eru88 Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 (edytowane) Nie wiem, czy w dobrym dziale to pytanie ale w sumie nie wiem co jest winą takiego stanu rzeczy. Otóż sprawa wyglada tak: na przykład wieczorem nie wyłączam kompa na noc (czy tam na jakis okres bezczynnosci), zostawiam jak stał, cośtam sobie na torrentach porabia, wyłączam jedynie monitor. Rano włączam monitor, myszka chodzi ale jak w coś kliknę albo nacisne ctrl+alt+del myszka staje bez ruchu. Nic się nie da zrobic, wiec reset. Co ciekawe, jeśli na noc (czy tam na jakis okres bezczynnosci) włącze odtwarzacz filmów (w moim przypadku bestplayer) i ten film spauzuje to jak wracam wszystko jest ok. Problemów z temperaturami nie mam, plyta mi piszczy jak przekrocze 60st - nie piszczy, wiec nie przekracza :) Wyłączałem w biosie rózne cuda zwiazane z oszczedzaniem energii (EIST, inne takie) i nie pomogło. Spotkal sie ktos z takim problemem? Moze ktos pomoc? Z gory dzieki. Sprzet: Windows 7 Professional 32bit Gigabyte GA-EP45T-UD3P C2Q Q8200 @ 3,5GHz - Scythe Mugen 2x1GB OCZ ReaperX DDR3 Gainward GeForce 9800GTX+ Zasilacz OCZ StealthXstream 500W 2x500GB RAID0 Barracuda 7200.12 Edytowane 14 Kwietnia 2010 przez eru88 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Czy masz włączone w menadżerze zasilania przechodzenie w stan uśpienia/hibernacji po jakimś czasie bezczynności a w szczególności w zaawansowanych ustawieniach zasilania wstrzymywanie dysków twardych po jakimś czasie bezczynności? Jeżeli tak, obstawiałbym nie do końca poprawnie działający sterownik, zwłaszcza, że jak widzę masz RAID0, czyli w AHCI/EHCI. Ja się sporo nagimnastykowałem, zanim znalazłem poprawnie działające sterowniki. W logach systemowych sprawdzałeś błędy i ostrzeżenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eru88 Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Dzięki, nie pomyślałem o tym. Pozmieniałem co trzeba, dam znać jutro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eru88 Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 niestety zmiania w ustawieniach zasilania nie pomogla... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2010 BP nie wyłącza przypadkiem wygaszacza ekranu? A wygaszacz ekranuj jaki masz? Zmień na inny lub wyłącz. Sprawdź przy okazji, czy nie jest włączone "Wstrzymanie systemu" lub "Wyłącz dyski twarde". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eru88 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2010 wygaszacza ekranu nie mam, wyłączana jest opcja wyłączajaca dyski twarde oraz usypiania itd... trace juz pomysly co moze byc nie tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2010 A czy jeśli lecą puścisz film na noc, to torrenty też wtedy puszczasz? Jeśli nie, to winą zapewne jest sterownik sieci lub antywirus/firewall albo program do torrentów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eru88 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2010 torrenty ida non-toper... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2010 jest jeszcze taka opcja jak selektywne wsrzymywanie USB - wyłącz ją, jeżeli masz włączoną. Jeżeli i to nie pomoże, we wszystkich urządzeniach w devmgmt.msc odznacz opcję "zezwalaj na wyłączanie tego urządzenia w celu zarządzania energią" Jeżeli i to nie pomoże, pogooglaj w necie za takim programiem (napisany w pythonie, skompilowany do exe), który emuluje naciskanie klawiszy co 5 minut i sprawdź, czy wtedy też się wyłączy. Po mojemu coś się systemowi powaliło z zarządzaniem energią... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eru88 Opublikowano 27 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2010 nie dziala :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...