Skocz do zawartości
ZIELONY MEGAMEN

HERCULES RADEON 9100 !! HELP !!

Rekomendowane odpowiedzi

WITAJCIE...Zapodałem sobie ostatnio Radeona 9100 firmy HERCULES...poszłem sobie do kumpla co ma CELERONA 1,3@1,6 :) i badałem karte...chodziła zajebisćie ! aż sie oczy nie chciały oderwać od monitora ...2 dni temu zakupiłem sobie jeszcze płyte główną

ASUS A7V8X-X pamiątki 512 DDR/333 nio i ATHLONA XP 2400+..

Co sie okazało ???? po zainstalowaniu windozy i dopieszczeniu systemu żaden 3dmark nie chasa (w pełni) need for speed hot pursuit 2 sie zawiesza...i totalna klapa!!!! Wyskakują jakieś syfy na minitorze w postaci pasków pionowych róznokolorowych....prubowałem zmniejszyć prędkość CORE na karcie , w sumie to dało że 3dmark2001 poszedł zały ale za chiny nie moge obadać demka w 3dmarku 2003....co o tym myślicie ? bo ja chyba walne kartą w kolesia któty mi ją sprzedał (BIT-KRAKÓW)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi sie ze karta jest wporzo i zasiłka ci nie wyrabia,

czytaj dokladniej co jest napisane wczesniej. koles ma zasilke 350w, a nawet jezeli jest to gowniane 350w to przy jego sprzecie nie powinno miec to znaczenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czytaj dokladniej co jest napisane wczesniej. koles ma zasilke 350w, a nawet jezeli jest to gowniane 350w to przy jego sprzecie nie powinno miec to znaczenia.

przy ASUS A7V8X-X 512 DDR/333 i ATHLON XP 2400+.. kiepskie PSU 350W jest 100% sprawca problemow. u mnie bylo tak samo na Codegen-ie 300W i jakims innym shicie 350W. zmiana na Chieftec-a i radek pomyka :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja znajomej kupiłem herca 9100 do kompa

a ona ma w nim d950 na solteko drv4 256 ddr wd 80 BG JB cd asus 52

zasiłka jest fortron 300W

i nic z tego tez sie wiesza w 3dmarku dopiero na core 225 3dmark idzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

slaba zasilka, slaba zasilka, slaba zasilka,

szukaj, szukaj, szukaj.

:wink:  :wink:  :wink:

jak to wytłumaczyć ze słaba zasiłka jak wszystkie inne radki oprócz herca działają i nikt nie miał z nimi takich problemów

czyzby herc potrzebował wiecej energii - to mogli dodac dodatkowe zasilanie

po porstu herc zwalił sprawe tak jak kiedys gainward z ti4200 tez smieci na ekranie wywalało i sie wieszał

NVIDIA RULES  :lol:

nie ma jak konstruktywna wypowiedz w temacie :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...