Skocz do zawartości
zavader

JAKIE MACIE CHŁODZENIE NA GRAFIKĘ ?!

Rekomendowane odpowiedzi

a ja jednak juz sobie dam narazie z AC spokoj - juz mam w glowie plan dobrego WC na grafe - na pamiatki rowniez WC :) hyhy to ciekawe ile wyciagne na WC??? moze jest ktos z wrocka kto sie zna na V-modach do ti4200???? prosilbym o kontakt na gg: 2816036

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładować te zdjęcia do Galerii GFX prosze!!! Ten topic przeminie, a galeria będzie wiecznie trwała :D :D :D !!!

genghiskhan- mój art o v-modzie ti4200 Ci nie wystarczy? Ni ma się co bać- to proste!!! A jakby co- służę pomocą (niestety via inet, bo mieszkam 100km o Wrocka).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładować te zdjęcia do Galerii GFX prosze!!! Ten topic przeminie, a galeria będzie wiecznie trwała  :D  :D  :D !!!

genghiskhan- mój art o v-modzie ti4200 Ci nie wystarczy? Ni ma się co bać- to proste!!! A jakby co- służę pomocą (niestety via inet, bo mieszkam 100km o Wrocka).

tak proste ale ja jestem lama jeszcze nie v-modowalem niczego to sie troche dygam - bede musial jeszcze poczytac - a moze kiedys na wakacje sie spikniemy i za zgrzewke browarow bys wpadl do wrocka??? :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja chce sobie albo:

1. Sam wyciąć radiatorki z jakis starych i je przykleic (czym?)

jeżeli masz gwarancję jeszcze to użyj taśmy termoprzewodzącej(cholernie trudno dostać przynajmniej w Bielsku-ja poprosiłem Rosio żeby mi przesłał,podobno ma jeszcze 2 kawałki więc z nim pogadaj-ma swój temat na chłodzeniu ) a jak nie to możesz się pobawić jeszcze z silikonem neutralnym,równiutko rozprowadzić i dać do wyschnięcia na 24godziny(to pomysł benka podobno dobrze działa),możesz też użyć pasty termoprzewodzącej(np silikonowej H) i zrobić zaciski z drutu sprężnującego, a jak nie masz gwarancji to walnij to na termopoxsie(klej termoprzewądzący-klei na amen) i będzie git

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak dostanę od rosio taśmę to pożycze od kumpla cyfruwe i też się pochwalę (może raczej poddam pod krytykę mod na mojej grafie),jak uznacie że jest warta tego to umieszczę joą na Galerii GFX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja chce sobie albo:

1. Sam wyciąć radiatorki z jakis starych i je przykleic (czym?)

jeżeli masz gwarancję jeszcze to użyj taśmy termoprzewodzącej(cholernie trudno dostać przynajmniej w Bielsku-ja poprosiłem Rosio żeby mi przesłał,podobno ma jeszcze 2 kawałki więc z nim pogadaj-ma swój temat na chłodzeniu ) a jak nie to możesz się pobawić jeszcze z silikonem neutralnym,równiutko rozprowadzić i dać do wyschnięcia na 24godziny(to pomysł benka podobno dobrze działa),możesz też użyć pasty termoprzewodzącej(np silikonowej H) i zrobić zaciski z drutu sprężnującego, a jak nie masz gwarancji to walnij to na termopoxsie(klej termoprzewądzący-klei na amen) i będzie git
termopox 85 to mozna i na gwarancji,pozniej mozna wyczyscic

uratowalem swoje Kyro po klejeniu pamieci (cholerstwo rozlalo sie na nozki)

uzylem do tego szczoteczki do zebow i octu (z braku rozpuszczalnika) i Kyro dalej smiga,operacja byla na trzeci dzien ,a klej schnie w 24h ,wiec da sie to usunac (tylko oderwanie moze sprawiac problem,trzeba to ukrecic ,ale uwazajac na kondensatory na karcie,by ich nie sciac z rozmachu)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety AS3 dostanie sie na styki pamieci i po karcie. Ja tak uwalilem swojego Winfasta GF4TI4200 ale juz mam nowego  :lol:

mi tam zadnego as3 nie potrzeba - :P:P:P wiec problemu nie mam - a nozki od pamieci byly juz wyswinione titanowska pasta i dalej wszystko ladnie chodzi

kiedys pomazalem pamiatki termopoxem miedzianym na gfx400 i dalej tez chodzi widocznie z tym As3 tylko takie problemy :P :idea: :roll: :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak ale podobno najlepsza pasta? Choc piekielnie droga:) 30 zł za tubke? Ale czy warto skoro mozna sie niezle przejechac?

zwykla biala nalozona w nieduzej ilosci i do tego WC na karte da dopiero wyniki - mysle ze As3 na grafe sie nie opyla pakowac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety AS3 dostanie sie na styki pamieci i po karcie. Ja tak uwalilem swojego Winfasta GF4TI4200 ale juz mam nowego  :lol:

mi tam zadnego as3 nie potrzeba - :P:P:P wiec problemu nie mam - a nozki od pamieci byly juz wyswinione titanowska pasta i dalej wszystko ladnie chodzi

kiedys pomazalem pamiatki termopoxem miedzianym na gfx400 i dalej tez chodzi widocznie z tym As3 tylko takie problemy :P :idea: :roll: :?:

Termopox 85 i pamieci- chodzilo to u mnie 2 minuty i zwala

na szczescie ocet i szczoteczka do zebow pomogly

nie polecam Termopoxa na pamieci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam na pamięciach jakiegoś thermopoxa, nie pamietam numeru...jest brązowy dokładnie jak kupa :), i był w takiej jakby probówce plastikowej. Zanim nałożyłem, sprawdzałem chyba dziesięć razy miernikiem, czy nie przewodzi. Siedzi już kilka miesięcy, wypłynął na nóżki pamięci i nic się nie dzieje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no termopoxik nie przewodzi - no chyba ze ktos ma akurat pecha :P

hehe ja wlasnie przed chwila pokroilem miedz na kawalki 4x 2cmx5-6cm i 0.5cm grubosci - - potrzebne mi to bedzie na grafe - i mam pytanie jak z tego zrobic male bloki wodne - bo jako calosc niestety nie moge zrobic??? jakies pomysly?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi