timmon24 Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Witam Jakiś czas temu przesiadłem się ze swojego analoga 17 cale na 23 cal LCD .Różnica od razu zauważalna wszysko pięknie ale pod dziś dzień nie mogę dojść do tego co ustawić w przeglądarne używam Firefox (TO TEŻ POWÓD DLA KTÓREGO ZAMIEŚCIŁEM TEMAT W TYM DZIELE ) tak by strony nie wyswietlaly sie jak w formacie 4;3 bo tyle miejsca zostaje po bokach .Nie szło by tego jakoś rozciagnac ? Aha co ciekawe strone naszego forum wyswietla jak trzeba idealnie rozciagnieta na caly ekran i super ale to wyjatek . Moze i proste pytanie ale na pewno ułatwiło by codziennosc :) szukalem w ustawieniach najowszego firefox ale nic takiego nie znalazlem w stylu proporje obrazu . Czekam na wskazówki pozdrawiam Tomek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marynarz Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Nie ma czegos takiego w przegladarce. Wiekszosc stron nie jest przystosowana do wyswietlania w panoramie tylko w 4:3 jak 1024x768. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Strony robione są pod 1024x768, bo to najpopularniejsza obecnie rozdzielczość. Twoje full hd to kropla w morzu. Można zrobić stronę, aby automatycznie dostosowała się do rozdzielczości - ustawiając chociażby szerokość w procentach, ale z jakiegoś powodu prawie nikt tak nie robi. Zazwyczaj szerokość strony zawiera się między 940 i 1000 px. U siebie na kompie możesz zrobić 2 rzeczy: 1. Przytrzymując Ctrl i poruszając scrollem przeskalować stronę, ale rośnie ona także na wysokość, co oczywiście nie ma większego sensu. 2. Zainstalować Stylish i przy jego pomocy dostosowywać każdą ze stron do własnych potrzeb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2010 w rozdzielczości 1024x768 wszystko ok ale duża strata na jakości :) .mam ustawioną rodzielczość na 1920 :1080.Zainstalowałem Stylish jako dodatek do firefox ale co dalej powinienem zrobić by mieć dostęp do opcji programu i tym samym możliwości dostosowania witryny internetowej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zapoznać się z arkuszem styli CSS, podstawami HTML oraz obsługą wtyczki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Możesz też (chyba powinieneś) inaczej wykorzystywać powierzchnię ekranu. Wrzuć sobie na na bok np gadżety w opcji zawsze na wierzchu, komunikatory. Okno przeglądarki używaj zmniejszone do szerokości może 1280? Tekst lepiej się czyta w wąskich kolumnach. Dlatego w gazetach czy większych formatów książkach mam kolumny. Wygodniej czytać gdy mamy 3 wersy po 20cm szerokości niż jeden 60cm. Obstawiam, że takie korzystanie może Ci się wydawać przez pierwsze dni niewygodne. Po tygodniu jednak nie będziesz sobie wyobrażał sytuacji, że któryś z tych elementów może być ukryty za przeglądarką. Wysoka rozdzielczość ma umożliwiać wyświetlanie różnorodnych elementów. Jeśli jakaś strona będzie się lepiej wyświetlać na pełnym ekranie, zawsze można kliknąć "pełny ekran". 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Dobrze Klaus mówi. Trzymaj przeglądarkę w oknie a pozostałą przestrzeń wykorzystaj na klient Twittera, komunikator, czy program pocztowy. Jeżeli już chcesz mieć przeglądarkę w trybie pełnoekranowym to ustaw pionowy pasek zakładek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majk3l Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2010 (edytowane) Dokładnie - sam też korzystam z dwóch okien firefoxa i/lub worda obok siebie - najwygodniejsze rozwiazanie EDIT: Warto też wspomnieć, że o ile w wysokich rozdzielczościach forum wygląda bardzo dobrze to w niskich, nawet 1280x1024 jest wręcz dramat. Ale w zasadzie tylko z obrazkami. Edytowane 13 Kwietnia 2010 przez majk3l Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...