Noiser Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 Pierwszy moge miec za okolo 1200pln drugi za 1300pln ?? Czy warto doplacic ta stowe ? LG'ka ogladalem i bardzo mi sie podobal, jak w stosunku do niego wyglada Belinea ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 ja byłem w media tragedia i oglądałem LCD ale miały beznadziejne barwy. akurat był włączony jakiś speedway (gra) i różnice było widać najbardziej gdy patrzyło się na tor (nierówności, dużo detali) i najlepiej wyglądało to na philipsie, na innych tor był prawie jednolity, obraz ciemny i bez barw. był właśnie lg i inne, nie pamiętam już jakie. idź do MM i pooglądaj, porównaj kilka monitorków. dla mnie najlepiej wyglądał philips, najwyraźniejszy, najostrzejszy i najlepsze kolory. nie jestem przywiązany do jakiejś marki więc to nie reklama philipsa (monitor 17' kupiłem philipsa bo też miał najlepszy obraz i ma 3 lata gwarancji), po prostu był najlepszy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 :idea: jak masz 1300zl to szukaj Belinea 101570 ale z gwarancja producenta (MaxData) bo wymienia nawet przy 1 uszkodzonym pixelu (tak przynajmniej pisza w gwarancji) - jeden z najlepszych monitorow LCD 15" ma matryce od Mitsubishi (wiec nie jakies tam badziwie bo to samo stosuje NEC) i bardzo krotki czas reakcji 25 ms (6/19 zapalanie/wygaszanie punktu) czyli zero efektu smuzenia 8) sam zbieram na taki :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 Oj Benek, najwieksze znaczenie przy smuzeniu ma wlasnie czas wygaszania a stosunek 6/19 zapalanie/gaszenie to tragedia !!!! Moze Ci sie przekrecilo z tym ?? Kiedys tez patrzylem na kilka LCD stojacych obok siebie i najbardziej podobal mi sie obraz z Philipsa, lecualy Psy2 akurat na wszystkich. Chcialem wlasnie takiego kupic chcrzesnicy ale jak Pan w sklepie podlaczyl go zeby sprawdzic czy dziala to po 5 sek. sie zepsul i na polowie monitora nie bylo koloru zielonego :) Wiec zakupiony zostal LG 1510S i przez kilka godzin mialem okazje sie nim bawic. Po kilku minutowej zabawie z ustawieniami musze powiedziec ze obraz rewelacja. Gralem w kilka gier, obejrzalem film i zero smuzenia. Lekkie smuzenie tylko widac np. przy przewijaniu zawartosci okna, ale mysle ze da sie przyzwyczaic. Za ta cene uwazam zajeb... monitor. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 do gier nadal lepszy jest CRT tym bardziej patrząc, że wsadziłeś tam R9500 pro. LCD nadal głównie do biura/neta się nadają. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 Oj Benek, najwieksze znaczenie przy smuzeniu ma wlasnie czas wygaszania a stosunek 6/19 zapalanie/gaszenie to tragedia !!!! Moze Ci sie przekrecilo z tym ?? ... Lekkie smuzenie tylko widac np. przy przewijaniu zawartosci okna, ale mysle ze da sie przyzwyczaic. Za ta cene uwazam zajeb... monitor... ad 1 moze mi sie pomerdalo ale i tak uwazam ten monitor za debesciacki tym bardziej ze moglbym go miec za jakies 1050-1080zl brutto z gwarancja od MaxData - jedyny problem ze musialbym miec te 1000zl :( ad 2 gralem na takiej Belinei w QIII i bylo OK a przy przwijaniu nie bylo zadnego smuzenia/plywania/ czy tam innych ubocznych efektow - trzeba go zobaczyc w akcji zeby wiedziec o co mi biega - a stosunek jakosc/cena rewealcyjny ad 3 ten mioniak jak pisalem ma identyko matryce jak NEC 1560VM AMD Rulezz na ilu monitorach LCD, jakich firm i jakich modelach grales ze wyglaszasz takie opinnie :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRo Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 do gier nadal lepszy jest CRT tym bardziej patrząc, że wsadziłeś tam R9500 pro. LCD nadal głównie do biura/neta się nadają.Chlopak ktory czytal recenzje LCD sprzed 2 lat, pomijajac ze na oczy nie widzial takiego panela. