Mateusz K. Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 Jako, że narazie nie stać mnie płytę główną, a chce wyciągnąć jeszcze coś ze swojej zastanawiam się nad kupnem takiego czegoś: http://www.tedsoft.pl/cennik.php?cennik=op...2&cennikb=grupa Ile bym wyciągnął z tego proca na mojej mobo :?: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 prosta odpowiedz sprawdz a sie przekonasz :!: :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz K. Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 No dobra rachunek jest prosty - max 166 * 12,5 = 2075MHz Ale ile w praktyce biorąc pod uwagę resztę sprzętu :?: Mam też troche słabe chłodzenie :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 No dobra rachunek jest prosty - max 166 * 12,5 = 2075MHz Ale ile w praktyce biorąc pod uwagę resztę sprzętu :?: Mam też troche słabe chłodzenie :( nie taki prosty ten rachunek :lol: bo np.: mozesz ustawic 180x12.5 albo 190x12.5 albo 200x12.5 (o ile pojdzie). Co masz na mysli mowiac "reszte sprzetu" :? bo mnie przychodzi do glowy tylko cooler fakt troche slaby ale jak potestujesz na poszczegolnych czestotlwiosciach bedziesz wiedzial czy wystarcza czy tez nie. Co do fsb powyzej 180 to wtedy juz troszke zaczalbym sie bac o hdd ale znam wiele osob ktore na kt400 jezdza na fsb +- 190 :twisted: i jak do tej pory wszystko gra jednak prawde mowiac watpie zebys na tym solteku osiagnal tak wysokie fsb pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz K. Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 W poprzednim poscie dotyczacym dzielnika napisalem ze ten Soltek ma mozliwosc regulacji do 250MHz :!: ale nie wiem jak to wyglada w praktyce :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 W poprzednim poscie dotyczacym dzielnika napisalem ze ten Soltek ma mozliwosc regulacji do 250MHz :!: ale nie wiem jak to wyglada w praktyce :) o 250 to zapomnij chlopie dysk by ci nie wytrzymal wczesniej czy pozniej jakby nawet ta plyta wstala na ponad 200 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 W poprzednim poscie dotyczacym dzielnika napisalem ze ten Soltek ma mozliwosc regulacji do 250MHz :!: ale nie wiem jak to wyglada w praktyce :) o 250 to zapomnij chlopie dysk by ci nie wytrzymal wczesniej czy pozniej jakby nawet ta plyta wstala na ponad 200 8O Ja dodam że widziałem na tej płycie stabilne 232 na magistrali ale płyta była po vmodach i na maxa "dopieszczona". Dla twojej max. to będzie ok. 200 (przy dużym szczęściu). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diolek Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 jak to jest drv5 bez C to max fsb jakie wyciagniesz to gora 156-158 o 166 zapomnij Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 jak to jest drv5 bez C to max fsb jakie wyciagniesz to gora 156-158 o 166 zapomnij ja mialem drv5 bez c i z palcem w oku biegala na fsb 190,po zmianie chlodzenia na chipset fsb 200 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Jeżeli nie wyrobisz wyższego fsb jest jeszcze możliwość zmiany mnożnika na wyższy niż 12.5- drutowanie proca- opisany w przyklejonym topicu na "podkręcaniu". Wiem, wiem- prawdziwego kopa daje kręcenie magistralą- ale jak ktoś nie ma 1/6 (lub 1/5- jak ja) lub niezależnego PCI/AGP i dobrych pamiątek to pozostaje DRYT :D . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...