_bartx Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2010 (edytowane) Tak się złożyło, że zawitało u mnie i Devila trochę ciekawego sprzętu ;) 35l azotu i można się bawić. Platforma ogólnie niezbyt łatwa do opanowania, zostaliśmy na 5580MHz @ 2 cores, bo ładnie działało i się nie grzało. Na pewno można by lepiej, ale to innym razem. No i nieszczęsny MSI Afterburner... 1,5h walki z wersją 1.4, któa nie chciała działać, po czym pojechałem do domu ściągnąć 1.51 i już poszło. Parę fajnych wyników udało się zrobić, jest WR na HD5850 w 2005, 4 miejsca w 2001 i 2003. My jesteśmy zadowoleni ;) Podziękowana dla: KM2.PL Realitynet.pl Intel Gigabyte MSI Enermax guderian - za pożyczenie pamięci ;) Platforma: Core i7 980x Gigabyte EX-58 EXTREME2 (coś jak UD7) 3x2GB Corsair Dominator GT 2000 CL8 MSI HD5850 Enermax 1050W Edytowane 11 Kwietnia 2010 przez BArt_X Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiz__ Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2010 No ładnie ładnie, tylko beze mnie... ale na to przyjdzie czas :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guderian Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2010 (edytowane) gratulasy :wink: nie uwzględniliście mnie w dziale podziękowania a tak na to liczyłem :lol2: edyta: ale to był żarcik:) wyniki bardzo pozytywne, widzę ze cieszycie się 2005 ale mi się bardzo podobają spi:) przy ilu stopniach płyta miała cb?? Gigabyte EX-58 EXTREME2 to jakiś egzotyk:) Edytowane 11 Kwietnia 2010 przez guderian Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2010 gratulasy :wink: nie uwzględniliście mnie w dziale podziękowania a tak na to liczyłem :lol2: fixed :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2010 no niezle panowie.. Co wam tak zimno wylazlo w okolicach zapinki pota? Cos izolacja kuleje .... no i szkoda ze nie zamroziliscie radzia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2010 To nasza tajna broń - zapinka z nierdzewki ;) Z PCV wszystkie wyszły, Maniakalny nie miał, a taka akurat była... ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2010 guderian - dzieks ;) Sprawowaly sie idealnie. Plyta to nie egzotyk, ale wersja, ktora nigdy nie weszla na rynek, finalnie pojawila sie X58A-UD7. Proc przestawal dzialac przy -125C, plyta nie wstawala powyzej - 110C. @ Chaos Zapinka taka a nie inna, ale dala rade, szron nie wszedl nigdzie, jedynie ciezko bylo odkrecic rurke. Na zabawy z grafa mam nadzieje przyjdzie czas, stopniowo wsio. Dzieki ;) Z spraw dziwnych i malo zrozumialych dla mnie ; tyle samo MHz na dual core, jak i na 6 + HT, oraz kompletny brak reakcji na zwiekszanie vcore. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2010 (edytowane) Jeszcze zapomniałeś o tym ile trwało bootowanie ;) Jakieś 2 minuty za każdym razem. Edytowane 11 Kwietnia 2010 przez BArt_X Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shelerr Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Gratulacje za bardzo fajne wyniki oby tak dalej panowie :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Gratki, super wyniki :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majk3l Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2010 (edytowane) Tak, bardzo ładnie. Kawał dobrej roboty. Edytowane 12 Kwietnia 2010 przez majk3l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Crossfire nie poszło? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Crossfire nie poszło? :) Nie starczylo czasu :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Devilek ... i tak fajnie ze wróciles do "czynnej służby" ;] oby tak dalej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Dzieki Chaos, milo slyszec. Wczoraj poprawka byla, niestety dzieki uprzejmosci firmy DHL zostalem z jedna HD 5850, bo paczka zamiast do mnie, pojechala pozwiedzac stolice :angry: Konfig : i7 980X Q4EG @ bart-x cpu pot Gigabyte EX58-Extreme2 [X58A-UD7]@ Gulftown mod 3 x 2GB GoodRam Pro 2000 & 2 x 2GB Transcend 1800 & 2 x 1GB Crucial Ballistix 1066 MSI HD 5850 @ stock Enermax Revolution 1050W Mod wniosl mozna powiedziec wiele, poniewaz bez problemu benche smigaly na -135C, jak i mobo wstawala na takiej temp. MHz cpu takze poszly w gore, ale okazalo sie, ze vcore zabraklo ; no coz kolejny mod :rolleyes: CPU-Z Validator 3.1 Co wyszlo widac ; poprawka poprzedniego WR w 05, stowka w koncu poszla w 01, no i zmeczone sub 7 w 1M. SPI 32M klasycznie w moim stylu ;) Za pomoc w realizacji dziekuje : Realitynet.pl Intel Gigabyte MSI Wilk Elektronik Transcend Enermax Na koniec jesio + dla Matiza za polewanie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiz__ Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Matizek na szarym końcu w tym wszystkim... Jak zwykle 2d robione na siłę, ale w końcu jakiś sensowny wynik :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Matizek na szarym końcu w tym wszystkim... Jak zwykle 2d robione na siłę, ale w końcu jakiś sensowny wynik :) zalezy jak na to spojrzec .. ;] jak to amerykanie mawiaja "last but not least" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Matizek nie marudzi, bo bardzo pomagal i nawet tym razem moda nie urwal ;] A przed spaniem cos mnie ruszylo, aby zalozyc rurke na HD 5850, efekt ponizej : Cel postawiony dzisiejszego wieczoru trafiony, wr zaliczony, ide spac. Pozdro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majk3l Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2010 A kto to jest Realitynet OC Team? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2010 ee no jak to .. rurka na gpu a cpu na air ? :P pfff Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2010 ee no jak to .. rurka na gpu a cpu na air ? :P pfff Za pozno sie zabralem za zabawe i izolacja mobo + skladanie jeszcze rurki ... A rano do pracy trzeba bylo wstac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...