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 24 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2003 Ja mam Belineę 101570 (tą o której mówił benek)- i w porównaniu do niej niższe modele belinei to chłam, a porównywalny jest LG ale 1511 - 1510 jest słabe. Z mojego jestem bardzo zadowolony - bardzo jasny, wyraźny i ostry obraz. Smużenia nie zauważyłem - mimo 19 ms wygaszania monitor jest wystarczająco szybki do FPP - naprawdę polecam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 24 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2003 do gier nadal lepszy jest CRT tym bardziej patrząc, że wsadziłeś tam R9500 pro. LCD nadal głównie do biura/neta się nadają.Chlopak ktory czytal recenzje LCD sprzed 2 lat, pomijajac ze na oczy nie widzial takiego panela. taaaa jasne :wink: wyobraz sobie ze bawilem sie juz nie jednym panelem i na kazdym kasza z mlekiem w Q3 :evil: niektore osoby sa w tym zakresie mniej wymagajace wiec LCD kupuja zaleznie od tego co robia na PC...wiele ludzi pisze ze gralo w Q3 i niewidzialo "smuzenia" a ja naleze do tych co widza to i to bardzo wyraznie a raczej nic niewidza bo przeciwnik na drugiej stornie dm17 jest jak pilka do tenisa :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadaya Opublikowano 24 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2003 Gorąco polecam 101570 miałem ją na "testach" dwa tygodnie troszeczke rozmyty w porównaniu do bańki, ale cena/jakość =100 pkt. W sklepie w Poznaniu widziałem promocje półroczny EIZO 18,1 1900,- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 24 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2003 ... niektore osoby sa w tym zakresie mniej wymagajace wiec LCD kupuja zaleznie od tego co robia na PC...wiele ludzi pisze ze gralo w Q3 i niewidzialo "smuzenia" a ja naleze do tych co widza to ... ale jak juz ktos sie zdecydowal na LCD to chyba lepiej jak kupi taki ktory generuje jeden z najlepszych obrazow zamiast ma kupowac taki ktory nawet przy przewijaniu strony pozostawia smugi :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 24 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2003 witam zamawialem do pracy panele i wybralem Belinea 101570. Cztery sztuki i na kazdym jest taki sam fajny naprawde obraz. Zanim podlaczylem userom to pobawilem sie troszke:) 1. Filmy - idealnie, nawet lepiej niz na crt bo nie przeszkadza padanie swiatla z okna itp. 2. Gry - odpalilem kilka starszych gier, motoracer 1 i quake3 itp. Nie widzialem zadnego smuzenia itp. Obraz idealny 3. 2D - cud i miód 8) Trzeba sie przyzwyczaic tylko do lekkiego smuzenia podczas krecenia kolkiem myszki lub przesuwania okienek - mi to wcale nie przeszkadzalo. Ostrosci takiej nie zapewni zadnen monitor CRT. 4. Wbudowanie glosniki - praktycznie nadaja sie do wydawania dzwiekow w windows - pik pik. Mimo ustawiena glosniosci na max zarowno w windows jaki i w monitorze bardzo cichutko jest. 5. Plus oczywisty to ilosc miejsca na biurku. Zamowie do tego wieszaki na sciane i biureczka beda cale wolne ku zadowoleniu uzytkowniczek :D Stwierdzilem ze czas sie pozbyc starej banki filipa brilansa i kupic sobie takie belinea. (ciekawe kiedy stanieja 17" :roll: Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Noiser Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 dzieki za rady zamowilem ta beline do obejrzenia, w ciagu kilku dni za sprawa zbiegu okolicznosci moj budzet wzrosl do 1400-1450pln w tej cenie znalazlem NECa 1560NX... Co wy na to ? Aktualnie zastanawiam sie miedzy wspomniana Belinea, 1511S i tym NECiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czara Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 O dzis mam Nec-a 1560NX :D Monitor jest super. Zero nieswiecacych pikseli. Swietny wyglad . Narazie dziala analogowo ale niedlugo zmieniam grafike i bedzie DVI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...