mayhen Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 Mam pewien problem, otóż pewnego dnia mój komp się po prostu wyłączył. Tzn. lampka monitora - status pomaranczowy. I mam pytanie do was co mogła paść. Na początku 'wstaje', chodzi jakieś 30-40 sec, i ekran albo gaśnie/freezuje się/. Czasem wogóle nie odpala. Stawiam osobiście na płytę - soltek 75drv5. Sprawdziłem następujące rzeczy: Monitor - jest OK, sprawdzałem na innym kompie. Karta Grafiki - też OK, --||-- Pamięć, OK Dysk, tez, CD, tez. Zasilacz mam nowy Codegena 300w, Poniżej charakterystyka sprzętu: Athlon Xp 1700+, DDR 2700 128, GF4Ti4200, Codegen 300W, Soltek Sl-75DRV5. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 raczej płyta, jeśli byłby to procek to w ogóle by nie wstało. nie jest to wina coolera procka bo zrobiło się nagle, wcześniej zakłądam z opisu że chodził kilka dni normalnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayhen Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 Najgorsze jest to, że nie za bardzo mam gdzie to sprawdzić... Jeśli to faktycznie plyta to kicha, bo gwara mi sie skonczyła.... w marcu. Tylko nie wiem, czemu tak gwałtownie. To wygląda jakby przepalanie się czegoś. Może jakiś kondesator się strzelił. No nie wiem, wygląda jakby nie trzymała napięcia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipny Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 hmm... pamietam ze mojemu sasiadowi z akademika przytrafilo sie dokladnie cos takiego samego. Padla mu plyta, ale zabojca okazal sie......zasilacz! Mial chyba jakas chile slabosci (zasilacz :D ) i puscil za duze napiecie. Mowil mi ze jak go sprawdili to sie okazalo ze napiecia sa grubo poza wszelkimi specyfikacjami.Procesor to byl k-6, a zasilacz noname jakis. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayhen Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 Ale zasilacz to mam Codegen'a nówka. Więc go od razu wykluczyłem. Sprawdzane napięcia były w pełni zgdone normami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 Ale zasilacz to mam Codegen'a Sprawdzane napięcia były w pełni zgdone normami. A to dobre :) .Jak sprawdzałęś napięcia?W biosie?Sprawdź miernikiem.Skoro móisz ze płyta wstaje i po paru sekundach pada to lukaj w biosie co się dzieje z napieciami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayhen Opublikowano 24 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2003 Oczywiście, że miernikiem. Bo niby czym to miałem sprawdzić co daje bardziej obiektywne rezultaty? No chyba, że na innej płycie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...