnia 2010 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrytywebmajster Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Otóż nie, Wawel to nie cmentarz, gdzie można kupić kwaterę i sobie rodzinę pochować. O WAWELU - PANTEONIE NARODOWYM, decyduje naród, czyny, tych zaś brak w tym przypadku. Nie może być tak że ktoś mówi, ja chcę na Wawelu. Wawel to przedewszystkim OBIEKT SAKRALNY, ktorego zarzadca jest Dziwisz. On tam rzadzi a nie NAROD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^BerZerK^ Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Pytanie - która część rodziny? Córka czy też może brat? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2010 (edytowane) Wybaczcie, że pytam, ale nie jestem z wiadomościami na bieżąco - kto właściwie zdecydował o pochówku na Wawelu? Czyj to był pomysł? Jarosława? Jeśli tak, to z jakiej niby racji on ma prawo o tym decydować? Edytowane 13 Kwietnia 2010 przez und3r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2010 (edytowane) Stawiam na brata Jarosława ze jego zapędami to bardzo prawdopodobne, Dziwisz też się wygłupił, no ale jak tu się teraz sprzeciwić bratu tragiczne zmarłego prezydenta. Edytowane 13 Kwietnia 2010 przez slavOK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Wawel potwierdzony :) Mi to kompletnie nie przeszkadza,tak zdecydowała rodzina i trzeba to uszanować Jeśli Wawel był by prywatną rezydencją Państwa Kaczyńskich to oczywiście nic nam do tego. Nie jest nim. Jest jednym z najważniejszych miejsc wszystkich Polaków. Jedynym pochowanym w ostatnim czasie bezpośrednio po śmierci był Marszałek Piłsudski. Przepraszam, ale porównanie dokonań Marszałka a Prezydenta Kaczyńskiego jest tak oczywiste, że nie wymaga chyba żadnego rozpisywania. Nie porównujmy też powszechnego uwielbienia dla Piłsudskiego do poparcia Pana Prezydenta. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2010 (edytowane) Wybaczcie, że pytam, ale nie jestem z wiadomościami na bieżąco - kto właściwie zdecydował o pochówku na Wawelu? Czyj to był pomysł? Jarosława? Jeśli tak, to z jakiej niby racji on ma prawo o tym decydować? pewnie Jarosław w porozumieniu z matką i córką Lecha za zgodą Stanisława Dziwisza.No bo któż inny ? Edytowane 13 Kwietnia 2010 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2010 a kto ma o tym decydować ? pewnie Jarosław w porozumieniu z matką i córką Lecha za zgodą Stanisława Dziwisza. Decyzję podjęła rodzina, rząd, marszałek Komorowski i sam kardynał Dziwisz. Para prezydencka spocznie na Wawelu, obok Piłsudskiego- Onet.pl - Wiadomości -13.04.2010 No więc jak wszyscy taką decyzję podjęli to należałoby wszystkich traktować jak zdrajców. Bo narazie widzę jedynie zaczepki w stronę Kaczyńskiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2010 SONDAŻ Co sądzisz o pomyśle pochowania Lecha Kaczyńskiego na Wawelu? 79% - Powinien być pochowany w Warszawie (18756) 13% - To bez znaczenia, decyduje rodzina (2984) 8% - Wspaniale, tam jest jego miejsce (1890) sonda z wyborczej adres podany parę postów wcześniej. To naród naprawdę nie ma nic do powiedzenia? Bo jak dla mnie sprawa jest oczywista, powinien być pochowany w Warszawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2010 To naród naprawdę nie ma nic do powiedzenia? Bo jak dla mnie sprawa jest oczywista, powinien być pochowany w Warszawie. w sensie decyzji nie ma nic do powiedzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloperflake Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Dawno temu po śmierci "wielkiego" człowieka chciano zmienić nazwę Częstochowy, na szczęście opamiętano się i na parę lat z map zniknęły Katowice. Jak już niektórzy mają takie pomysły to może teraz powrócić do tej idei, wiadomo Kaczyński wielkim człowiekiem był i basta. ps. aby nie było nie porównuje tragicznie zmarłego prezydenta do tamtego mordercy, według mnie to logiczny krok postępującej paranoi ps2. czy czasem ktoś nie chcę aby nowo budowany Stadion Narodowy miał imię Lecha Kaczyńskiego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Komorowski czy Dziwisz, nawet gdyby nie utożsamiali się z tą decyzją, to ze względu na okoliczności nie bardzo mieliby jak dać temu wyraz. Jeśli dobrze rozumiem inicjatywa pochówku na Wawelu wyszła od Jarosława (niech mnie ktoś poprawi jak się mylę) i moim zdaniem jest to jego błąd. Ten pogrzeb zamiast jednać wzbudzi niepotrzebne kontrowersje, które długo nie ucichną. Znacznie lepszym miejscem (i na pewno skromniejszym) byłyby Powązki, zwłaszcza, że Prezydent był bardzo związany z Warszawą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2010 w sensie decyzji nie ma nic do powiedzenia. Wawel jest dobrem o wartości historycznej i kulturowej dla całego narodu a nie zabawką Dziwisza czy innego Kaczyńskiego. Dla mnie to wygląda jak by mieli chować zwykłego Kowalskiego na Wawelu. Czaisz, twój sąsiad pochowany w tym miejscu? Bo ja sobie nie wyobrażam. :? Jak można nazywać stadion imieniem Lecha? Jak już to "Ofiar Katastrofy 10 kwietnia"... 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2010 IMO z tym Wawelem to ktos za ostro pojechał. Nie jest to dobry pomysł. Coś czuję że brat zadziałał a niestety w obluczu takiej tragedii ciężko było odmówić Dziwiszowi i reszcie. Nie boję się określenia ale wedlug mnie to niezła megalomania i nie sądzę aby miało to zmienić stosunek sporej częsci społeczeństwa do śp. Prezydenta. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2010 (edytowane) To jest chyba polityczna smierc jareczka & co. Czekac tylko az ludzie z jego grona zaczna sie odwracac i zostana tylko bereciki. I szczerze i po wtore, wawel jest narodu, mimo iz jakas klecha robi z tego folwark bo inaczej tego nie mozna nazwac biorac pod uwage np. Kaczorowskiego Ale kto by zaprzepascil taka szanse...zycie wieczne. Mam nadzieje ze suma sumarum zapisze sie to negatywnie na kartach historii i bedzie nauczka dla nastepnych pokolen. Dla jegomoscia stawiajacego minusiki za wawel - HAHAHA i CARE Edytowane 13 Kwietnia 2010 przez Aurora001 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...