smoldom Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Cześć, ok 2 miesiące temu kupiłem płytę ASUS M4A785TD-V EVO, pamięć GoodRam 2 giga, AMD Athlon x2 240, zasilacz OCZ ModXStream 500W. Korzystam z zintegrowanej grafiki na płycie. Niestety co jakiś czas komputer się zawiesza, najczęściej przy oglądaniu filmików w internecie oraz filmów normalnych i w hd. Trochę rzadziej w czasie korzystania z programów biurowych i bez jakiegokolwiek obciążenia systemu. Dzieje się tak pod win xp i win 7. Charakterystyczne przy zawieszeniu jest pojawienie się różnobarwnych punktów i kresek. Zrobiłem kilka zdjęć i wyglądają tak: Proszę o pomoc w znalezieniu co może być przyczyną. Bios mam najnowszy, sterowniki również, starsze tez próbowałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2010 sypie się integra :/ przetestuj ja np Ati toolem czy furmarkiem i zaobacz co bedzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smoldom Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Czy w przedstawionym przypadku bardziej prawdopodobna jest wadliwa płyta główna z zintegrowaną grafiką czy pamięc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Kręciłeś coś?? Ja obstawiam, że to sideport, obniż mnożnik wbudowanej pamięci / zwiększ jej napięcie / wyłącz ją całkowicie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smoldom Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Nic nie podkręcałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Mimo to spróbuj wyłączyć sideport, ewentualnie wrzuć zewnętrzną kartę (jakąkolwiek) i sprawdź czy problemy nadal będą występowały. Jeżeli na zewnętrznej karcie będzie ok to znaczy, że integra lub sideport są uwalone. W takim wypadku możesz oddać mobo na gwarancję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...