Skocz do zawartości
aqlla

Chieftec 420W & Epox 8RDA+

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz to dopiero mam dola :evil: :evil: :evil:

Wlasnie przed chwila zrobilem pomiary napiecia miernikiem i oto wyniki

Miernik podlaczany pod wtyczke od zasilania napedow

odczyt z usdm

+12V - 12.10-12.16

+5V - 4.95-4.97

odczyt w tym samym momencie z miernika

+12V - 11.47

+5V - 4.71-4.72 :!: :evil:

Nie wiem co tu juz jest grane i w jakie odczyty wierzyc, przeciez 4.71 to juz jest kaplica ponizej granicy tolerancji i do tego dlaczego taka roznica napiec jest pomiedzy pomiarem z usdm a miernikiem, w jakich granicach moze sie mylic miernik?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o to wlasnie biega ze nie moge sprawdzic tego, nie mam swojego miernika a ten pozyczylem dzis od znajomego i watpie zeby on mial od niego dokumentacje jakas, z drugiej strony wydaje mi sie ze jesli by wierzyc w odczyt +5V z miernika to moglyby byc juz jakies problemy ze sprzetem a komp chodzi stabilnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niekoniecznie problemy -  ja mam wg. płyty - 4.75V i 12.6W - też na chieftecu i działa

zobaczymy jak dlugo... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raptor masz 360W czy 420W? gdzie kupowales?

btw jest tu ktos kto wie w koncu do czego jest ta podkowka w 420 Chieftecu? Bawil sie ktos tym czy mam byc kozlem ofiarnym i stracic gwarancje na nowa zasilke? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5V jest odpowiedzialne za dostarczanie voltage na procesor.U mnie jak procek buja tak jak w podpisie to mam 4.9-4.89V.Niby to jest jeszcze tolerancja ale też mnie to nie pokoi :)

Procesor ciagnie z 12V - przecierz jest dodatkowa wtyczka z 12V

a powiedz mi jeszcze gdzie sieznajduje ta dodatkowa wtyczka??Bo u mnie na mobo takowej niema :) Wieć p[roc ciągnie moc z 5V

Oto link dla ciebie : http://www.tomshardware.pl/howto/20021021/...upplies-02.html

zobacz tam skad ciagnie procesor prad - z 5V czy z 12V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...