aqlla Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Teraz to dopiero mam dola :evil: :evil: :evil: Wlasnie przed chwila zrobilem pomiary napiecia miernikiem i oto wyniki Miernik podlaczany pod wtyczke od zasilania napedow odczyt z usdm +12V - 12.10-12.16 +5V - 4.95-4.97 odczyt w tym samym momencie z miernika +12V - 11.47 +5V - 4.71-4.72 :!: :evil: Nie wiem co tu juz jest grane i w jakie odczyty wierzyc, przeciez 4.71 to juz jest kaplica ponizej granicy tolerancji i do tego dlaczego taka roznica napiec jest pomiedzy pomiarem z usdm a miernikiem, w jakich granicach moze sie mylic miernik? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 nie wieżę że to miernik wkońcu miernik jest po to żeby mieżyć a nie kłamać po drugie może w instrukcji do miernika masz tolerancję błędu pomiaru poczytaj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aqlla Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 o to wlasnie biega ze nie moge sprawdzic tego, nie mam swojego miernika a ten pozyczylem dzis od znajomego i watpie zeby on mial od niego dokumentacje jakas, z drugiej strony wydaje mi sie ze jesli by wierzyc w odczyt +5V z miernika to moglyby byc juz jakies problemy ze sprzetem a komp chodzi stabilnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Portal Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 jesli masz mzliwosc wez jakis drugi miernik i sprawdz - tylko nie mierz tymi malymi miernikami co ruscy na bazarach sprzedaja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 niekoniecznie problemy - ja mam wg. płyty - 4.75V i 12.6W - też na chieftecu i działa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 niekoniecznie problemy - ja mam wg. płyty - 4.75V i 12.6W - też na chieftecu i działazobaczymy jak dlugo... ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 niekoniecznie problemy - ja mam wg. płyty - 4.75V i 12.6W - też na chieftecu i działazobaczymy jak dlugo... ;)dlatego wymieniam zasiłke Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aqlla Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Raptor masz 360W czy 420W? gdzie kupowales? btw jest tu ktos kto wie w koncu do czego jest ta podkowka w 420 Chieftecu? Bawil sie ktos tym czy mam byc kozlem ofiarnym i stracic gwarancje na nowa zasilke? :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 mam 360W - właśnie - jest jakaś regulacja w chieftecach :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aqlla Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 widac ze nikt oprocz nas nie ma Chiefteca :wink: albo jeszcze lepiej nikt nie przegladal im bebechow :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Portal Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 5V jest odpowiedzialne za dostarczanie voltage na procesor.U mnie jak procek buja tak jak w podpisie to mam 4.9-4.89V.Niby to jest jeszcze tolerancja ale też mnie to nie pokoi :) Procesor ciagnie z 12V - przecierz jest dodatkowa wtyczka z 12V a powiedz mi jeszcze gdzie sieznajduje ta dodatkowa wtyczka??Bo u mnie na mobo takowej niema :) Wieć p[roc ciągnie moc z 5V Oto link dla ciebie : http://www.tomshardware.pl/howto/20021021/...upplies-02.html zobacz tam skad ciagnie procesor prad - z 5V czy z 12V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...